Cu două egaluri şi un eşec în primele trei etape ale play-off-ului, Universitatea Craiova şi-a egalat cel mai slab început de play-off din istoria participărilor sale, fapt care a scos-o prematur din lupta pentru titlu. După eşecul de la Ovidiu, 2-3 cu Farul, oltenii sunt la zece puncte de echipa lui Gică Hagi şi nu mai pot spera la prima poziţie, aşa cum şi ei au recunoscut la finalul jocului.
De când există sistemul competiţional cu play-off şi play-out în prima ligă, Universitatea Craiova a ratat participarea în play-off numai prima ediţie, în stagiunea 2015-2016, apoi intrând în Top 6 de fiecare dată şi calificându-se totodată în cupele europene an de an, începând din 2017.
Universitatea Craiova riscă să piardă cupele europene, după 6 calificări consecutive.
Cu numai două puncte obţinute în trei etape, Universitatea Craiova a egalat parcursul din 2016-2017, când, cu Gigi Mulţescu pe bancă, a obţinut numai 2 puncte din confruntările cu Astra, Dinamo şi CFR Cluj. În acel sezon, câştigat de Viitorul, oltenii au terminat pe locul 5, dar aveau certitudinea participării în Europa din momentul calificării în play-off. De această dată, participarea în barajul pentru cupele europene nu este garantată nici de locul 4. Numai în cazul în care CFR Cluj câştigă Cupa României şi termină pe podium, echipa de pe poziţia a patra, pentru care se vor lupta, cel mai probabil, Universitatea Craiova şi Rapid, va participa la barajul de Conference League cu câştigătoarea meciului dintre locurile 7 şi 8 din play-out.
În stagiunea 2017-2018, cu Devis Mangia pe bancă, Ştiinţa a strâns 5 puncte în primele trei etape din play-off şi avea să termine campionatul pe locul 3, câştigând şi Cupa României.
În play-off-ul 2018-2019, început tot cu antrenorul italian, Universitatea Craiova a început cu două victorii, având 6 puncte după 3 etape. A terminat campionatul pe locul 4, Cornel Papură fiind pe bancă în returul play-off-ului.
În 2019-2020, cel mai bun campionat al său, când s-a luptat pentru titlu până în ultima rundă, terminând pe locul 2, Universitatea a strâns 6 puncte în primele trei runde, două cu Cornel Papură pe bancă, iar a treia a consemnat debutul lui Cristiano Bergodi, cel care a început cu 6 victorii consecutive mandatul în Bănie.
În 2020-2021, cu grecul Marinos Ouzounidis pe bancă, Universitatea Craiova a acumulat 5 puncte în primele trei etape din play-off, după remize cu Sepsi şi Botoşani şi victorie în Gruia. Tot pe 3 a fost încheiat acel sezon, încununat şi de câştigarea Cupei României.
În sfârşit, în play-off-ul 2021-2022, cu Laurenţiu Reghecampf antrenor, oltenii au câştigat două din primele trei meciuri, cu FC Argeş şi la FCSB, pierzând la Voluntari, deci şi-au egalat cel mai bun început de play-off, cu 6 puncte acumulate. Aveau să termine campionatul tot pe locul 3, câştigând barajul de Conference League, cu FC Botoşani.
Cu o medie de numai 1,5 puncte pe meci în cele 12 partide de când este pe banca tehnică a Craiovei, şi cu o agoniseală minimă în play-off, Eugen Neagoe îşi pune în pericol rămânerea ca antrenor la Universitatea Craiova şi pentru stagiunea următoare. Play-off-ul nu-i prieşte lui „Geană”, care a mai participat o singură dată în cariera sa în Top 6, cu Sepsi, în 2019. Atunci a stat pe banca tehnică a covăsnenilor în primele 7 etape din play-off, înregistrând 6 eşecuri şi o remiză şi s-a despărţit de Sepsi tocmai după un eşec în Bănie, 0-1 cu Universitatea Craiova.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER