Florin Talpan a solicitat în mod public retrogradarea celor de la FCSB în Liga a 5-a, după ultima decizie a Curții de Apel București în procesul pentru palmares cu CSA Steaua.
Juristul Clubului Sportiv al Armatei este convins că această decizie trebuie luată de urgență de LPF și FRF după ultima hotărâre a instanțelor și nu renunță nici la prejudiciul de 37 de milioane de euro pe care îl solicită.
Mai mult, Talpan susține că FCSB nu ar deține nici măcar palmaresul din perioada 2003-2017.
„(n.r. FCSB să retrogradeze) Da, există această posibilitate. Se poate întâmpla orice. În continuare, susțin public că FCSB trebuie să fie retrogradată în liga a 5-a.
(n.r. banii recuperați?) Vă dați seama că trebuie recuperați, oricum există dosarul acela pentru recuperarea prejudiciului și mă voi lupta. Eu cred că cei din MApN vor să mă îndepărteze pentru ca să se uite urmele. Eu știu foarte multe.
Având în vedere hotărârile pronunțate de către instanță și faptul că ei nu dețin palmaresul nici din 2003-2017, așa cum marea majoritate a presei dezinformează. Nu s-a scris pe nicăieri că perioada 2003-2017 aparține FCSB”, a declarat Florin Talpan, la Fanatik.
Juristul a ținut să-i mulțumească lui Jean Pavel, cel care a solicitat în premieră retrogradarea clubului condus de Gigi Becali.
„În primul rând, îi mulțumesc lui Jean Pavel, am o relație foarte bună cu el. Jean Pavel, deși a cochetat la un moment dat cu cei de la Peluza Sud, este de partea mea. Când a fost ziua clubului, el a venit și mi-a dat o cupă.
Chiar îl apreciez. Jean Pavel a făcut gestul ăsta, Armata Română ce a făcut pentru Talpan?”, a mai spus Talpan.
Jean Pavel, fost lider al galeriei roș-albastre, a fost primul care a solicitat, zilele trecute, retrogradarea celor de la FCSB în Liga 5.
„S-a făcut dreptate, dar aș sublinia un mic amănunt: dacă FCSB a substituit numele ‘Steaua’ în acei ani, trebuie să plătească daune. Consider că trebuie să fie retrogradată urgent în Liga 5 și Steaua repusă în drepturi, în prima ligă.
Totodată, evident, îi ceri Stelei ca, într-un sezon, să își schimbe forma de organizare actuală. Totuși, în 1998, avea formă de organizare corectă pentru prima ligă, chiar și pentru Europa.
Avem hârtie de la UEFA. Sunt echipe din Europa, departamentale, care joacă în cupele europene. Rusia, de exemplu, înainte de războiul cu Ucraina.
Pe lângă partea sportivă, o avem și pe cea financiară. Dacă a substituit numele ‘Steaua’ și a jucat cu numele acesta în Europa, să plătească, alături de Federația Română de Fotbal, solitar, o sumă considerabilă.
Ce sumă? Banii primiți de la UEFA pentru meciurile europene din Cupa UEFA/Europa League și Champions League. Ar trebui returnați. Sunt sume necuvenite.
Pentru perioada 1998-2003 trebuie făcută o acțiune de constatare prin care, evident, să se constate că echipa Steaua a jucat în acei ani și să i se atribuie palmaresul.
Forma de organizare era semi-privată. 50% avea Armata, 50% AFC Steaua. Patrimoniul era al CSA-ului”, a declarat Jean Pavel, pentru iamsport.ro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER