Clujul ia tot: cinci jucători de la Universitatea și CFR în echipa etapei! Efectul Șumudică în Giulești aduce în premieră trei rapidiști în formația ideală a rundei!

Clujul ia tot: cinci jucători de la Universitatea și CFR în echipa etapei! Efectul Șumudică în Giulești aduce în premieră trei rapidiști în formația ideală a rundei!
  • Publicat:

Echipa Etapei ProSport revine după încă o pauză „forțată” de o săptămână! Prin amânarea de către LPF a partidei Oțelul Galați – CFR Cluj din runda 6 a Superligii, în contextul participării ardelenilor în preliminariile Conference League, rubrica noastră dedicată acestei etape a șasea va fi publicată după disputarea partidei. Firesc, pentru a putea avea o evaluare obiectivă a tuturor jucătorilor implicați din campionat. Până la acest moment, Liga nu a fixat încă data programării meciului.

Continuăm, așadar, cu laureații din etapa numărul 7, una în care Universitatea Cluj s-a fixat provizoriu, dar pe deplin meritat, în fruntea clasamentului, după un succces în deplasare, Dinamo a câștigat derby-ul cu Universitatea Craiova, giuleștenii cu Marius Șumudică pe bancă au obținut primul succes din acest sezon în vreme ce Unirea Slobozia și FC Hermannstadt au produs surprizele rundei.

Elvețianul din Giulești aduce victoria la debutul lui Șumudică

Benjamin Siegrist (Rapid București) a avut un aport esențial la succesul Rapidului, 2-1 la Poli Iași, în debutul lui Marius Șumudică pe banca alb-vișiniilor. Intervențiile lui, mai ales la 1-0 pentru oaspeți, au construit echilibrul prin care giuleștenii au obținut victoria:

  • 8 intervenții salvatoare
  • parade de excepție la execuțiile lui Gheorghiță (22), Kamberi (51)
  • contribuție decisivă la primul succes al Rapidului

Liderul oferă soluții pentru ambele flancuri ale apărării

Fundașii laterali din echipa ideală a acestei etape provin de la aceeași formație, liderul Superligii la zi, Universitatea Cluj. Pe flancul drept îl avem pe Radu Boboc (25 ani), sosit în această vară de la retrogradata FC Voluntari. Iată cifrele lui în 2-0 la Gloria Buzău:

  • 9 acțiuni defensive reușite (liderul echipei)
  • 88% pase corecte
  • 70% dueluri câștigate

Din flancul stâng al „șepcilor roșii” îl completează veteranul Alexandru Chipciu (Universitatea Cluj), căpitanul liderului la 35 de ani, un jucător instrumental aproape etapă de etapă pentru ardeleni și care i-a ajutat să ajungă la 3 etape consecutive fără gol primit:

  • 8 acțiuni defensive reușite, 3 intercepții, 3 tackling-uri
  • 11 mingi lungi corecte (50% din totalul echipei!)
  • 94 atingeri de balon (liderul meciului)

Revelațiile rundei ne dau fundașii centrali din formația ideală

La 35 de ani, fundașul central Valerică Găman (FC Hermannstadt) a făcut o partidă-reper în fața fostei sale echipe, campioana en-titre FCSB, pe care a învins-o cu 2-0:

  • 15 acțiuni defensive reușite (liderul meciului), mai mult decât Ngezana și Dawa la un loc (14)
  • 80% dueluri câștigate
  • 10 ieșiri eficiente din apărare (liderul meciului)

Ucraineanul de 32 de ani Dmytro Pospelov (Unirea Slobozia) revine în Echipa Etapei ProSport, după 1-0 la Sepsi OSK Sf. Gheorghe! Încă un meci solid pentru stoperul lui Adrian Mihalcea și aport esențial la încă o victorie-surpriză pentru ialomițeni:

  • 15 acțiuni defensive reușite (liderul meciului)
  • 12 ieșiri eficiente din apărare (liderul meciului)
  • autorul golului victoriei, din penalty (min. 78)

Stăpânii de la mijlocul terenului sunt furnizați de Dinamo și „U” Cluj

Eddy Gnahore (Dinamo București) a fost liderul din teren în derby-ul cu Universitatea Craiova (2-1), purtător de banderolă dar și de echilibru eficient pentru „câini”:

  • 93% pase corecte (37 din 40)
  • marcatorul golului de 2-0 (min. 44), după un șut de la distanță deviat
  • coordonator al defensivei fără gol încasat în zece oameni din min. 58 și în nouă, din min. 82

La 36 de ani, Dan Nistor (Universitatea Cluj) continuă să joace formidabil și se remarcă în mod constant în topul fotbaliștilor din Superliga. Etapa aceasta, în 2-0 la Gloria Buzău, nu doar a transformat penalty-ul pentru 1-0:

  • 4 pase decisive (liderul meciului)
  • 100% driblinguri reușite (3 din 3)
  • Doar 6 pase greșite din 59!

