Dan Șucu (61 de ani) a dezvăluit în cadrul unui interviu mai vechi cum a ajuns să pună bazele afacerii Mobexpert, care ulterior s-a transformat într-un adevărat imperiu și i-a generat o avere de sute de milioane de euro.
Contrar așteptărilor, antreprenorul care deține pachetul majoritar de acțiuni la două cluburi de fotbal, Rapid București și Genoa, nu a beneficiat de fonduri foarte ridicate atunci când a decis să investească în primul său business.
Dan Șucu are în prezent o avere de sute de milioane de euro, iar o bună parte din aceasta a fost generată de imperiul Mobexpert, o societate responsabilă cu producția și vânzarea de mobilă pe care patronul de la Rapid București și Genoa a demarat-o în 1993.
Contrar așteptărilor, Șucu nu era o persoană bogată atunci când a decis să intre în domeniul antreprenorial. El a vândut o proprietate pe care a moștenit-o de la părinții săi, în schimbul a 55.000 de dolari, iar cu această sumă a decis să riște tot și să deschidă un business. Ideea inițială era de a câștiga îndeajuns de mulți bani încât să se întrețină pe el și pe familia sa, însă nici măcar Dan Șucu nu anticipa succesul de care urma să aibă parte.
Însă, revenind la decizia de a-și deschide o afacere, Dan Șucu nu a știut la început în ce domeniu își dorește să își investească banii.
Astfel, cu doar 1.000 de dolari în buzunar și înarmat cu multă determinare, Șucu a decis să meargă într-o călătorie în Franța pentru a asista pe viu la o expoziție celebră de produse.
Îmi pusesem costumul del bun și am încercat să cheltuiesc cât mai cumpătat cei 1.000 de dolari pe care-i aveam la mine. Am mers cu autobuzul până la hotel și am ales cea mai ieftină cazare”, a mărturisit patronul de la Rapid și Genoa, într-un interviu pe care l-a acordat, în 2011, pentru revista Business Magazin.
După ce s-a întors la București, Dan Șucu a fost convins că vrea să investească într-o afacere cu mobilă, iar primele produse le-a importat chiar din Franța. Concret, afaceristul a investit 25.000 de dolari în prima comandă pe care a plasat-o în Hexagon. Iar în ceea ce privește marfa, aceasta s-a vândut în doar o lună!
Așadar, aproximativ o jumătate de an mai târziu, în decembrie 1993, Dan Șucu a trecut la un cu totul alt nivel și importa deja 5 camioane de marfă pe lună.
Explodasem! În acel moment, mobila se vindea ca pasta de dinți”, a completat Dan Șucu.
Este cunoscut faptul că românii au avut o dorință arzătoare de a cumpăra marfă de orice fel după căderea sistemului comunist, iar mulți oameni cu fler antreprenorial au profitat de această situație și au făcut averi colosale. Iar Dan Șucu este doar un exemplu.
Întrebat fiind dacă s-a gândit vreodată să vândă afacerea cu mobilă în schimbul unei sume cu multe zerouri, patronul de la Rapid București și Genoa a mărturisit că nu a dus lipsă de oferte. Cu toate acestea, nu s-a gândit în nicio clipă să cedeze societatea, deoarece banii încasați ar fi trebuit investiți în alte afaceri cât mai rapid cu putință. Iar din dorința de a nu se stresa și implicit de a nu-și pune în pericol sănătatea, Dan Șucu a preferat să ducă mai departe imperiul Mobexpert, care reprezintă deja o afacere sănătoasă din toate punctele de vedere:
Am avut multe oferte să vând, dar nu am vrut asta niciodată. Pentru că ar trebui să stau și să administrez mulți bani, să fiu sigur că sunt plasați unde trebuie, să fiu atent la ce se întâmplă cu ei. Ar fi prea stresant. Prefer să vin la birou zilnic și să fac ce-mi place”, a mai declarat Dan Șucu, potrivit sursei menționate mai sus.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER