Fiecare echipă din Superliga cu coșmarul ei! Lista marcatorilor persona non grata: Dan Nistor e „nașul” lui Gigi Becali, Andrei Ivan se distrează cu Dinamo și CFR Cluj, Gică Hagi tocmai a eliberat „monstrul”! EXCLUSIV

Fiecare echipă din Superliga cu coșmarul ei! Lista marcatorilor persona non grata: Dan Nistor e „nașul” lui Gigi Becali, Andrei Ivan se distrează cu Dinamo și CFR Cluj, Gică Hagi tocmai a eliberat „monstrul”! EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astăzi începe noul sezon din Superliga, ediția 2024/2025, iar fiecare din cele 16 echipe aflate la start ascunde un mic secret de care se teme. Fotbalul e deopotrivă un spațiu al statisticilor și al superstițiilor, așa că toate cluburile din primul eșalon, dar mai ales suporterii acestora, privesc cu înfrigurare spre câte un nume de fotbalist când urmează să îl aibă ca adversar. „Mamă, iar joacă ăsta! Ne-a ars pe unde ne-a prins!”. E una din replicile „clasice” prin tribune.

ProSport îți prezintă în deschiderea sezonului care sunt fotbaliștii de „coșmar” pentru echipele de Superliga, jucătorii care au marcat cele mai multe goluri împotriva fiecărui club și care se află în loturile noii ediții, gata să își reconfirme statutul de persona non grata în sufletul peluzei adverse!

Nou-promovatele și Rapidul sunt cele mai liniștite

Așadar, am parcurs mai întâi lista celor mai buni marcatori împotriva fiecărei echipe din Superliga 2024/2025, selectând apoi jucătorii care se află încă în circuitul campionatului nostru. Cine se află în „capul listei” la capitolul „coșmaruri”?

De menționat faptul că pentru Unirea Slobozia și Gloria Buzău, nou-promovate în acest sezon, statisticile nu prezintă relevanță majoră, câtă vreme vorbim de un istoric recent redus în Superliga sau o inexistent, cazul ilfovenilor. Spre exemplu, cel mai bun marcator împotriva Gloriei și care e activ în Superliga e atacantul Alexandru Pop (Oțelul Galați – foto jos), dar cu numai 3 reușite.

Într-o situație similară se află Oțelul Galați, promovată sezonul trecut în Superliga. Tot borna 3 e în dreptul marcatorilor adverși, dar împărțită de nu mai puțin de 7 fotbaliști: Rareș Pop (Rapid), Mitriță (Universitatea Craiova), Nistor, Mitrea (U Cluj), Purece (Unirea Slobozia), Dr. Grigore (Gloria Buzău), C. Matei (Sepsi)!

Interesant este că nici Rapid București nu are un coșmar veritabil în noul sezon! Cu câte 5 goluri marcate fiecare, Andrea Compagno, Louis Munteanu și Claudiu Bălan sunt atacanți care la această oră nu mai figurează în campionatul nostru. Rămâne pe primul loc Daniel Bîrligea (CFR Cluj), care a marcat 4 goluri împotriva giuleștenilor.

Gică Hagi a eliberat „monstrul” în fața căruia tremură și Moldova

Unul din cei mai temuți marcatori rămași în Superliga de azi este veteranul Constantin Budescu, mutat în această vară la nou-promovata Gloria Buzău. Talentatul jucător ajuns la 35 de ani tocmai ce a părăsit Farul Constanța.

Practic, Gică Hagi a eliberat „monstrul”! Pentru că Budescu e cel mai mare pericol pentru poarta dobrogenilor! A înscris 10 goluri în campionat și Cupa României, pe când reprezenta Astra Giurgiu sau FCSB, împotriva Viitorului Constanța.

Și tot Budescu e pericoul principal pentru Poli Iași! Cu 9 goluri marcate, de data aceasta. Din sezonul 2012/2013 a început să-i „frigă” pe moldoveni pe unde i-a prins, fie că juca la Astra, FCSB sau Farul!

Ivan cel Groaznic pentru Dinamo și CFR Cluj

Andrei Ivan de la Universitatea Craiova se poate mândri cu faptul că are în portofoliul „victimelor” două cluburi cu renume. Atacantul oltenilor e principalul pericol și pentru CFR Cluj, și pentru Dinamo București!

În fața ardelenilor a marcat 6 goluri, în vreme ce pe rivalii din Capitală i-a scurtcircuitat în opt rânduri! Din 2019, când a revenit în Bănie, Ivan a marcat în fața lui Dinamo în toate sezoanele mai puțin cel 2022/2023. Și adăugăm două goluri și din ediția 2016/2017, ultima pentru Andrei la Universitatea înaintea experiențelor lui alte cluburi din afara țării!

Daniel Popa, ajuns la FCSB, are șanse mari să-și întărească statutul!

