Trei jucători nigerieni în vârstă de 18 ani au ajuns la București și vor fi prezentați, în curând, de conducerea dinamovistă. Este vorba de două aripi și un atacant, fotbaliști selectați, la începutul anului, la un turneu desfășurat în Abuja.
Așa cum ProSport a informat încă de la începutul lunii, Dinamo își urmează strategia de a înregimenta tineri jucători și, în acest sens, conducerea a legitimat mai mulți fotbaliști de perspectivă. Unii, precum Raul Rotund (18), Adrian Caragea (18), Răzvan Pașcalău (20), Alexandru Roșca (20), Andrei Mărginean (23) au rămas în lotul lui Zeljko Kopic, alții au fost împrumutați la echipe din eșaloanele inferioare.
Următorul pas din strategia roș-albilor este legată de aducerea tinerilor de pe alte continente și, în acest sens, „câinii” s-au orientat spre piața africană. La începutul anului, bucureștenii au trimis un reprezentat la un turneu de selecție organizat la Abuja, în capitala Nigeriei, acolo unde au detectat trei ținte, jucători născuți în anul 2006 pe care, zilele acestea, după ce conducerea a reușit să închidă toate formalitățile birocratice, i-au adus la București și-i vor prezenta cât mai curând.
Impresarul Andrei Balmoș este cel care intermediat legitimările. Implicat în transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid, procuratorul este și organizatorul turneelor de selecție din Nigeria.
Eu și partenerul meu din Israel suntem organizatorii turneului și Dinamo a avut un trimis din departamentul de scouting. Jucătorii sunt la București și urmează să fie prezentați de club”, a confirmat, pentru ProSport, Balmoș.
ProSport a aflat că este vorba de doi mijlocași de bandă și un atacant, fotbaliști care, pentru început, cel mai probabil vor fi direcționați spre alte formații din ligile inferioare sub formă de împrumut.
Modelul urmat de Dinamo este similar cu cel al celor de la CFR Cluj de la finalul anilor 2000, atunci când ardelenii au adus mai mulți tineri jucători africani de perspectivă care, ulterior, s-au dovedit adevărate afaceri pentru club. Cel mai bun exemplu este al lui Lacina Traore (FOTO SUS), pe care formația din Gruia l-a legitimat la 17 ani, apoi l-a vândut cu 6 milioane de euro la Kuban Krasnodar. CFR nu și-a abandonat strategia și, în decursul anilor, a continuat să aducă fotbaliști din Africa, unii dintre ei fiind transferați, precum Traore, pe sume importante.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER