Forțele din SuperLigă încearcă să repatrieze un campion al Italiei! Cum se implică selecționerul Daniel Pancu
România a sărbătorit calificarea la Euro 2024 de pe primul loc al Grupei I, însă toamna a fost pozitivă și pentru naționala de tineret. „Tricolorii mici” sunt pe locul 2 în Grupa E, în campania pentru Euro 2025, cu trei victorii, o remiză și un singur eșec. În toate cele cinci confruntări, selecționerul Daniel Pancu l-a titularizat pe Cătălin Vulturar, mijlocașul de aproape 20 de ani al lui Lecce, campion en-titre în Campionatul Primavera din Italia din postura de căpitan de echipă.
Mijlocașul născut la Arad a și reușit un gol în succesul cu 2-0 cu Armenia și a pasat decisiv la reușita lui Pitu, din Elveția, în remiza (2-2), dar Pancu și-ar dori mai mult de la elevul său. Vulturar a jucat și în prima parte a acestui sezon doar la echipa de tineret a celor de la Lecce și nu e luat deloc în calcule de Roberto D’Aversa, la echipa din Serie A. Gruparea din sudul Italiei duce o luptă cruntă pentru salvarea de la retrogradare și sunt preferați jucători mai experimentați. Prin urmare, selecționerul naționalei sub 21 de ani le-ar fi sugerat forțelor din SuperLigă să-l repatrieze pe mijlocașul crescut de UTA și primul contact l-ar fi avut cu Dan Șucu, la Rapid.
Pancu ar fi propus un pachetul „arădean” Pop – Vulturar la Rapid
Nu e un secret că fostul atacant al naționalei e mai apropiat de clubul giuleștean, chiar îi urmărește amicalele din Antalya în aceste zile și ar putea avea un cuvânt de spus.
Și tot Daniel Pancu și-ar fi dat girul și pentru transferul lui Rareș Pop, de la UTA, jucător pe care l-a pregătit în 2022 la naționala sub 20 de ani. Iar faptul că Victor Angelescu a spus recent, într-o intervenție la TV, că Rapidul e interesat și de alți jucători tineri se leagă cu interesul pentru Vulturar.
„Nu pot să vă spun exact care a fost oferta, dar pot să spun că am fost și suntem interesați de Rareș Pop și de jucători de acest profil. Într-o emisiune, am auzit că s-a spus că se transferă prea mulți jucători străini și prea puțini români. Noi vrem să aducem jucători români, dar e ceva incredibil ce se întâmplă la unele cluburi. Sunt exagerate anumite sume. Este și cazul lui Rareș Pop și cazul altor jucători români. Patronii și președinții de la noi visează la niște sume… Au vrut mult peste un milion pe Rareș Pop. Dacă ai reușit să vinzi o dată cu 1.8 milioane și știm care a fost deznodământul, nu înseamnă că poți să vinzi tot timpul”, au fost cuvintele acționarului minoritar din Giulești la Digi Sport.
CFR Cluj și UTA au mai fost pe urmele internaționalului român de la Lecce
Problema e că Lecce nu agreează varianta împrumutului lui Cătălin Vulturar nici în România, dar nici în alte campionate, ci ar dori să-l vândă. Prețul fixat este undeva la 1,2-1,3 milioane de euro, bani pe care Rapidul ezită să-i plătească pe un fotbalist care are meciuri doar în competițiile de juniori-tineret, fie ele și în fotbalul italian.
Iar recent, Cristiano Bergodi a primit un fotbalist mai experimentat la mijlocul terenului, pe croatul Damjan Djokovic. CFR Cluj a intrat și ea pe fir, dar are aceeași problemă, a prețului ridicat, cât despre UTA aceasta s-a retras demult din cursă. Mircea Rednic a fost primul care s-a gândit să-l readucă pe Vulturar în mediul în care a crescut, dar – evident – arădenii nu-și permit să plătească nici măcar o treime din banii ceruți de Lecce.
Totuși, „Bătrâna Doamnă” rămâne direct interesată de un posibil transfer al fotbalistului în această iarnă și asta pentru că, pe lângă cei 300 de mii de euro încasați în două tranșe, arădenii au păstrat și un procent de 15% din următoarea vânzare.
Discuții în Elveția pentru Cătălin Vulturar
Cert este că impresarul Cătălin Sărmășan este foarte interesat să-i găsească lui Cătălin Vulturar o echipă la care să facă pasul și în competițiile de seniori. Fotbalistul arădean împlinește 20 de ani pe 9 martie și-și dorește și el să joace cu cei mari.
Chiar dacă a jucat constant și în prima parte a acestui sezon la echipa de tineret a celor de la Lecce, un total de 19 meciuri în care a marcat un gol și a dat un assist, fotbalistul arădean vrea altceva pentru cariera sa, iar Daniel Pancu, din postura selecționerului, de asemenea.
Din informațiile noastre, există ceva contacte cu grupări din prima ligă elvețiană pentru transferul internaționalului de tineret. Asta dacă Dan Șucu nu va băga din nou mâna adânc în buzunar pentru unul dintre talentele fotbalului românesc. Cătălin Vulturar a fost crescut de profesorul Dinu Donca la CSȘ Gloria, Atletico Arad și apoi la UTA, fiind la un moment dat cel mai tânăr debutant din primele două eșaloane din România.
În decembrie 2018, arădeanul a intrat pe teren pe finalul meciului dintre Farul – UTA (1-1), la vârsta de 14 ani și 9 luni, depășindu-l pe celebrul Nicolae Dobrin, care își făcuse „botezul” la FC Argeș în 1962, la 14 ani și 10 luni. Totodată, în toamna anului 2021, Vulturar a fost singurul fotbalist român inclus de prestigioasa publicație The Guardian în topul celor mai buni 60 tineri fotbalisti ai lumii.