El e fotbalistul începutului de sezon în Superliga pe postul său: fixat în Echipa Etapei ProSport de trei runde! Cum arată primul 11 ideal din această săptămână cu o singură victorie a gazdelor! SPECIAL

El e fotbalistul începutului de sezon în Superliga pe postul său: fixat în Echipa Etapei ProSport de trei runde! Cum arată primul 11 ideal din această săptămână cu o singură victorie a gazdelor! SPECIAL
  • Publicat:
  • Actualizat:

În etapa 3 din Superliga am avut o singură victorie a gazdelor, Petrolul Ploiești, semn că startul sezonului încă oferă o lipsă de constanță și mai e mult până la definitivarea tendințelor corecte în ierarhii.

Pe toată durata sezonului 2024/2025 din Superliga ți-am pregătit o provocare spectaculoasă! Doar aici vei descoperi, la finalul fiecărei runde, cei mai buni fotbaliști din campionatul românesc reuniți în Echipa Etapei ProSport!

Pe baza evoluțiilor din teren, a impresiei lăsate tribunelor dar și a cifrelor care fixează randamentul lor, eroii din fotbalul nostru se reunesc în primul 11 de vis al fiecărei săptămâni. Împreună cu Antrenorul Etapei! Și, pentru că tuturor ne place spectacolul, vom juca mereu cu doi atacanți, într-un 1-4-4-2 cu un mijlocaș central defensiv și unul ofensiv!

Oțelul chiar și-a găsit portar în formă!

Iustin Popescu (Oțelul Galați) rămâne între buturi de runda precedentă, după 0-0 acasă cu Farul Constanța având acum un aport considerabil la 2-0 în deplasare cu campioana FCSB! Goalkeeper-ul a contabilizat nu mai puțin de 7 intervenții, dintre care 4 la baloane expediate din interiorul careului!

Într-un meci în care gazdele au pierdut deși au avut 73% posesie și 19 șuturi trimise spre poartă, cu 9 cornere și număr aproape dublu de atacuri față de gălățeni, evoluția lui Popescu este cu atât mai mult remarcabilă.

Râpă e omul rundei ca fundaș dreapta, Florin Ștefan continuă să impresioneze

Cornel Râpă (UTA Arad) a revenit în campionatul nostru și oferă prima prestație cu adevărat pe măsura cv-ului său. Fundașul dreapta titularizat de Mircea Rednic în 0-0 cu Universitatea Cluj a avut procentaj 100% dueluri câștigate la cu mingea jos și a fost liderul defensivei arădene la numărul de acțiuni defensive reușite (11).

În plus, Râpă a avut 4 tackling-uri, 5 ieșiri inspirate din defensivă și 2 intercepții, plus o pasă decisivă furnizată într-un meci greu la capătul căruia UTA a încheiat fără gol încasat.

A treia etapă din Superliga iar Florin Ștefan (Sepsi OSK) își menține postul de titular în Echipa Etapei ProSport! Fundașul stânga al covăsnenilor, dincolo de evoluția defensivă bună din 1-1 cu Dinamo București, a fost și autorul golului pentru formația lui, cu un voleu din cădere, în minutul 29, după o urcare inspirată în careul bucureștenilor.

Ștefan a mai avut un șut pe lângă poartă, a fost liderul de pe teren al paselor decisive (3), câștigând și 4 din 7 dueluri. A contribuit defensiv cu două recuperări, două tackling-uri și 4 acțiuni reușite în apărare.

Stoperi din țări vecine

Ucraineanul de 32 de ani Dmytro Pospelov (Unirea Slobozia) prinde Echipa Etapei ProSport după o remiză convingătoare a nou-promovatei în care a reușit să înscrie cu o superbă lovitură de cap, egalând în final de repriză pentru ce avea să fie scorul final, 1-1 la FC Hermannstadt.

Stoperul lui Adrian Mihalcea a avut, în același timp, 93% pase corecte, mai exact 51 din 55 încercate!, 5 din 8 dueluri câștigate, 10 acțiuni defensive reușite și 6 ieșiri din apărare care au ajutat mult echipa sa.

Cu 12 acțiuni defensive de succes, nu mai puțin de 7 ieșiri din apărare și o minge salvată in extremis din fața unui gol al gazdelor, Iulian Cristea („U” Cluj) a fost esențial în remiza 0-0 scoasă de clujeni în deplasare la UTA.

Fundașul central a avut o prestație solidă, fermă, completată cu un șut blocat și două intercepții, oferind și 7 pase lungi corecte. Impresionant e și procentajul de 100% dueluri câștigate aerian!

