Giulești, un vagon de dezamăgiri, dar nici „mofturile” lui Gigi Becali la FCSB nu sunt departe! Cum arată primul 11 al evoluțiilor sub așteptări după 11 etape de campionat

Giulești, un vagon de dezamăgiri, dar nici „mofturile” lui Gigi Becali la FCSB nu sunt departe! Cum arată primul 11 al evoluțiilor sub așteptări după 11 etape de campionat
  • Publicat:
  • Actualizat:

După 11 etape din Superliga, cu două partide amânate, descoperim împreună primul 11 al deziluziilor din acest start de ediție. A trecut o treime din sezonul regular, bilanțurile intermediare evidențiază o radiografie în mișcare cu efect de fiori, în cazul multor jucători!

Nu avem azi, aici, un top al celor mai evidente evoluții dezamăgitoare, ci o echipă, pe posturi, așadar e probabil ca mai mulți atacanți să fi fost mult sub ce se preconiza, spre exemplu.

Criteriile utilizate în configurarea primului 11 inedit țin de nivelul așteptărilor având în vedere valoarea demonstrată anterior și/sau cota de piață a jucătorului, suma de transfer plătită de club, dacă este cazul, și nivelul salarial al jucătorului. Au fost luați în calcul doar fotbaliștii cu  apariții în peste 50% din meciurile echipei (minimum 6 meciuri, câtă vreme Oțelul, FCSB, CFR Cluj și Botoșani au un meci restant fiecare).

Portar. Pap a fost… praf!

Într-un lot eterogen al Botoșaniului, sosirea lui Eduard Pap în această vară ar fi trebuit să aducă echilibru, experiență și un plus evident de valoare. Portar de 30 de ani care a mai activat la echipă 2017-2023, considerat atunci unul din goakeeperii buni ai Superligii. Doar că, după o experiență la Gyor (Ungaria) și una scurtă la Oțelul Galați, la Botoșani a ajuns parcă… alt Pap! Veți spune că nici defensivă nu-l ajută la Botoșani, corect, dar iată ce situație are inclusiv la șuturile din afara careului:

  • 11 goluri încasate în 6 meciuri
  • 8 șuturi din afara careului, jumătate au fost goluri!
  • Eroare uriașă inclusiv în ultima etapă, la golul de 1-0 pentru Dinamo

Fundaș dreapta. Fantoma lui Braun în Giulești

La 33 de ani, Christopher Braun a fost căpitanul Rapidului în primele 6 etape, cu Lennon antrenor, când a evoluat în flancul drept. Sosirea lui Șumudică i-a luat banderola și l-a mutat în flancul stâng. Dar evoluțiile au continuat să fie sub limită. Ok, a marcat două goluri în acest start de sezon, pentru remize la UTA și Craiova, dar Braun e fundaș și, defensiv, harta prestațiilor lui e una mai mult decât dezamăgitoare:

  • A pierdut posesia, în medie, o dată la 6 minute!
  • Gol încasat de Rapid la fiecare apariție a lui Braun
  • A comis un penalty și a câștigat sub 50% din dueluri, cu doar 5 intercepții în 800 de minute de joc

Fundaș stânga. De la om de națională, la eșec defensiv

Cristian Ganea (32 ani) a fost „repatriat” în ianuarie de Farul Constanța, după ce experimentul FCSB a eșuat. Gică Hagi a încercat redresarea fundașului care are inclusiv 8 meciuri pentru România, dar rezultatele întârzie. Titular și integralist pentru dobrogeni în 11 meciuri de campionat, Ganea a fost mult sub așteptări la capitol defensiv, dacă în atac a reușit măcar două pase de gol. Iată parametrii deziluziei:

  • 40% dueluri câștigate cu mingea jos, sub 50% dueluri câștigate per total
  • A pierdut posesia, în medie, o dată la 6 minute!
  • Al doilea cel mai driblat fundaș din campionat

Fundaș central. 100 de meciuri în Spania 2, dar e sub ce-avem noi!

Regula spune că transferi fotbaliști străini, teoretic mai scumpi și cu un nivel salarial superior celui din piața internă, ca să aduc un plus de valoare. Implicit, să joace titulari sau să se bată cu șanse reale pentru titularizare. Mai ales când vorbim de un fundaș central de 31 de ani, Gregorio Sierra, cu peste 100 de meciuri în Segunda Division. Doar că Universitatea Craiova, care măcar l-a luat din postura de jucător liber de contract, n-a dat lovitura până acum, cu Sierra:

  • O intercepție la 103 minute, în medie!
  • În ultima apariție, gol încasat din vina lui în 1-1 cu Universitatea Cluj, schimbat apoi la pauză!
  • Un tackling la 129 de minute, în medie!

Descoperă AICI strigătele peluzei după meciul în care Sierra a gafat incredibil și a fost schimbat la pauză!

Fundaș central. Îl mai știți pe Ninaj cel fioros? E foarte jos!

Din 2021 în fotbalul românesc, slovacul Branislav Ninaj s-a consacrat drept unul dintre cei mai valoroși stoperi din campionat. Doar că startul de sezon e țăndări! La 30 de ani, Ninaj pare în picaj, în tandem cu Sepsi Sf. Gheorghe. Dintr-un fundaș central râvnit de granzii Superligii, a avut inclusiv probleme de disciplină, fiind exclus o vreme din lot de fostul antrenor Storck după un conflict cu Niczuly. Mult mai important, cifrele:

  • Locul 3 în topul celor mai driblați apărători din Superliga
  • 7 din 9 meciuri cu gol încasat, doar Botoșani și Poli Iași n-au marcat cu Ninaj pe teren
  • Are un penalty comis și un cartonaș roșu încasat

Mijlocaș. Așteptându-l pe Radaslavescu

Acum doi ani, Gigi Becali plătea 850.000 de euro pe Eduard Radaslavescu, dar aventura talentatului mijlocaș în tricoul roș-albastru a fost una amară. Gică Hagi l-a readus la Farul în această vară, însă primele 11 etape cel puțin amână confirmarea potențialului. Radaslavescu are doar 20 de ani, evident că există încă timp pentru reviriment, dar tocmai pentru că are atâtea de oferit, iar Hagi ne-a obișnuit să-i iasă redresările, Radaslavescu este până acum o deziluzie:

  • Doar 30% dueluri directe câștigate
  • Zero goluri, zero pase de gol în 7 apariții
  • Un dribling reușit în 278 minute de joc

Mijlocaș. Oaidă, stagnare și cifre înfiorătoare

Ajuns la 26 de ani, Răzvan Oaidă nu și-a găsit locul la FCSB, în acest sezon n-a convins la Rapid așa că a semnat finalmente cu Universitatea Cluj. Fostul internațional de tineret continuă să se zbată în mediocritate, iar nominalizarea lui la deziluzii e fundamentată atât pe faptul că are calități certe, că păstrează încă o cotă bună de piață, dar cifrele evoluțiilor sale sunt la ani la lumină de aceste aspecte. În șase meciuri, cu închizătorul Oaidă titular sau venit de pe bancă, Rapid n-a câștigat decât unul!

  • O singură intercepție pe meci, în medie!
  • Doar 42% dueluri directe câștigate în 314 minute jucate
  • În top 20 cei mai slabi mijlocași pasatori: 73% procentaj reușită pase corecte

Mijlocaș. David Miculescu a făcut 23 de ani și tot nu „explodează”…

Atât de des i-a schimbat Gigi Becali poziția din teren lui David Miculescu, plasat aproape oriunde există sarcini ofensive, încât parcă ne permitem și noi să-l punem mijlocaș în echipa deziluziilor după 11 etape de Superliga! Fotbalistul pe care FCSB a plătit acum 1,7 milioane de euro este efectiv altul în campionat față de cupele europene, unde a strâns 4 goluri marcate în 9 apariții. Iată bilanțul intern:

  • 10 apariții, zero goluri, zero pase de gol
  • Un singur șut pe poartă în 371 de minute jucate!
  • Doar 65% pase precise

Atacant. Daniel Popa, mistuit la FCSB

Trecerea lui Daniel Popa, atacant de 29 de ani, în această vară de la Universitatea Cluj la FCSB i-a mirat poate pe mulți. Pe de o parte, Popa chiar a impresionat pentru ardeleni, pe de altă parte, multe capricii de-ale patronului Gigi Becali s-au dovedit rateuri zgomotoase. Până acum, ceea ce trebuia să devină principala soluție ofensivă a campioanei e în a doua categorie. Nu întâmplător, ulterior, a fost achiziționat Daniel Bîrligea. Iată harta neagră a lui Popa:

  • Zero goluri în 9 apariții
  • Un singur șut pe poartă în 506 minute de joc!
  • Doar 30% dueluri câștigate!

Atacant. Alo, Rapidul? E același Burmaz?

Mergem în Giulești unde atacantul promițător de sezonul trecut, Borisav Burmaz, pare în actuala ediție doar o replică 100% contrafăcută. Cotat la 1,8 milioane euro și achiziționat cu aproape jumătate de milion de euro la început de an, Burmaz s-a mișcat bine inițial, dar în sezonul 2024/2025, deși a bifat fiecare etapă de până acum, nu găsești nimic în urma lui!

