Gigi Becali, interzis să folosească marca „FCSB Steaua”. Cum motivează EUIPO decizia: surpriza e uriașă pentru că plângerea care îl blochează pe miliardar nu e cea de la CSA, ci de la altă echipă
Gigi Becali, patronul clubului FCSB, a primit o lovitură din partea Oficiului European pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), dar pe o filieră neașteptată, nicidecum din cauza lui Florin Talpan și a CSA Steaua.
Gigi Becali, interzis să folosească marca „FCSB Steaua”. Cum motivează EUIPO decizia: surpriza e uriașă pentru că plângerea care îl blochează pe miliardar nu e cea de la CSA, ci de la altă echipă
În vară, clubul lui Gigi Becali a depus o cerere pentru a înregistra marca „FCSB Steaua”, iar Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, a contestat această solicitare.
Demersul lui Gigi Becali a fost însă blocat nu de către Florin Talpan și CSA Steaua, ci de Steaua Noua Generație, o școală de fotbal din București, care a înregistrat marca la nivel european încă din ianuarie 2017.
Cei de la Steaua Noua Generație au fost primii care au contestat solicitarea lui Gigi Becali, abia apoi a luat atitudine și Florin Talpan, după ce acesta s-ar fi împrumutat de bani pentru a depune contestație în numele CSA Steaua.
EUIPO a oferit ca termen ziua de 4 ianuarie 2024 pentru ca Steaua Noua Generație și FCSB să rezolve amiabil problema utilizării mărcii „FCSB Steaua”. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cele două părți sunt așteptate pe data de 5 ianuarie să își prezinte argumentele.
Până pe data de 4 martie 2024, cele două părți pot aduce dovezi, iar un verdict ar urma să vină pe data de 4 mai 2024.
Abia atunci FCSB va afla dacă poate folosi sau nu marca „FCSB Steaua”. Până atunci însă, Gigi Becali are „interzis” să utilizeze o această denumire la nivel european.
EUIPO, lovitură și pentru Florin Talpan
EUIPO a răspuns și contestației depuse de către Florin Talpan și îi cere juristului să aducă un document prin care să demonstreze că este reprezentant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.
„Examinarea cererii opoziției arată că persoana delegată, pe nume Florin Costel, este un angajat al oponentului. Pentru a putea acționa în numele oponentului aveți nevoie să depuneți o autorizație care să se supună Articolului 119(3) EUTMR.
Deficiența trebuie să fie remediată până pe 04.01.2024. Limita de timp nu o să fie extinsă.
Dacă deficiența nu o să fie remediată în timpul necesar, delegatul opoziției o să fie eliminat, iar opoziția trebuie să continue și o să primească corespondență directă”, a transmis EUIPO, în comunicatul oficial.