Flancurile înseamnă o revelație de la Iași plus cifrele de top ale lui Grozav, chiar și în apărare!

Cu toate că echipa lui, Poli Iași, a fost învinsă pe teren propriu cu 2-1 de Gloria Buzău, Stefan Stefanovici (Poli Iași) prinde Echipa Etapei ProSport pe post de extremă dreapta pentru că a avut o evoluție cu adevărat remarcabilă în 72 de minute pe teren.

Stefanovici, la 22 de ani, a încheiat prestația sa cu 6 din 7 dueluri câștigate, 3 din 4 centrări corecte și 3 pase decisive furnizate coechipierilor în ofensivă, cele mai multe de pe teren. Lângă acestea, 6 acțiuni de succes în apărare și 4 tackling-uri.

Gheorghe Grozav (Petrolul Ploiești) nu a marcat în 1-0 cu Rapid București, dar a fost la înălțime! În banda stângă, 14 din 16 dueluri câștigate, cifre senzaționale! Culmea, aerian a fost imbatabil, procentaj 100%, deși tehnica și execuțiile l-au făcut celebru.

Gicu a acoperit excelent și zona defensivă, cu 8 tackling-uri inspirate! și nu mai puțin de 10 acțiuni de succes în apărare, locul trei din echipa sa la acest capitol deși vorbim de un jucător, teoretic, eminamente ofensiv!

Mijlocași centrali cu evoluții solide de la Dinamo și Galați

Eddy Gnahore a fost chiar „stâlp” pentru Dinamo București în 1-1, deplasare foarte grea la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Mijlocașul cu rol defensiv a avut cele mai multe intercepții de pe teren (4) și a contabilizat 11 acțiuni defensive cu rezultat pozitiv. În plus, două șuturi blocate!

Cu 82% pase corecte și două șuturi trimise spre poartă, a completat tabloul unei evoluții solide în care a pierdut doar 8 baloane cu toate că a fost al doilea jucător dinamovist ca mingi filtrate!

Juri Cisotti (Oțelul Galați) continuă să fie unul dintre cei mai constanți fotbaliști buni ai campionatului nostru și în acest start de sezon, iar după ce a prins Echipa Etapei ProSport în runda inaugurală, revine cu un gol de 1-0 în victoria 2-0 pentru echipa lui Dorinel Munteanu acasă la campioana FCSB!

Instrumental pentru moldoveni pe aproape orice post din ofensivă, îl includem acum ca mijlocaș central cu rol în atac, după ce, prin 9 dueluri câștigate, a fost nr. 1 pe teren în meciul cu roș-albaștrii.

Atacul e compus din stranieri, nimic surprinzător parcă!

Ricardo Matos (Gloria Buzău) e un brazilian care a decis prima victorie în Superliga pentru Gloria Buzău, întorcând de la 0-1 în deplasarea cu Poli Iași și oferind echipei sale un succes extrem de important.

Dincolo de goluri, în 84 de minute pe teren, a greșit doar două pase!, a mai expediat alte două șuturi spre poartă, unul cadrat, a bifat două driblinguri reușite, protejând excelent posesia în multe momente.

Elvir Koljic (Universitatea Craiova) a deblocat partida din Gruia marcând cu o lovitură de cap cuceritoare pentru 1-0 în CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-2, la capătul unui corner. Deși erau în inferioritate numerică, ardelenii, cu Dan Petrescu maestru al pragmatismului, ar fi putut închide meciul cu ceva noroc dacă nu era execuția vârfului bosniac.

În 80 de minute pe teren, Koljic a furnizat și o pasă decisivă, a greșit doar 4 pase, și a avut procentaj 100% de pase lungi corecte și driblinguri reușite, cu toate că vorbim de câte o singură execuție încercată în dreptul fiecărui parametru.

