Marcel Pușcaș, președintele echipei FC U Craiova, a publicat pe rețelele sociale în toiul nopții un mesaj de resemnare după înfrângerea cu Sepsi Sfântu Gheorghe.
Meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova s-a rejucat joi seară, în cadrul etapei cu numărul 23 din Superliga, pe Sepsi Arena, iar covăsnenii s-au impus cu scorul de 4-0, după golurile marcate de către Păun (min. 7), Bălașa (min. 16), Aganovic (min. 44) și Safranko (min. 49).
După această partidă, în toiul nopții, Marcel Pușcaș a postat pe contul său de Facebook un text intitulat „O lecție de învățat”. Acesta a ținut să îi felicite pe cei de la Sepsi atât pentru victorie, cât și pentru ceea ce au realizat la Sfântu Gheorghe în materie de infrastructură și performanță de-a lungul ultimilor ani.
„Demersurile făcute pentru rejucarea acestui meci contra celor de la Sepsi au fost firești. Nu era normal ca un club, indiferent de sport sau țară, să pătimească prin pierderea unui joc din cauza altor factori decât cel sportiv. Nu a mai fost precedent, nici pentru rasism și nici pentru xenofobie. Sunt convins de acest lucru, chiar dacă pudibonzii de serviciu care n-au practicat vreun sport susțin altceva. Noroc că sunt „prea minoritari” E bine că s-a disputat.
Spuneam după decizia corectă a Comisiei de recurs, atât Adrian Mititelu cât și eu, cât și majoritatea covârșitoare adeptă a normalității, că dorim să câștige cel mai bun. De-o fi să fie adversarii sau noi. Mai spuneam că acest meci va fi câștigat de inteligență, rigoare și spirit de echipă/atitudine. Ieri, la Sfântul Gheorghe am pierdut cu 4-0. A câstigat Sepsi fără drept de apel. Felicitări și succes!
Am apreciat de mulți ani modul în care s-a construit și așezat acest club. Contează mai puțin de unde provin resursele financiare. Spre deloc. Pot spune că sunt un exemplu de urmat și de către orice guvern al României. Au construit o infrastructură și o echipă. Din nou, bravo!
În ce ne privește, consider că avem de invățat din această infrângere. Am ajuns să avem șansa să sperăm la un loc în playoff. N-am reușit, deși de fapt aveam și șansa unei victorii la Sibiu, a unui egal sau victorie la Sf Gheorghe. Trei posibilități într-una. Se pare că miza ne-a copleșit. Jucătorii aveau prima oară șansa, greu de crezut în ultimii 5 ani, de-a putea evolua în Cupele europene. Cu excepția lui Achim și a lui Chițu, n-a evoluat niciunul la acest nivel.
Nu ne rămâne decât să tragem concluziile de rigoare, să ne scuturăm de vise, să strângem rapid rândurile și să trecem la fapte concrete.
Mai avem două șanse: barajul și Cupa. Timpul nu așteaptă. Lamentările nu folosesc. Scuze nu sunt. Am învins echipe considerate a fi mai bune și am pierdut multe puncte cu echipe considerate mai slabe. Poate că incă nu știm a juca corect rolul de favoriți. A fi favorit e una, a juca rolul outsiderului e alta. E o mare diferență! E valabil pentru orice sportiv. A fi favorit inseamnă constanță, încredere și foame de rezultate. Mai inseamnă și un foarte bun moral de concurs. În orice condiții, contra oricui.
Dacă doriți exemple acestea ar fi azi, Arsenal, Napoli, Atletico, Dortmund, PAOK, Genk șamd. Echipe cu bugete cel mult 1/2 din ale eternilor granzi. Echipa are tot ce-și poate dori la ora asta un fotbalist din România. Tratarea realistă a unui eșec poate declanșa energii nebănuite. Poate stârni orgoliul și ambiția. Cu o singură condiție: să nu te multumești cu puțin! Cu locul călduț, confortabil și comod. Adepții acestei stări, in orice loc din lume sunt urgent indepărtați.
Măcar din două motive: 1. Nu obții performanța 2. Îi strică și pe ceilalți colegi/ colectivul. Sportivii adevărați trebuie sa demonstreze mereu! Că vor și pot să fie mai buni. De la meci la meci și de la o competiție la alta.
Cam astea ar trebui să fie învățămintele acestei infrângeri de la Sfântul Gheorghe. Nu este un capăt de țară. Să nu uităm că acum 3 ani jucam la Becicherechi. Noi, ca și club. Ei, nu.
Excepții, Negru și Mogoșanu. Ei trebuie să demonstreze prin performanțe și nu doar in anumite meciuri. Le stă în putere, au dovedit că pot! Trebuie să treacă la un nivel superior. Acela de la a fi considerat a fi bun, la a demonstra că ești bun. Această nouă condiție presupune automat și realizarea unui obiectiv superior”, a scris Marcel Pușcaș, pe Facebook.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER