Stadion plin pentru UTA și la ultimă apariție de acasă în sezonul regular al Superligii, la ora pânzului, cu FC U Craiova. Chiar dacă și-au întrerupt seria pozitivă de cinci partide cu un usturător 1-4 în Giulești, cu Rapidul, arădenii păstrau șanse de play-off, cu condiția să treacă de de echipa lui Mititelu, care rămăsese fără antrenorul Giovanni Constantino ca urmare a remizei interne (1-1) cu Poli Iași.
A rezultat un meci extrem de spectaculos, cu cinci goluri, unul mai mult de partea gazdelor, 3-2, și trei puncte în dreptul „Bătrânei Doamne”, care rămâne în cărțile play-offului înainte de la deplasarea de la București cu Dinamo.
Simțind oboseala în rândul câtorva dintre „senatorii” săi, Mircea Rednic i-a titularizar pe Trif, R. Pop și Pedro, iar portughezul avea să-i răsplătească încrederea cu golul ce a deschis „balul” în minutul 13. Nu înainte ca Luckassen să finalizeze de puțin pe lângă poartă, iar șutul lui Rareș Pop să fie respins de sub trransversală de Popa.
Și a venit golul lusitanului care jucat cu Ibrahimovic în MLS, cu un șut în forță de la 23 de metri ce i-a îndoit mâinile portarului oaspeților și s-a dus lângă bară, în dreapta sa. UTA părea stăpână pe situație, dar FC U a reușit egalarea la o banală fază fixă executată „covrig” de Baeten în careu și reluată cu capul din 7 metri de Bauza. Faza din minutul 22 a fost verificată din Camera VAR, dar semnalizarea de offside nu a mai venit.
Aceeași soartă a avut și faza din care a venit reușita de 2-1 a arădenilor, din minutul 28, atunci când Kvakic a respins centrarea lui Micovschi, exact la golgheterul gazdelor care a marcat din unghi închis. Luckassen putea face 3-1 cinci minute mai târziu la capătul unei acțiuni a lui Rareş Pop, însă lovitura de cap a olandezului a fost respinsă de Popa. Tot pe fondul dominării destul de clare a arădenilor, gruparea din Bănie a înscris din nou. În minutul 42, Andrei Dragu a avansat nestingherit în partea stângă şi a trimis un şut-centrare la colțul lung ce l-a surprins pe Fl. Iacob.
1-1 a fost și scorul pauzei, iar Mircea Rednic nu a mai avut răbdare și a apelat la Omondi și Mihai. Însă tot Micovschi a fost „argintul viu” al UTA-ei, doar că șutul său de la marginea careului a trecut milimetric pe lângă bară. Până în minutul 60, „Bătrâna Doamnă” a mai avut o ocazie imensă: Omondi a centrat din stânga, iar Stolnik a reluat slab din doar 4 metri.
Așa că avantajul amfitrionilor, din minutul 63, avea să fie meritat. Radu Petrescu a dat lovitură liberă la duelul dintre Kvacic și Luckassen, însă arbitrii din camera VAR au mutat infracțiunea în careu. Fabry a transformat penalty-ul cu un șut pe mijlocul porții și era 3-2. De această dată, echipa arădeană a fost mai prudentă și nu a mai ajuns prea des în careul oltenilor.
La una dintre puținele ocazii, Fabry a ratat un voleu din 12 metri, în rest FC U Craiova fiind echipa mai periculoasă. În minutul 77, Albu a tras pe lângă la capătul unei faze fixe, iar 10 minute mai târziu Sidibe a fost blocat în ultimă instanță de Vulturar, mijlocașul arădean al Rapidului care a debutat în SuperLigă. În al doilea dintre cele 6 minute de prelungire, același Sidibe a tras exact pe direcția lui Iacob, după o contră purtată de Bauza.
Ultimul fluier al lui Radu Petrescu o trimite pe UTA la cota 40 de puncte, pe locul 6 și posibilitatea de a visa în continuare la play-off. Dincolo, FC U Craiova, însoțită la Arad de aproximativ 50 de fani, tremură pentru locul ei în Superligă.
UTA – FC U Craiova:
UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Trif (84 A. Lopez) – Freitas (46 Omondi), Pedro (77 Vulturar) – R. Pop (46 C. Mihai), Fabry, Micovschi (90+4 Morar) – Luckassen. Rezerve neutilizate: Kucher – Conte, An. David, Stanciu, Iurasciuc. Antrenor: Mircea Rednic
FC U Craiova: R. Popa – Negru, Kvakic (83 V. Pop), Lekiatas, Dragu – V. Achim, D. Albu – Baeten (77 Sidibe), Bauza, Bahassa (63 Ibrahim) – Chițu (77 Blănuță). Rezerve neutilizate: Gurău – Enache, Blidar, M. Ilie Antrenor: Valentin David
Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din București), Mihai Marica (Bistrița). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj)
Camera VAR: Horia Mladinovici, Radu Ghinguleac (ambii din București)
Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)
Delegat LPF: Florin Bătrânu (Timișoara)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER