Fotbalistul din Superliga care se luptă cu tinerele talentele ale lui Gică Hagi! A intrat direct în top: „O bucurie enormă”

Rares Mihai Pop si Abdel Slem Billel Omrani in meciul de fotbal dintre FCSB si UTA Arad, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 16 octombrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 5 poze

Rareș Pop (17 ani) a făcut cel mai bun meci al său în Superligă în victoria celor de la UTA cu FC Botoșani, scor 3-1. Juniorul arădean a oferit assist-ul pentru golul de 2-0 al lui Stefan Milosevic, după care a stabilit scorul final în prelungirile primei părți.

Reușita de 3-1 a fost prima a lui Pop în Superligă, el mai marcând împotriva FCSB-ului în Cupa României. Atât la gol, cât și la assist-ul oferit „vârfului” muntenegrean, tânărul utist i-a luat fața fundașului dreapta advers, Ayrton Mboko, care a și fost înlocuit la pauză.

„Este primul meu gol din Superligă, e un sentiment plăcut, e o bucurie enormă că am reuşit să ajut echipa să obţină cele trei puncte. E bine că a venit într-un final golul, puteam să marchez mai repede, dar important e că am făcut-o, totuși. L-am încercat pe fundașul lor dreapta, am simțit că pot să-i iau fața și m-am dus cu încredere și am reușit să înscriu. Tuturor ne convine terenul puțin mai moale, iar astăzi am observat că fundașului advers nu i-a prea convenit gazonul cam înghețat. După gol, antrenorul m-a îmbrățișat și mi-a zis să o țin tot așa că voi juca bine în rest. Nu știu dacă a fost meciul carierei mele, specialiștii să spună asta, eu doar mă bucur de victorie”, a declarat Pop la finalul duelului cu FC Botoșani.

„Un punct de plecare, sper să-mi ajut echipa să iasă această situație”

Victoria de astăzi este una uriașă pentru moralul utiștilor, însă situația din clasament nu s-a modificat substanțial. „Deși am câștigat, nu este gata nimic. Este un punct de plecare și sper ca de acum să obținem cât mai multe victorii, să sperăm că ne deblochează acest succes. Putem ieși de acolo, cu siguranță, trebuie doar să ne menținem pe această pantă ascendentă și să câștigăm cât mai multe meciuri. Personal, momentan nu mi-am propus nimic ca și realizări personale, doar să-mi ajut echipa să iasă din această situație și să progresez din toate punctele de vedere”, mai afirmă tânărul utist.

Rares Pop cu mingea la picior

Se gândește doar la UTA, nu și la echipa națională

Anul trecut, Pop a debutat în tricoul naţionalei U20 cu două evoluții pozitive. Selecționerul Daniel Pancu se va afla în staff-ul lui Emil Săndoi la campionatul european Under 21 din această vară: „Momentan nu mă gândesc la națională, ci doar la situația echipei și încerc să ajut cât mai mult, să scoatem echipa din această luptă la retrogradare”.

Meciul de astăzi nu a început în cel mai bun mod pentru mijlocașul arădean, care a ratat complet un șut dintr-o poziție foarte bună, înainte ca VAR-ul să acorde penalty pentru hențul comis de Șeroni. „M-am trezit pur și simplu cu mingea în față și am fost puțin precipitat”, a explicat respectiva fază arădeanul.

A jucat în premieră în stânga, alături de Abeid: „M-am simțit bine”

În majoritatea partidelor jucate pentru prima echipă a UTA-ei, Pop a evoluat în banda dreaptă a liniei de mijloc. Astăzi, s-a aflat în partea stângă, unde a făcut un meci excelent alături de Aly Abeid, revenit după suspendarea de șase etape încasată anul trecut: „Nu pot spune că îmi convine mai mult pe partea stângă, dar mă descurc pe ambele părți. Antrenorul mi-a spus că voi juca pe stânga, m-am conformat și am încercat să ajut cât mai mult. Mi-a plăcut să joc alături de Aly în bandă, deși l-am ajutat în unele momente, dar m-am simțit mai bine”.

Laude de la Balint: „Arată că are un potențial foarte mare, dar trebuie să rămână echlibrat”

La finalul partidei, Laszlo Balint a vorbit, la rându-i, despre poziția din teren a lui Pop, dar și despre evoluția elevului său.

„Am antrenat aceste situații, bineînțeles că eram pregătit și pentru situația în care să joace Rareș Pop în dreapta și Postolachi în stânga, poziții cu care erau obișnuiți. Dar, am avut foarte mare încredere că putând fi pe piciorul lor bun în exterior, pot aduce mingea sau pot finaliza anumite acțiuni de atac. Bineînțeles, raportat și la ce am văzut la nivelul adversarului. Mă bucur tare mult pentru Rareș, a făcut un meci foarte bun, îl felicit. E clar că trebuie să rămână echilibrat, la fel cum a rămas și în situații în care nu a evoluat conform așteptărilor.

E o situație un pic ciudată, un copil de 17 ani pe care pune presiune toată lumea. Există așteptări de la el, ceea ce înseamnă că a confirmat și mă bucur tare mult că, în ciuda vârstei, a arătat maturitatea necesară pentru a rămâne echilibrat. Bineînțeles, l-am ajutat și noi în interiorul grupului, atât eu, colegii mei din staff, dar și jucătorii. Iar el își demonstrează calitățile, arată că are potențial foarte mare, dar eu zic că încă mai are foarte multe de spus. Însă, pe lângă Rareș, trebuie să evidențiez echipa, pentru că am arătat un spirit foarte bun”, a precizat Balint.

Stoican: „Parcă a făcut meciul vieții lui”

Și antrenorul oaspeților, Flavius Stoican, l-a scos în evidență pe mijlocașul de 17 ani.

„Bravo lui, e un copil, un talent, îl felicit pentru cum a evoluat astăzi. Pe de altă parte, u poate să ne surprindă un copil de 2005, chiar dacă are un talent deosebit. Așa că nu ne-a surprins neapărat Rareș Pop, știam că e un jucător care are calitate, știam că e un jucător tehnic, dar astăzi parcă a fost meciul vieții lui și sper să continue pe aceeași linie. E important pentru România că avem astfel de tinere talente”. Utistul s-a arătat măgulit de vorbele frumoase ale tehnicianului celor de la Botoșani: „Înseamnă ceva, nu doar pentru mine, ci pentru orice puști de vârsta mea, ca un fost internațional să spună acest lucru. Îi mulțumesc pe această cale”.

Al patrulea cel mai tânăr marcator stagional din Superligă

Născut în iunie 2005, Rareș Pop este pe locul 4 într-un clasament al celor mai tineri marcatori din acest sezon. Jucătorul UTA-ei este depășit doar de trei fotbaliști, toți ai Farului lui Gică Hagi: Enes Sali (născut în februarie 2006), Andrei Borza (noiembrie 2005) și Adrian Mazilu (septembrie 2005).

Publicat: 12 02. 2023, 13:53