Cine sunt cei șapte străini care s-au reîndrăgostit de Superliga? Doi spanioli sunt pe urmele recordmenului Eric de Oliveira | SPECIAL
Dintre fotbaliștii străini care s-au transferat până acum în sezonul de față al primului nostru eșalon, Superliga, au fost și 7 reîntorși.
Adică jucători străini care au mai evoluat aici cândva, au plecat apoi să joace dincolo de granițe, iar acum au revenit.
Cine sunt cei șapte străini care s-au reîndrăgostit de Superliga? Doi spanioli sunt pe urmele recordmenului Eric de Oliveira | SPECIAL
În general ne-am obișnuit doar ca românii, vânduți pe sume bune, să revină după ce n-au confirmat în străinătate. Dar avem și astfel de variante.
Astfel, numărul fotbaliștilor străini care s-au reîntors de-a lungul timpului în primul nostru eșalon se ridică acum la 162.
Dintre aceștia, 27 au făcut-o de cel puțin în două rânduri. De cele mai multe ori s-a întors Eric, în patru rânduri.
Habibou este cel care s-a întors după cea mai mare perioadă, 11 ani și jumătate. În sezoanele 2018/19 și 2020/21 au revenit cei mai mulți jucători străini înapoi, câte 23.
Pentru a fi depășit acest număr, ar trebui ca în partea a doua să mai revină încă 17. Ceea ce este greu de crezut că se poate întâmpla.
Din punctul de vedere al naționalităților străinilor reîntorși, cei mai mulți au fost de la mare distanță brazilieni, 23, urmați de croați, 13, portughezi, 12, și bosniaci 11.
Cei 7 străini reveniți în Superliga
- Jefté Betancor (spaniol / CFR Cluj)
- Borja Valle (spaniol / Rapid)
- Tsoumou (congolez / Rapid)
- Đjoković (croat / FCSB)
- Houri (francez / CSU Craiova)
- Carp (est-moldovean / UTA)
- Ofosu (german / UTA)
Dintre aceștia, Tsoumou, Đoković, Houri și Carp se află la a doua revenire în Liga I.
- Superliga se laudă cu 21 de internaționali străini aduși în România! Cine sunt cei mai titrați fotbaliști care calcă gazoanele noastre
12 dintre cele 16 echipe au transferat asemenea jucători. Lipsesc la Hermannstadt, Oțelul, „U” Cluj și FC Voluntari.
Impresionează diversitatea lor, aceștia provenind din 17 țări, de pe trei continente. La CFR Cluj și la UTA au venit cei mai mulți, 5, respectiv 4. Cea din urmă continuă asemenea tradiție, căci și în sezonul trecut avea o mulțime de jucători în lot care evolua pentru diverse echipe naționale.