Fără jucător de la campioana FCSB în Echipa Etapei! Care sunt cluburile cu câte doi reprezentanți în formația ideală și cine e singurul fotbalist rămas în primul 11 de runda trecută! 

Fără jucător de la campioana FCSB în Echipa Etapei! Care sunt cluburile cu câte doi reprezentanți în formația ideală și cine e singurul fotbalist rămas în primul 11 de runda trecută! 
  • Publicat:

În etapa 2 din Superliga am avut trei remize și un singur succes al oaspeților, o medie de peste 3 goluri marcate pe meci, așadar e interesant de văzut care sunt eroii din primul 11 al celor mai buni fotbaliști!

Pe toată durata sezonului 2024/2025 din Superliga ți-am pregătit o provocare spectaculoasă! Doar aici vei descoperi, la finalul fiecărei runde, cei mai buni fotbaliști din campionatul românesc reuniți în Echipa Etapei ProSport!

Pe baza evoluțiilor din teren, a impresiei lăsate tribunelor dar și a cifrelor care fixează randamentul lor, eroii din fotbalul nostru se reunesc în primul 11 de vis al fiecărei săptămâni. Împreună cu Antrenorul Etapei! Și, pentru că tuturor ne place spectacolul, vom juca mereu cu doi atacanți, într-un 1-4-4-2 cu un mijlocaș central defensiv și unul ofensiv!

Portarul vine de la Galați

Doar trei formații n-au încasat gol în această rundă, e vorba de Poli Iași, Farul și Oțelul, iar ultima dintre ele ne oferă și portarul etapei: Iustin Popescu (Oțelul Galați). Goalkeeper-ul de 30 de ani sosit în această vară de la divizionara secundă Chindia Târgoviște a reușit să păstreze poarta intactă într-o partidă cu dobrogenii lui Gică Hagi și a contribuit decisiv la remiza finală, 0-0.

Popescu a avut 4 intervenții în prima repriză, când nici lovitura de cap a lui Rivaldinho (20), nici șuturile lui Grameni (29), Iancu (35) și Grigoryan (44) nu au reușit să îl păcălească. După pauză, a boxat din fază direct cu Grigoryan (77) și, protejat inclusiv de transversală, și-a dus echipa spre un punct important.

Laterali dinspre o nou-promovată plus o „recidivă”

Considerat de antrenorul său, Adrian Mihalcea, un fundaș dreapta care la nevoie poate juca și mijlocaș lateral, Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia) e puștiul-revelație al etapei în Superliga. Îl încadrăm în echipa noastră, așadar, la fundaș de bandă dreapta pe cel care la 19 ani și-a făcut debutul în Superliga cu un gol senzațional.

Introdus pe terenul în minutul 58, la 1-2 cu FCSB, Dorobanțu a prins în finalul partidei un voleu excepțional din marginea careului, după o centrare din tușă a lui Gele, egalând pentru o remiză de prestigiu a nou-promovate Unirea Slobozia cu campioana en-titre!

Pe flancul stâng îl regăsim pe Florin Ștefan de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, singurul fotbalist rămas în Echipa Etapei ProSport de runda precedentă! Fundașul a bătut impecabil un corner în minutul 12 oferind astfel asisst pentru deschiderea scorului în ce avea să fie Gloria Buzău – Sepsi 1-2.

Mai mult decât atât, 6 centrări corecte, cât toți ceilalți jucători de pe teren la un loc!, cinci pase decisive furnizate, zece acțiuni defensive (liderul formației sale) și 4 tackling-uri.

Cuplu de stoperi peste continente

Poli Iași a învins cu 1-0 acasă pe FC Botoșani și pentru că a avut în stoperul Nicolas Samayoa un turn de netrecut. Apărătorul din Guatemala a câștigat 13 din cele 15 dueluri în care a fost implicat, procentaj 100% la nivelul solului pentru acest capitol!

În plus, Samayoa a fost liderul de pe teren la acțiuni defensive de succes (11) și la ieșiri din apărare care au eliberat de tensiune defensiva (9), fără a fi driblat măcar o dată pe toată durata partidei în care a fost integralist.

Un alt stranier închide cuplul de stoperi în Echipa Etapei, e vorba de nord-macedoneanul Gjoko Zajkov. Deși Universitatea Craiova a încasat două goluri pe teren propriu de la UTA Arad într-un meci încheiat 4-2, Zajkov a avut o prestație de excepție.

După ce a deschis scorul în minutul 35, a rămas concentrat pe aportul defensiv și a încheiat partida cu cele mai mult acțiuni reușite în propria jumătate (11), lider la ieșiri din apărare (8) și un total impresionant de 60 de pase de corecte din 64 încercate! Iar Zajkov a pierdut doar 5 baloane tot meciul.

Doi veterani ai Superligii acoperă benzile…

În dreapta nu îl puteam omite pe Ciprian Deac (CFR Cluj), fotbalistul care la 38 de ani continuă să impresioneze! În deplasarea 2-2 la Rapid, mijlocașul a oferit o pasă la întâlnire pentru șutul fără preluare al lui Bîrligea care a deschis scorul, apoi și-a consolidat prestația.

Deac a încheiat cu 3 pase decisive în ofensiv, 3 din 4 centrări corecte, a creat o altă mare ocazie de gol și a câștigat 9 din 12 dueluri în care a fost implicat. Cu 7 acțiuni reușite în apărare și 4 tackling-uri a fost în topul formației sale inclusiv la aportul defensiv!

Deși utilizat în spatele atacantului central în 4-2 cu UTA Arad, îl folosim pe Alexandru Mitriță în echipa ideală a etapei pe postul său „tradițional”, cel din banda stângă. În fața echipei lui Rednic, Mitriță a oferit o pasă de gol și a marcat golul final al partidei, fiind artizanul succesului oltenilor.

Doar 6 pase greșite din 48 încercate de talentatul fotbalist, 4 pase decisive furnizate în atac și 4 șuturi expediate spre poartă într-o prestație dinamică prin care parcă a revenit la forma care l-a consacrat.

…și alți doi veterani pe ax!

Titular și 75 de minute pe teren în 1-0 cu FC Botoșani, mijlocașul defensiv Mihai Bordeianu a înscris golul victoriei în minutul 7 finalizând inteligent și calm, apoi a contribuit la partida fără gol primit de echipa lui, pentru un succes important.

Bordeianu a pierdut un singur duel pe durata celor 75 de minute în care a jucat!, a eficientizat blocada echipei lui Tony fără să comită macar un fault și a filtrat cele mai multe baloane din formația sa, 65.

Pentru mijlocaș central ofensiv mergem spre Dan Nistor de la Universitatea Cluj, un fotbalist de 36 de ani care, precum Deac, nu doar că nu pare obosit, ci menține un ritm și o eficiență incredibile! În 3-1 cu FC Hermannstadt, încă o dovadă incontestabilă!

Dan Nistor, prima reacție despre transferul la FCSB! Cum a răspuns legat de o ofertă de la Gigi Becali

Nistor a executat formidabil cornerul pentru deschiderea scorului în minutul 6, apoi a marcat din penalty în minutul 20 pentru desprindere. Mai mult decât atât, 5 din 7 baloane lungi corecte spre coechipieri, 3 din 4 centrări reușite și 65 de pase corecte în total.

Două vârfuri cu randament promițător

Tot de la Universitatea Cluj vine și primul atacant din echipa ideală este vorba de Vladislav Blănuță. Contra sibienilor, vârful împrumutat de la FCU Craiova a deschis scorul cu o lovitură perfectă de cap după o detentă ideală în minutul 7 iar apoi a făcut 3-0 din buza porții, poziționându-se excelent în contextul atacului clujean. În 65 de minute pe teren a făcut ceea ce se așteaptă de la un vârf eficient!

