FRF distruge cluburile din România cu o decizie istorică! Fotbaliștii formați la juniorii unei echipe nu mai sunt obligați să semneze cu respectiva formație, care a investit în ei până la 16 și la 19 ani!
Federația Română de Fotbal a luat o decizie istorica prin care distruge cluburile de fotbal fin România.
După ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal care a avut loc marți, 30 ianuarie, FRF a decis să facă o schimbare importantă în ceea ce îi privește pe fotbaliștii formați la juniorii unei echipe.
Decizia istorica prin care FRF distruge cluburile din România! Ce se întâmplă cu fotbaliștii formați la juniorii unei echipe în momentul în care aceștia împlinesc 16 și 19 ani
Juniorii erau obligați să semneze cu echipele care i-au format în momentul în care făceau 16 și 19 ani, însă FRF a decis să elimine această regulă, lucru care nu o să fie pe placul tuturor cluburilor din România.
Anunțul că membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au votat, în ședința de marți, anularea obligativității ca jucătorii să semneze contracte la 16 și 19 ani cu cluburile la care s-au format a fost făcut de Emilian Hulubei, președintele AFAN.
Președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România a dezvăluit și că TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne) a recomandat ca această regulă din România să fie schimbată.
„E o decizie istorică! De ani de zile luptăm pentru desființarea acestei reguli! Am reușit, în sfârșit, cu concursul FRF! Jucătorii depind doar de ei, își pot decide viitorul singuri, nu mai sunt legați de cluburile care i-au format.
Am câștigat procese la TAS în speța asta, inclusiv Tribunalul recomandase schimbarea regulii, a constatat că nicăieri în lume juniorii nu mai erau legați de cluburi”, a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN, conform Fanatik.
Ce se întâmpla cu jucătorii de 16 și 19 ani până acum
Până la decizia luată de membrii din Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, jucătorii de 16 ani erau obligați să semneze un contract cu minim 800 de lei pe lună pe o perioadă de trei ani de zile. Cu un an înainte ca jucătorul să facă 19 ani, clubul trebuia să îi propună o nouă înțelegere cu o valoare minimă de 1500 de lei (Liga 3), 2000 de lei (Liga 2) și 2500 de lei (Superliga).
Dacă un jucător refuza să semneze contractul cu clubul care l-a format, atunci acesta risca o suspendare de doi ani, dar și penalități financiare.