Echipa Etapei ProSport – etapa 3

Doi jucători de etapa trecută rămân în primul 11 ideal, e vorba de Iustin Popescu (Oțelul) și Florin Ștefan (Sepsi), în vreme ce gălățeanul Cisotti revine între remarcați, după ce prinsese formația etapei inaugurale. Pentru ceilalți 8 fotbaliști e o premieră:

  • I. Popescu (Oțelul Galați) – Râpă (UTA Arad), Pospelov (Unirea Slobozia), I. Cristea („U” Cluj), Fl. Ștefan (Sepsi) – Stefanovici (Poli Iași), Gnahore (Dinamo), Cisotti (Oțelul Galați), Grozav (Petrolul Ploiești) – Matos (Gloria Buzău), Koljic (Universitatea Craiova)

Descoperă Echipa Etapei 1 ProSport (AICI) și Echipa Etapei 2 ProSport (AICI)

Antrenorul Etapei: Liviu Ciobotariu

Revenit în Superliga, pe banca formației FC Botoșani, tehnicianul Liviu Ciobotariu a avut impact imediat și a reușit prima victorie din acest sezon pentru moldoveni după două etape cu zero puncte. Și asta în deplasare la Farul Constanța, 1-0, după ce din minutul 56, când conducea deja, Botoșani a rămas în zece oameni.

Cu unul din cele mai slabe loturi ale primului eșalon la dispoziție, Ciobotariu a jucat prima repriză aproape de la egal la egal cu dobrogenii lui Gică Hagi. Formația sa a marcat după pauză și a încheiat meciul cu 4-1 raport al șuturilor pe poartă versus adversar, baricadând mai bine de jumătate de oră cu eficiență scorul avantajos deși se afla în inferioritate numerică.

Topul Antrenorilor Etapei

  • 2 prezențe – Adrian Mihalcea (Unirea Slobozia)
  • 1 prezență – Liviu Ciobotariu (FC Botoșani)

Topul prezențelor în Echipa Etapei ProSport după trei runde

Vom actualiza în timp real ierarhia prezențelor în Echipa Etapei ProSport, astfel încât să putem configura împreună, la final de sezon regular, Echipa Campionatului și, la final de ediție, după play-off și play-out, Echipa Sezonului. Totul pe baza numărului de nominalizări cumulate de jucători etapă de etapă.

  • 3 prezențe – Florin Ștefan (Sepsi Sf. Gheorghe),
  • 2 prezențe – I. Popescu, Cisotti (Oțelul Galați)
  • 1 prezență –  Zivulic (Oțelul Galați), Medina, Dorobanțu, Pospelov (Unirea Slobozia), Samayoa, Bordeianu, Stefanovici (Poli Iași), Zajkov, Maldonado, Mitriță, Koljic (Universitatea Craiova), Deac, Tachtsidis (CFR Cluj), Nistor, Blănuță, I. Cristea („U” Cluj), Abdallah, Selmani, Gnahore (Dinamo), Căbuz (Hermannstadt), Turda, Matos (Gloria Buzău), Musi (FCSB), Rrahmani (Rapid), Râpă (UTA Arad), Grozav (Petrolul Ploiești)

Până acum, Farul Constanța și FC Botoșani sunt singurele formații din Superliga fără reprezentant, după 3 runde de Superliga, în Echipa Etapei ProSport!

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară
S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Banii nu aduc fericirea! Cel mai bogat fotbalist din lume, cu salariu de FCSB, nu mai prinde nici lotul echipei sale
Banii nu aduc fericirea! Cel mai bogat fotbalist din lume, cu salariu de FCSB, nu mai prinde nici lotul echipei…
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o puștoaică”
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o puștoaică”
BREAKING Cutremur MARE în România, s-a simţit puternic la Bucureşti. Vom reveni
BREAKING Cutremur MARE în România, s-a simţit puternic la Bucureşti. Vom reveni
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9 morţi şi 3.000 de răniţi
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9 morţi şi 3.000 de răniţi
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
Cum a ajuns Irinel Columbeanu falit și uitat într-un azil. Pe ce şi-a cheltuit toată averea
Cum a ajuns Irinel Columbeanu falit și uitat într-un azil. Pe ce şi-a cheltuit toată averea
Fostul patron din Liga 1 A SĂRĂCIT! A rivalizat cu Gigi Becali, iar acum e acuzat de găinării
Fostul patron din Liga 1 A SĂRĂCIT! A rivalizat cu Gigi Becali, iar acum e acuzat de găinării
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Ce jocuri primesc abonații PlayStation în septembrie 2024?
Ce jocuri primesc abonații PlayStation în septembrie 2024?
A murit Toto Schillaci, supranumit „eroul nopţilor magice”
A murit Toto Schillaci, supranumit „eroul nopţilor magice”
Codul Rutier 2024: Echipamente obligatorii pentru mașini. Șoferii pot primi amenzi usturătoare
Codul Rutier 2024: Echipamente obligatorii pentru mașini. Șoferii pot primi amenzi usturătoare
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a trezit când apa era deja până la brâu
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a trezit când apa era deja…
×