Cum a ajuns în Superliga României jucătorul cu CV de invidiat. A fost vedetă în Champions League și i-a avut colegi pe Upamecano, Akanji sau Xhaka: „Cred că unele alegeri și decizii nu au fost luate în momentul ideal”. EXCLUSIV
Dimitri Oberlin are 27 de ani și a ales să joace pentru Sepsi, după ce a evoluat în Champions League și a fost coleg cu fotbaliști precum Upamecano, Akanji și Xhaka.
„Nivelul campionatului din România mi se pare ridicat, echipele sunt bune și competitive, sunt foarte fericit să evoluez aici. Am avut o discuție constructivă cu staff-ul și conducerea clubului, proiectul sportiv mi se foarte bun, la fel și facilitățile, ca atare decizia de a semna cu Sepsi OSK a venit natural.
Mă simt foarte bine aici, la Sepsi OSK, proiectul clubului este ideal pentru mine și profit de fiecare ocazie pentru a crește și a mă îmbunătăți”, explică fotbalistul cu origini cameruneze, dar cu selecții în naționala Elveției.
Dimitri Oberlin a semnat în Superliga, cu Sepsi! CV cu titluri în Austria și transfer la Bayern
Până aici, nimic foarte interesant. Doar încă un străin care vine în România. Numai că CV-ul pe care îl are mijlocașul dreapta este unul impresionat pentru Superliga României.
În istoricul său apar echipe precum FC Basel, Red Bull Salzburg și chiar Bayern Munchen. Are titluri cucerite, meciuri în Champions League contra unor adversari legendari și foști colegi care au ajuns vedete în campionatele de top.
RB Salzbug l-a luat de la FC Zurich. Avea doar 19 ani și era văzut drept un mare talent. Are două titluri și două Cupe ale Austriei, cucerite la Salzbug, unde a fost coleg cu Minamino, Naby Keita sau Caleta-Car.
În lotul lui Bayern, dar fără meci oficial: „Am avut o experiență bună acolo, în acea echipă minunată”
Înainte ca Haaland să ajungă la clubul austriac, Dimitri Oberlin a fost vândut pe 4 milioane de euro, la FC Basel. Au urmat meciuri în Champions League și un contract reziliat după o acuzație că Oberlin a participat la o petrecere fără acordul clubului, informație negată de jucător.
Elvețianul a ajuns mai apoi la Bayern, care l-a folosit însă numai la echipa a doua. Doar s-a antrenat cu prima echipă și a prins o singură dată lotul formației din Bundesliga, la un meci de campionat. De aceea i se trece în palmares și un titlu cu Bayern Munchen, cucerit în 2021.
„Am avut o experiență bună acolo, în acea echipă minunată. Nu prea am regrete, întotdeauna accept și iubesc lucrurile așa cum vin”, a spus Oberlin, pentru Prosport.
Empoli, Zulte Waregem sau Servette sunt alte cluburi din CV-ul lui Oberlin, care a ajuns la Sepsi după un an petrecut la Adanaspor.
Meciuri cu City și United: „Vincent Kompany a fost cel mai dificil adversar întâlnit”
Dimitri Oberlin a experimentat și emoția din Champions League. În sezonul 2017 – 2018 era un jucător important pentru FC Basel, cu care ajungea până în sferturile de finală, unde elvețienii erau eliminați de Manchester City. De atunci are și cea mai frumoasă amintirie de fotbal: „Aș spune că prima mea seară în Liga Campionilor, la FC Basel, când am împlinit 20 de ani”.
A fost un sezon cu opt meciuri și patru goluri în Champions League, pentru Oberlin.
„Nu cred că unul dintre golurile marcate ar fi mai important decât altul, fiecare dintre obiectivele mele e important pentru mine. Cu Manchester City a fost cel mai greu meci. A fost un sentiment plăcut pe stadionul Etihad, am fost fericiți, chiar dacă nu am ajuns în sferturile de finală.
Vincent Kompany a fost cel mai dificil adversar întâlnit”, și-a amintit jucătorul lui Sepsi, care a creat echipa cea mai bună din jucătorii de câmp pe care i-a avut coechipierii: Di Lorenzo (Napoli), Upamecano (Bayern), Akanji (Man. City), Clichy (retras, fost la Arsenal și City), Samasekou (Cadiz), Haidara (RB Leipzig), Granit Xhaka (Leverkusen), Vanderson (Internacional), Soriano (RB Salzburg), Chikhaoui (retras, fost la FC Zurich).
Dimitri Oberlin a fost extrem de aproape de fotbalul de top, dar nu a reușit să pătrundă acolo. Astăzi, la 27 de ani, știe de ce s-a întâmplat asta: „Cred că unele alegeri și decizii nu au fost luate în momentul ideal”.