Extremele sunt 100% marcă de Giulești

Titularizat de Marius Șumudică la primul său meci pe banca Rapidului, mijlocașul dreapta Rareș Pop (Rapid București) nu a dezamăgit, contribuind cu o evoluție foarte bună în cele 69 de minute pe teren la succesul 2-1 la Poli Iași, mult așteptat de giuleșteni în startul sezonului:

  • gol de 2-0 (minutul 53) după o execuție de excepție
  • 100% pase lungi corecte
  • 2 driblinguri, 83% pase corecte, 3 acțiuni defensive reușite

Claudiu Petrila (Rapid București) continuă forma excelentă, în ciuda rezultatelor sub așteptări ale echipei de până la această etapă. La Iași, însă, s-a putut bucura complet, inclusiv de scorul final.

  • 5 pase decisive (liderul meciului) și 2 ocazii mari create
  • 3 din 4 driblinguri reușite
  • asisst la golul de 1-0, centrare excelentă pe colțul lung

Ofensiva vine dinspre extremele aceleiași echipe!

Cum nouarii clasici, să spunem, nu au excelat în această rundă, atacul din Echipa Etapei ProSport e compus din doi fotbaliști care au sclipit ofensiv din rolul de atacanți laterali ori extreme cu sarcini eminamente ofensive. Primul dintre ei, Beni Nkololo (CFR Cluj), după 3-0 cu FC Botoșani:

  • A deschis scorul (min. 53) deblocând partida spre victorie pentru CFR
  • 3 șuturi pe poartă și 2 pase decisive în atac
  • 3 acțiuni defensive reușite și 2 tackling-uri

Poate cele mai bune cifre ale acestei runde vin din partea coechipierului Mohammed Kamara (CFR Cluj), utilizat în banda stângă a atacului de Dan Petrescu:

  • 13 dueluri directe câștigate!
  • 100% pase corecte, 21 din 21, în 85 de minute pe teren!
  • creatorul fazei de gol și assist pentru deschiderea scorului (min. 53)

Echipa Etapei ProSport – etapa 7

Ca un detaliu inedit, 6 din cei 11 fotbaliști laureați în această săptămână au peste 30 de ani fiecare, cu veteranii Nistor (36) și Chipciu (35) în frunte, alături de Găman (35), Siegris (32), Pospelov (32) și Gnahore (30). Iată cum arată „pe teren” Echipa Etapei ProSport:

Siegrist (Rapid) – Boboc („U” Cluj), Găman (Hermannstadt), Pospelov (Slobozia), Chipciu („U” Cluj) – R. Pop (Rapid), Gnahore (Dinamo), Nistor („U” Cluj), Petrila (Rapid) – Nkololo (CFR Cluj), Kamara (CFR Cluj)

Antrenorul Etapei: Zeljko Kopic (Dinamo)

Câștigător în derby-ul de orgoliu cu Universitatea Craiova, în condițiile în care are la dispoziție un lot cotat la mai puțin de jumătate din valoarea oltenilor, Zeljko Kopic este antrenorul acestei runde. Mai ales că vorbim de 3 puncte câștigate în condiții speciale, pe care le-a gestionat exemplar!

Dinamo a intrat cu 2-1 la pauză, dar a rămas în zece oameni din minutul 58. Kopic l-a introdus pe Costin în locul lui Cârjan, mutare cu randament excelent. Apoi, a „zidit” defensiva și a păstrat scorul în ciuda faptului că din minutul 82 a mai pierdut un jucător, eliminat Homawoo! În 45 de minute de suferință pentru Dinamo, craiovenii n-au avut șut pe poartă!

Topul Antrenorilor Etapei

2 prezențe – Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia)

1 prezență – Zeljko Kopic (Dinamo București), Liviu Ciobotariu (FC Botoșani), Elias Charalambous (FCSB)

Topul prezențelor în Echipa Etapei ProSport după 5 runde complete

Vom actualiza în timp real ierarhia prezențelor în Echipa Etapei ProSport, astfel încât să putem configura împreună, la final de sezon regular, Echipa Campionatului și, la final de ediție, după play-off și play-out, Echipa Sezonului. Totul pe baza numărului de nominalizări cumulate de jucători etapă de etapă.

3 prezențe – Florin Ștefan (Sepsi), I. Popescu (Oțelul)

2 prezențe – Cisotti (Oțelul), Mitriță (Univ. Craiova), Gnahore (Dinamo), Nkololo (CFR Cluj), Pospelov (Slobozia), Nistor („U” Cluj)

1 prezență –  Zivulic, J. Cisse (Oțelul), Medina, Dorobanțu (Slobozia), Samayoa, Bordeianu, Stefanovici (Poli Iași), Zajkov, Maldonado, Koljic, Vlădoiu (Univ. Craiova), Deac, Tachtsidis, Păun, L. Munteanu, Kamara (CFR Cluj), Boboc, Chipciu, Blănuță, I. Cristea („U” Cluj), Abdallah, Selmani (Dinamo), Căbuz, Găman (Hermannstadt), Turda, Matos, Sălceanu (Buzău), Musi, Ștefănescu, Olaru (FCSB), Petrila, R. Pop, Siegrist, Rrahmani (Rapid), Râpă (UTA), Grozav, Huja (Petrolul)

Descoperă cel mai bun prim 11 din fiecare etapă a Superligii disputată până acum:

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Supărare mare în familia CATENA după nunta de 3 milioane de euro! Cum au fost surprinșii mirii și socrii, în aeroport
Supărare mare în familia CATENA după nunta de 3 milioane de euro! Cum au fost surprinșii mirii și socrii, în…
Echipamentele celor 36 de echipe din Champions League, de la cel mai frumos la cel mai urât! Liderul-surpriză
Echipamentele celor 36 de echipe din Champions League, de la cel mai frumos la cel mai urât! Liderul-surpriză
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Banii nu aduc fericirea! Cel mai bogat fotbalist din lume, cu salariu de FCSB, nu mai prinde nici lotul echipei sale
Banii nu aduc fericirea! Cel mai bogat fotbalist din lume, cu salariu de FCSB, nu mai prinde nici lotul echipei…
Bilete de odihnă și tratament pentru pensionarii români. Acte necesare și cine beneficiază de ele
Bilete de odihnă și tratament pentru pensionarii români. Acte necesare și cine beneficiază de ele
BREAKING Cutremur MARE în România, s-a simţit puternic la Bucureşti. Vom reveni
BREAKING Cutremur MARE în România, s-a simţit puternic la Bucureşti. Vom reveni
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
La 69 de ani, tanti Luţa şi-a salvat 20 de vecini din calea viiturilor.
La 69 de ani, tanti Luţa şi-a salvat 20 de vecini din calea viiturilor. "I-am tras, că nu am avut…
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
Ion Ţiriac i-a anunţat divorţul, iar Ilie Năstase a lansat acuzaţii incredibile: Aş face plângere la poliţie!
Ion Ţiriac i-a anunţat divorţul, iar Ilie Năstase a lansat acuzaţii incredibile: Aş face plângere la poliţie!
Cum a reacţionat Bianca, fosta lui Livian, după ce a văzut nunta faraonică: „În genunchi te-aş ruga, ia-mă pe mine, las-o pe ea”
Cum a reacţionat Bianca, fosta lui Livian, după ce a văzut nunta faraonică: „În genunchi te-aş ruga, ia-mă pe mine,…
Cutremur major în România. Harta roșie a țării. Pe aceste orașe scrie dezastru
Cutremur major în România. Harta roșie a țării. Pe aceste orașe scrie dezastru
Soțul Deliei, prima victimă a
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Ce jocuri primesc abonații PlayStation în septembrie 2024?
Ce jocuri primesc abonații PlayStation în septembrie 2024?
Începe Liga Campionilor. Competiţia se reinventează cu un format ambiţios
Începe Liga Campionilor. Competiţia se reinventează cu un format ambiţios
Ai două anvelope noi? Unde recomandă experții să fie montate: pe spate sau pe față?
Ai două anvelope noi? Unde recomandă experții să fie montate: pe spate sau pe față?
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a trezit când apa era deja până la brâu
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a trezit când apa era deja…
×