Date secrete din insolvența de la Dinamo. Echipa s-a bătut la retrogradare, până în ultima secundă a sezonului, cu un buget de salarii dublu față de anul trecut. Bani de play-off, rezultate de matineu. Cât a plătit Red&White în ultima perioadă! EXCLUSIV

Date secrete din insolvența de la Dinamo. Echipa s-a bătut la retrogradare, până în ultima secundă a sezonului, cu un buget de salarii dublu față de anul trecut. Bani de play-off, rezultate de matineu. Cât a plătit Red&White în ultima perioadă! EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo rămâne în insolvență și, în ciuda termenelor prezentate de administratorul special, sfârșitul anului 2023, apoi al sezonului competițional, reorganizarea judiciară a ajuns la trimestrul 10. ProSport are datele secrete din dosarul cauzei și le prezintă fanilor. Echipa lui Zeljko Kopic a jucat barajul pentru salvarea de la retrogradare cu un buget de play-off, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut!

Secretele insolvenței de la Dinamo, sume fierbinți. Alt milion de euro virat de Red&White, cu titlu de împrumut, în conturile clubului. EXCLUSIV

ProSport continuă seria dezvăluirilor din insolvența de la Dinamo. După ce echipa s-a salvat de la retrogradare în mod miraculos, fanii „câinilor” au rulat, din ce în ce mai des, o întrebare adresată acționarilor majoritari de la Red&White. „Când” iese societatea din reorganizarea judiciară în care se află din vara anului 2021?

După aprobarea Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare din toamna anului trecut, termenele pentru acest deziderat au fost depășite de mai multe ori. Inițial, s-a vorbit de finalul anului calendaristic, apoi de cel competițional și, chiar dacă luna iunie a început, societatea se află în aceeași situație, iar din punct de vedere sportiv pare compromisă și participarea în cupele europene în sezonul 2025- 2026!

În acest moment, planul de reorganizare a ajuns la trimestrul 10, iar un singur creditor, Direcția Generală a Finanțelor Publice, prin Administrația Sectorului 2, care este Creditor Beneficiar al unei cauze de preferință, mai trebuie achitat.

ProSport a aflat suma exactă care mai este de plată către DGFP, anume 3,74 milioane lei (750.000 de euro), eșalonată în ratele trimestriale până în noiembrie 2025, atât cât se întinde planul.

Pe lângă acest creditor, mai există și datoriile curente, care sunt, conform actelor studiate de noi, în valoare totală de 934.488 lei. Către jucători (11.299 lei), furnizori (315.129 lei) și diverși creditori (608.061 lei).

Un detaliu interesant iese în evidență din raportul prezentat de către administratorul special Andrei Nicolescu în fața judecătorului sindic și consultat, în fir de păr, de ProSport, la începutul acestei luni. Este vorba de bugetul alocat salariilor jucătorilor și antrenorilor în perioada 22 februarie- 21 mai, cât se întinde trimestrul cu numărul 10.

Unul dublu față de cel raportat în trimestrul 8, care a avut drept borne lunile mai- august din 2023! 1,5 milioane lei a plătit clubul pentru salariile jucătorilor atunci și 709.345 lei pentru cele ale staff-ului.

Acum, fotbaliștii au încasat 2,8 milioane lei, în timp ce antrenorii și preparatorii au luat 956.000 lei.

În trimestrul 9, 22 noiembrie 2023- 21 februarie 2024, jucătorii au primit 2,2 milioane lei, în timp ce staff-ul a luat 839.000 lei.

Chiar dacă vorbim de un buget dublu, rezultatele „câinilor” au fost foarte slabe, iar echipa s-a salvat de la retrogradare după un baraj contra celor de la Miercurea Ciuc (locul 6 din eșalonul secund), cu o victorie, 2-0, pe teren propriu, cu UTA, în ultima etapă a play-out-ului și, mai ales, în hazardul rezultatelor indirecte.

Conducerea lui Dinamo, pusă la zid de Florin Prunea
=

Și încă un detaliu foarte important. Bugetul alocat salariilor jucătorilor este, cu siguranță, mult mai mare. Cei 2,2 milioane de lei sunt exclusiv bani care au fost plătiți din SC Dinamo 1948 SA.

Sursele ProSport spun că Red&White, acționarul majoritar al clubului și singurul acționar care a venit cu aport financiar în ultima perioadă, ar fi făcut anumite plăți către mai mulți jucători direct din conturile proprii.

În justiție, SC Dinamo mai are un singur proces, mediatizata luptă cu Mircea Rednic, ce are o miză de 32.000 euro, cu un nou termen pentru pronunțare, 12. iunie. 

Red&White continuă să investească. Alt milion de euro împrumutat în SC Dinamo 1948 SA

Dar să rămânem la informațiile legate de Red&White 2022 Management. Acționarul majoritar a virat o altă sumă importantă în perioada delimitată a trimestrului 10 de insolvență și, conform actelor semnate de Andrei Nicolescu, a virat, între 20 februarie și 21 mai, suma de 5.260.000 lei, după cum urmează:

  • 2,3 milioane lei în luna martie
  • 560.000 lei în aprilie
  • 2,4 milioane lei în mai

Acest aport reprezintă peste 54% din veniturile societății în perioada menționată!

Sumele totale virate de RWM în SC Dinamo 1948 SA începând cu luna martie 2023. Red&White a cumpărat acțiunile de la Lotus la sfârșitul lunii februarie a anului trecut, în schimbul sumei de 500.000 euro.

  • 2 milioane lei în perioada martie- mai
  • 1,4 milioane lei în perioada mai- august
  • 6,9 milioane lei în perioada august – noiembrie
  • 5,6 milioane lei în perioada noiembrie – februarie
  • În total, aportul asociat al Red&White în SC Dinamo, cu participarea februarie – mai 2024, sare de 20 milioane lei.

Cu acest detaliu foarte important, în balanța încasări- cheltuieli, SC Dinamo 1948 SA se situează într-un relativ echilibru. Clubul a avut venituri de 9.577.251 lei din încasări publicitate (1,3 milioane lei), încasări drepturi TV (668.000 lei), încasări de la alte cluburi (106.303 lei), încasări diverse (2,1 milioane lei), venituri UEFA – Centrul de Copii și Juniori (639,545 lei), încasări bilete și abonamente (1,35 milioane lei), venituri magazin online (135.000 lei), taxe de instruire și cotizații (52.580 lei), alte venituri (13.928).

Plățile au fost în cuantum de 9.359.573 lei. Așa cum am spus, salariile jucătorilor au fost cele mai costisitoare (2.828.871 lei). Următoarea cheltuială majoră a fost direcționată către impozite și contribuții salariale (1,4 milioane lei), participarea în competițiile interne pentru toate formațiile (seniori și juniori- 1,9 milioane lei) și, așa cum am specificat, contractele staff-ului (956.947 lei).

Mesajul fanilor din DDB pentru conducere: „Ieșiți din insolvență!”

Într-un comunicat postat după meciul retur din barajul cu Csikszereda, fanii din DDB, program administrat de Asociația Peluza Cătălin Hîldan (acționar cu 12,06% în SC Dinamo) le-au transmis celor din Red&White să efectueze plățile necesare și să scoată, cât mai repede, societatea din insolvență.

„APCH/DDB, în calitate de acționar al SC Dinamo 1948 SA, vă cere să rezolvați cu celeritate următoarele:
1. Plata anticipată a sumelor rămase de achitat conform planului de reorganizare și ⁠formularea către Tribunal a solicitării de închidere a procedurii de reorganizare (insolvență) și reluarea activității economice normale a societății;
2. Stabilirea și punerea în practică a unei strategii administrative și sportive concrete pe termen scurt și mediu;
3. Obiective clare pe plan sportiv și administrativ, declarate public și asumate, cu termene de evaluare pe perioade clar determinate;
4. Odată cu ieșirea din insolvența (cât mai rapid) convocarea AGA și numirea Consiliului de Administrație al Clubului;
5. Convertirea împrumuturilor acționarilor în aport la capitalul social;
6. Accelerarea procesului de asociere și colaborare cu CS Dinamo în termenii agreați”.

Elyass Bucurică este președintele Asociației Peluza Cătălin Hîldan
Elyass Bucurică este președintele Asociației Peluza Cătălin Hîldan

APCH are două înțelegeri semnate cu Red&White după ce fanii au fost de acord să cedeze o cotă de 8 % din acțiunile deținute, urmând ca acestea să ajungă, ulterior, la Clubul Sportiv Dinamo prin atragerea CS-ului în SC Dinamo. În plus, APCH a renunțat la achitarea unei creanțe de 5,8 milioane lei pe care o deținea la categoria creditorilor beneficiari ai unor cauze de preferințe, dar și la o altă creanță curentă, în valoare de 4,3 milioane lei. Sumele ar trebui achitate, prin convertirea lor în participarea la majorarea capitalului social, ce va avea loc după ieșirea din insolvență.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor + baremul de corectare la proba de istorie de la Bacalaureat 2024
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor + baremul de corectare la proba de istorie de la Bacalaureat 2024
Scandalos! Cum a putut să-l numească BBC pe Cristiano Ronaldo, după ratarea penalty-ului: „E o rușine!”
Scandalos! Cum a putut să-l numească BBC pe Cristiano Ronaldo, după ratarea penalty-ului: „E o rușine!”
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret…
Transfer de 5 stele pentru Andrei Burcă! Fundașul României poate deveni coleg cu un alt tricolor după EURO 2024
Transfer de 5 stele pentru Andrei Burcă! Fundașul României poate deveni coleg cu un alt tricolor după EURO 2024
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are corpul plin de vânătăi
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are corpul plin de vânătăi
E cutremur la naţională! Incredibil ce s-a întâmplat la vestiare la meciul crucial cu Olanda
E cutremur la naţională! Incredibil ce s-a întâmplat la vestiare la meciul crucial cu Olanda
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul, câți mai rămân?
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul, câți mai rămân?
Subiecte Bac 2024 - Matematică. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a la a doua probă scrisă a examenului
Subiecte Bac 2024 - Matematică. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a la a doua probă scrisă…
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Simona Halep a scos la vânzare vila în care a locuit alături de Toni Iuruc! Suma cerută este uriaşă
Simona Halep a scos la vânzare vila în care a locuit alături de Toni Iuruc! Suma cerută este uriaşă
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap
NE OBLIGĂ prin lege. Decizia care a revoltat România: Devenim cobai
NE OBLIGĂ prin lege. Decizia care a revoltat România: Devenim cobai
TEST: Care femeie va ajunge la destinație cu mai multă apă? Privește cu atenție fotografia, nu te grăbi să dai răspunsul!
TEST: Care femeie va ajunge la destinație cu mai multă apă? Privește cu atenție fotografia, nu te grăbi să dai…
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de…
O vedetă OnlyFans, ofiţer de penitenciar, face sex cu un deţinut din Londra. Videoclipul devine viral, iar ea este arestată
O vedetă OnlyFans, ofiţer de penitenciar, face sex cu un deţinut din Londra. Videoclipul devine viral, iar ea este arestată
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
×