Consilierul lui Răzvan Burleanu a dezvăluit care e situația lui Mihai Pintilii la FCSB! Ce spune legea! „Nu ştiu cum poţi fi angajat antrenor, dacă nu ai acest carnet”
Consilierul președintelui FRF, Andrei Vochin, a precizat care e situația lui Mihai Pintilii la FCSB. Acesta nu poate fi în acte angajat ca antrenor principal.
Pintilii are o dispensă din partea FRF și, după demisia lui Nicolae Dică, poate da indicații în timpul partidelor oficiale pentru o perioadă de 30 de zile.
După meciul cu FC U Craiova, fostul mijlocaș a explicat care e situația sa: a terminat licenţa B în Moldova și la anul se va înscrie la licenţa A, în România.
Consilierul lui Răzvan Burleanu a dezvăluit care e situația lui Mihai Pintilii la FCSB! Ce spune legea! „Nu ştiu cum poţi fi angajat antrenor, dacă nu ai acest carnet”
Acum, el urmează cursurile pentru a obține carnetul de antrenor la CNFPA, Centrul Naţional De Formare Şi Perfecţionare a Antrenorilor.
În prezent, nu poate figura în acte ca antrenor principal.
„Dacă ai carnetul de antrenor şi licenţa B, da, poţi să dai. (n.r. – dar dacă FCSB pune pe bancă un antrenor cu licenţa Pro, Pintilii are voie să dea indicaţii doar cu licenţa B?). Are dreptul să dea indicaţii din când în când o persoană care are calificarea de antrenor. Licenţele sunt specializări, calitatea de antrenor o dobândeşti după regula românească, luând carnetul de antrenor prin facultate, prin cursuri CNFPA, dacă nu ai studii superioare poţi face în doi ani 1080 de ore, ceva de genul ăsta, la CNFPA şi dobândeşti acel carnet.
Pe legea românească, pentru a fi încadrat ca antrenor, să ai contract de antrenor, legea românească spune arată calificarea, nu licenţa, care e o specializare care vine ulterior calificării. Atunci, nu ştiu cum poţi fi angajat antrenor, dacă nu ai acest carnet de antrenor. Te angajezi profesor, dar nu ai calitatea de profesor”, a declarat Vochin la Orange Sport.
Ce riscă Pintilii
Oficialul FRF a anunțat că Pintilii poate fi amendat sau suspendat dacă se va comporta pe banca tehnică precum un „principal”.
„Dacă are licenţă B s-ar presupune că e antrenor şi ar putea da indicaţii, dar nu ştiu cum poate fi angajat ca antrenor, dacă nu are carnetul de antrenor conform legii româneşti. (n.r. – în Moldova nu e necesar carnetul de antrenor pentru a dobândi licenţa B). În esenţă, indicaţiile trebuie date de antrenorul principal. Sigur că din când în când mai pot fi şi antrenorii secunzi, se ridică de pe bancă, dar din când în când. Nu doar el se ridică. Poenaru, Croitoru…
(n.r. – Pintilii poate sta aşa, în situaţia actuală?) În mod normal, nu şi în mod normal la orice sesizare păţeşte ce au păţit şi ceilalţi, Prepeliţă, Croitoru, au plătit amenzi cluburile. Riscă menzi, riscă suspendări toţi aceşti antrenori şi primesc, iar cluburile angajează în continuare antrenori care nu au licenţa ncesară locului în care antrenează” a mai declarat Andrei Vochin.