„Gigi Becali a recunoscut totul!”. A apărut documentul care răstoarnă totul în dosarul „FCSB – CSA, cine este Steaua?”
A apărut un document care aruncă în aer disputa pentru identitate dintre FCSB și CSA Steaua, iar Gigi Becali a recunoscut tot.
De la sfârșitul anului 2014, FCSB nu a mai avut drept de folosință a siglei și numelui de Steaua București.
A apărut documentul care a dinamitat întregul dosar pentru identitate dintre FCSB și CSA Steaua
Agenția Națională pentru Sport a emis un document care face lumină în cazul disputei pentru identitate dintre FCSB și CSA Steaua București. Din actele făcute publice reiese că cele două entități nu pot fi considerate una și aceeași. Factorul care a elucidat misterul în privința identității este că FCSB și Steaua au două CIS-uri diferite.
Numele și marca Steaua aparțin celor de la CSA Steaua, iar FCSB a apărut pe prima scenă a fotbalului românesc înlocuind vechea societate, AFC Steaua.
În 2004, Gigi Becali a recunoscut, indirect, că FCSB nu are identitatea clubului Steaua, întrucât a cerut acordul Clubului Sportiv al Armatei pentru a folosi numele și marca. Totuși, spre deosebire de vechea societate AFC Steaua, FCSB nu a primit niciodată dreptul de a folosi marca originală Steaua.
„Agenția Națională pentru Sport a confirmat oficial: FC FCSB SA, clubul înființat de Gigi Becali, are un CIS total diferit de AFC Steaua.
Asociatia non-profit AFC Steaua a obtinut Certificatul de Identitate Sportivă în anul 2001. Societatea lui Gigi Becali a primit un CIS total diferit în februarie 2003, fiind afiliată la FRF în martie 2003.
Răspunsul ANS arată că Gigi Becali a înființat un club nou care a înlocuit Asociația AFC Steaua, la mijlocul sezonului, direct în Divizia A.
AFC Steaua folosea numele și marca Steaua cu acordul CSA Steaua, pe baza unui Protocol semnat cu MApN în anul 1999. Spre deosebire de AFC Steaua, firma înființată de Gigi Becali – FC FCSB SA – nu a avut niciodată dreptul de a folosi marca originală.
Gigi Becali a recunoscut totul în anul 2004, atunci când a cerut acordul CSA Steaua pentru a folosi numele si marca la firma din Ilfov. Becali a recunoscut, astfel, că FCSB – clubul înființat în 2003 – nu avea niciun drept pentru marca istorică aflată în patrimoniul CSA Steaua”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook Glasul Armatei.
Clubul Armatei nu mai este obligat să folosească abrevierea „CSA” în nume
La sfârșitul lunii iulie, Răzvan Burleanu a anunțat oficial că echipa CSA Steaua va renunța la abrevierea „Clubului Sportiv al Armatei“ din denumire, iar decizia a fost luată pentru a folosi exclusiv marca comercială Steaua București.
Asociația AS47 a trimis către Federația Română de Fotbal toate hotărârile instanței legat de palmaresul echipei. Federația are sarcina de a le traduce și transmite la UEFA. Modificarea de nume este deja implementată în programul Ligii 2.