  • 11 apariții, zero goluri și zero assist-uri
  • A pierdut posesia, în medie, o dată la 8 minute jucate
  • Zero pase decisive oferite în ofensivă în 707 minute pe teren

Atacant. Jambor. Jale!

Timotej Jambor, atacantul sloven pe care Rapid a plătit 1 milion de euro în această vară e tare departe momentan de așteptări. Jocul de-a tranzitul golgheterilor fixat de giuleșteni, cu vinderea constantă a celui mai bun marcator, de la Dugandzic la Rrahmani, pare să îi fi prins de data asta în ofsaid. Înlocuitorul e… jale! Firește, e nevoie de adaptare, iar Jambor are doar 21 de ani. Dar… 1 milion de euro pentru asta?!

  • Doar 35% dueluri câștigate!
  • Zero driblinguri reușite
  • Un șut pe poartă la 100 de minute jucate, în medie

Primul 11 al deziluziilor după 11 etape de Superliga

Eduard Pap (Botoșani) – Christopher Braun (Rapid), Gregorio Sierra (Univ. Craiova), Cristian Ganea (Farul Constanța) – David Miculescu (FCSB), Răzvan Oaidă („U” Cluj, ex-Rapid), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța) – Daniel Popa (FCSB), Borisav Burmaz (Rapid București), Timotej Jambor (Rapid București)

Antrenor: Neil Lennon (Rapid)

CV impunător, salariu grozav, așteptări mari. Schimbări de sistem, „detronarea” lui Săpunaru, joc insipid. Bilanțul? Șase meciuri, zero victorii pentru Rapid cu Neil Lennon pe bancă! Nord-irlandezul a venit spectaculos și s-a dus furtunos, lăsând în urmă inclusiv discuții despre pregătirea fizică precară a echipei și antrenamente prea lejere.

Nici fotbaliștii aduși în mandatul lui scurt nu confirmă încă, astfel că deziluzia e o etichetă aproape perfectă pentru tot ce a însemnat experimentul Lennon în Giulești.

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Autopsia Mariei Campai, ucisă de un tânăr de 17 ani din Italia, i-a uluit total pe medicii legiști. Ce au descoperit la necropsie
Autopsia Mariei Campai, ucisă de un tânăr de 17 ani din Italia, i-a uluit total pe medicii legiști. Ce au…
Gesturile făcute de Simona Halep la Hong Kong, imediat după prima ei victorie în 777 de zile
Gesturile făcute de Simona Halep la Hong Kong, imediat după prima ei victorie în 777 de zile
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu…
Fanii au reacționat după ce Ianis Hagi a fost reprimit la prima echipă a lui Rangers: „100% pentru acest club”
Fanii au reacționat după ce Ianis Hagi a fost reprimit la prima echipă a lui Rangers: „100% pentru acest club”
”Ar fi bine dacă l-ar lua”. Cine e văzut ca cea mai bună soluţie de portar la FCSB, dacă pleacă Ştefan Târnovanu
”Ar fi bine dacă l-ar lua”. Cine e văzut ca cea mai bună soluţie de portar la FCSB, dacă pleacă…
Operațiile estetice au schimbat-o RADICAL pe Elena Băsescu! Cum arată acum fiica cea mică a lui Traian Băsescu
Operațiile estetice au schimbat-o RADICAL pe Elena Băsescu! Cum arată acum fiica cea mică a lui Traian Băsescu
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului: „Dacă așa mă roagă oamenii, le respect această ultimă dorință”
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului: „Dacă așa mă roagă oamenii, le respect această ultimă…
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Clujenii s-au trezit cu panouri prin care sunt îndemnaţi să se mute în Bacău.
Clujenii s-au trezit cu panouri prin care sunt îndemnaţi să se mute în Bacău. "Chiria prea mare?"
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Milionarul român care ia 3 pensii a răbufnit la adresa vedetei care a cheltuit banii din acţiunile caritabile în scop personal
Milionarul român care ia 3 pensii a răbufnit la adresa vedetei care a cheltuit banii din acţiunile caritabile în scop…
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de arestare în acest dosar. Măcel în casa lui Pițurcă Jr.
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de arestare în acest dosar. Măcel…
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit angajatul până când nu a mai mișcat
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit angajatul până când nu a…
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
Age of Mythology Retold Review: slăviți zeii nostalgiei
Cupa Unirii la Oină promite un spectacol total pe Stadionul Arcul de Triumf
Cupa Unirii la Oină promite un spectacol total pe Stadionul Arcul de Triumf
Anvelopele M+S, interzise în Germania începând cu această lună
Anvelopele M+S, interzise în Germania începând cu această lună
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
×