Închidem formația din această săptămână cu Astrit Selmani de la Dinamo București, atacantul cu un meci de poveste în 4-1 cu Petrolul Ploiești. Kosovarul l-a lansat pe culoar singur cu poarta pe Abdallah pentru 1-0, apoi a driblat doi adversari în careu oferindu-i șansa de 2-0 lui Cârjan și a finalizat cu calm pentru 3-0 în minutul 60. Nimic de adăugat!

Echipa Etapei ProSport – etapa 2

Doar 3 stranieri avem în această rundă în formația ideală, față de 7 în etapa inaugurală, iar singurul care se fixează în primul 11 de vis este Florin Ștefan, fundașul lateral de la Sepsi. Un alt detaliu inedit, campioana FCSB nu furnizează niciun jucător de data aceasta, după 2-2 la Unirea Slobozia! Iar „U” Cluj, Poli Iași Universitatea Craiova, toate trei victorioase, sunt singurele cluburi cu câte doi reprezentanți.

  • I. Popescu (Oțelul Galați) – Dorobanțu (Unirea Slobozia), Samayoa (Poli Iași), Zajkov (Craiova), Fl. Ștefan (Sepsi) – Deac (CFR Cluj), Bordeianu (Poli Iași), Nistor (U Cluj), Mitriță (Craiova) – Blănuță (U Cluj), Selmani (Dinamo)

Descoperă AICI Echipa Etapei ProSport după runda precedentă din Superliga, cea inaugurală pentru noul sezon!

Antrenorul Etapei: Adrian Mihalcea păstrează postul!

Pentru a doua rundă la rând, tehnicianul nou-promovatei Unirea Slobozia este Antrenorul Etapei Prosport! După ce săptămâna trecută a învins Farul Constanța, cu 1-0 în deplasare, la debutul ialomițenilor pe prima scenă, o premieră istorică, fostul atacant tricolor continuă în forță! De data aceasta, un 2-2 pe teren propriu (meci disputat la Clinceni) cu campioana en-titre, FCSB!

Condusă din minutul 33, echipa lui Mihalcea a revenit și a egalat prima oară după doar trei minute. Apoi, s-a făcut 1-2 din minutul 55, gol Olaru după executarea unui penalty. În minutul 58, Mihalcea îl introduce pe teren pe tânărul de 19 ani Andrei Dorobanțu care, în ultimele momente ale partidei, prinde un voleu incredibil și egalează din nou, pentru 2-2 final!

Per total, Slobozia nu doar că a remizat cu FCSB, dar a avut și același număr de șuturi pe poartă și de șuturi pe lângă poartă, demonstrând și la acest capitol că merită punctul având în vedere diferența de valoare între jucătorii Unirii și cei ai campioanei. Doar că tactica lui Adrian Mihalcea dă roade iar și nou-promovata e neînvinsă, cu 4 puncte, după două etape cu Farul și FCSB!

Topul prezențelor în Echipa Etapei ProSport după două runde

Vom actualiza în timp real ierarhia prezențelor în Echipa Etapei ProSport, astfel încât să putem configura împreună, la final de sezon regular, Echipa Campionatului și, la final de ediție, după play-off și play-out, Echipa Sezonului. Totul pe baza numărului de nominalizări cumulate de jucători etapă de etapă.

  • 2 prezențe – Florin Ștefan (Sepsi Sf. Gheorghe)
  • 1 prezență –  I. Popescu, Cisotti, Zivulic (Oțelul Galați), Medina, Dorobanțu (Unirea Slobozia), Samayoa, Bordeianu (Poli Iași), Zajkov, Maldonado, Mitriță ( Universitatea Craiova), Deac, Tachtsidis (CFR Cluj), Nistor, Blănuță („U” Cluj), Abdallah, Selmani (Dinamo), Căbuz (Hermannstadt), Turda (Gloria Buzău), Musi (FCSB), Rrahmani (Rapid)

Până acum, Farul Constanța, UTA Arad, Petrolul Ploiești și FC Botoșani sunt singurele formații din Superliga fără om în Echipa Etapei ProSport!

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună infidelul când a dat cu ochii de ea
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună…
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut…
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am șanse la medalie”
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am…
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul în română
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul…
×