Alt atacant care se poate lăuda că reprezintă subiect de panică pentru două cluburi din Superliga este Daniel Popa, proaspăt înregimentat de campioana FCSB. Vârful a marcat 5 goluri împotriva celor de la FC Herrmannstadt și 6 goluri împotriva celor de la UTA Arad. Ce-i drept, împotriva trupei lui Mircea Rednic împarte titlul de glorie cu coechipierul său de la FCSB, Darius Olaru, care a marcat tot de șase ori împotriva arădenilor.

Daniel Popa vs UTA e o poveste care acoperă inclusiv Liga 2, iar reușitele au venit de patru ori din tricoul Chindiei Târgoviște și de două ori din cel al Universității Cluj. În fața sibienilor, palmaresul de top al lui Popa înseamnă 2 goluri pentru Chindia și 3 pentru U Cluj, toate în Superliga.

Ajuns la o echipă cu mari șanse la titlu, FCSB, Daniel Popa și poate întări în acest sezon statutul privilegiat împotriva celor de la FC Hermannstadt și UTA Arad. Ba chiar să avanseze spre prima poziție și în raport cu alte formații din campionat!

Marius Ștefănescu electrocutează Oltenia iar Dan Nistor e nașul lui Gigi Becali

În curtea campioanei FCSB a ajuns în acestă vară un alt „coșmar” pentru o echipă tare. E vorba de Marius Ștefănescu, de la Sepsi Sf. Gheorghe, cel care, cu 7 goluri înscrise, e principalul pericol pentru Universitatea Craiova!

Din tricoul covăsnenilor, Ștefănescu a marcat două goluri contra oltenilor în sezonul 2021/2022 (Cupa României), alte două în ediția următoare, dar la nivel de Superliga, în vreme ce sezonul trecut i-a „străpuns” de trei ori în campionat!

Dar, orice naș își are nașul! Așa că și FCSB are un fotbalist în fața căruia trebuie mai mereu să strângă rândurile. E vorba de un veteran, Dan Nistor, de la Universitatea Cluj. Nistor are 7 goluri împotriva roș-albaștrilor, marcate pentru următoarele formații:

  • Dinamo București – 3 (două în Cupa Ligii)
  • Universitatea Craiova – 2
  • Pandurii Tg. Jiu – 1
  • Universitatea Cluj – 1

Bucurie la Sepsi: Florinel Coman a plecat, pericolul principal e legitimat!

Dacă pentru FC Botoșani există două pericole majore, la egalitate, e vorba de Alex Mitriță (Universitatea Craiova) și Ciprian Deac (CFR Cluj), fiecare cu câte 7 goluri marcate împotriva echipei lui Valeriu Iftime, o situație interesantă se prezintă la Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

În timp ce Gică Hagi a renunțat la Constantin Budescu, „inamicul” număru unu, după cum detaliam mai sus, covăsnenii și-au asigurat serviciile celui care le dădea cele mai mari bătăi de cap!

Mai exact, din vara trecută au semnat cu atacantul Gabriel Debeljuh, cel care a marcat 5 goluri, cele mai multe împotriva lui Sepsi, pe când reprezenta CFR Cluj și FC Hermannstadt! Cum Florinel Coman (9 goluri) a părăsit Superliga, echipa lui Dioszegi stă cumva liniștită! Ceilalți marcatori din circuitul intern sunt încă la borna 4 împotriva ei.

„Lupii” devin „mielușei” când dau de Daniel Paraschiv

Atacantul de 25 de ani al celor de la FC Hermannstadt, Daniel Paraschiv, este cel mai mare pericol pentru Petrolul Ploiești. Vârful a marcat până azi 5 goluri în 12 partide contra prahovenilor, un randament chiar de speriat! Iar asta s-a întâmplat indiferent de faptul că Paraschiv îmbrăca tricoul celor de la Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Tg. jiu ori al sibienilor din prezent!

În sezonul 2018/2019 din Liga 2, Parashiv a reușit o „dublă” într-un Petrolul – Luceafărul 6-2, apoi a marcat și la retur, în 3-1 pentru bihoreni. În ediția 2020/2021 din aceeași competiție, dar acum pentru Viitorul Pandurii, Paraschiv a înscris în 1-1 cu Petrolul. Cel mai recent, în play-out-ul Superligii 2022/2023, același atacant a marcat golul victoriei pentru FC Hermannstadt în 1-0 pe „Ilie Oană”!

Culmea, prin transferul recent al lui Aurelian Chițu de la FCU Craiova, FC Hermannstadt își mai asigură un vârf temut. Pentru Unviersitatea Cluj, Chițu e un pericol iminent, reușind până azi 8 goluri, cele mai multe dintre fotbaliștii noului sezon de Superliga!

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună infidelul când a dat cu ochii de ea
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună…
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut…
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am șanse la medalie”
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am…
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul în română
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul…
×