Decizia TAS în privința participării echipei Farul Constanța în cupele europene la fotbal se lasă așteptată.
Departamentul de Licențiere din FRF i-a anunțat pe dobrogeni că UEFA le-a respins solicitarea.
Comisia forului european a considerat că a existat o fuziune Viitorul-Farul din care a rezultat un club nou și cazul a ajuns la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiov de la Lausanne.
Iar un club nou nu are dreptul să participe în cupele europene în primii trei ani. Oficialii de la Farul Constanța susțin că acest club are același CIF, singurul element apărut fiind brandul Farul.
Audierile din Elveția s-au încheiat, dar sentința din partea TAS nu a sosit nici măcar acum, pe 9 ianuarie.
„Așteptăm decizia pentru că avem multe lucruri date peste cap. Ar fi trebuit trimisă hotărârea la finalul anului trecut, dar nu a venit nici acum. Nu știm cum să facem strategia de transferuri. Dacă jucăm în cupele europene este nevoie de unii jucători…
În plus ar mai fi și un an în plus de neparticipare, e complicat! Sperăm să avem un răspuns cât mai rapid, mai ales că mai sunt 10 zile și se reia campionatul intern”, a declarat directorul general Cristian Bivolaru pentru ProSport.
În acest proces de la Lausanne a fost inclusă și Federația Română de Fotbal, întrucât intrebată de clubul din Constanța a fost cea care a confirmat că totul este în regulă. Iar ulterior UEFA a susținut exat contrariul.
„Cine este succesor sportiv este o mare problemă în România. La companii e simplu, s-a lichidat, asta e… Se ajunge în instanță și sunt atâtea cazuri în fotbalul românesc.
Actele trebuie să vorbească, de văzut ce acționariat a intrat în alt acționariat. TAS va lua o decizie respectând regulamentele internaționale. Sunt mai multe elemente de care trebuie luate în calcul: una era echipa municipalității, alta privată. Care e brandul și așa mai departe
Sunt multe probleme în România legate despre succesori la echipe sportive, unele chiar mai grele decât acest caz Farul – Viitorul”, a declarat pentru ProSport Cristian Jura, expert in dreptul sportului, pe plan național și internațional, cu mai bine de 10 ani experiența in domeniu
„Cred că și voi românii sunteți optimiști că se va rezolva. Unii, probabil, da, alții, poate nu. E România, nu? Suntem o echipă din România, nu? Ok. Și am făcut lucrurile așa cum trebuie.
Suntem încrezători că va fi bine. S-a făcut un lucru foarte bine. S-a luat un brand, un nume, și atât, în rest suntem același club care eram.
S-a schimbat doar numele, comunicăm acum cu Farul, dar CIF-ul și toate la club au rămas la fel, deci nu s-a schimbat nimic.
Suntem pe un drum mai încolo, de acum suntem Farul. Suntem împreună și pentru noi, constănțenii, avem un proiect, Farul, și vrem să facem o echipă mare”, a spus Hagi în urmă cu o lună.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER