Imaginile unice în fotbalul românesc! Peste 5 mii de copii au făcut spectacol în tribune la UTA – FC Botoșani și l-au impresionat pe Mircea Rednic. VIDEO
This browser does not support the video element.
În ultima etapă a sezonului regular al Superligii, fani ai celor de la Dinamo și CSA Steaua s-au bătut pe gazonul arenei „Arcul de Triumf”, înainte de partida dintre „câinii roșii” și UTA. Singura vină a fanilor veniți de la Arad este că o parte a galeriei lor e înfrățită cu cea a divizionarei secunde, care o mai susține prin deplasările din București. De această dată, simțind pericolul unor conflicte, susținătorii în alb și roșu veniți din orașul de pe Mureș au venit la stadion pe cont propriu, tot așa și-au luat și 114 bilete și au primit și factură pentru ele. Ultrașii Stelei aveau să intre în sectorul rezervat echipei oaspete în numele „frăției” și pentru că organizatorii, adică cei de la Dinamo, le-au vândut bilete acolo.
UTA Arad, susținută de peste 5 mii de copii la meciul cu FC Botoșani
Ce s-a întâmplat mai apoi a văzut o țară întreagă. Fani dinamoviști au aruncat cu torțe înspre galeria UTA-ei și vreo 15-20 de susținători de la Steaua au răspuns: s-au răfuit cu rivalii chiar pe teren. Lucrurile sunt cât se poate de clare, bătăușii au fost identificați de forțele de ordine, sunt cercetați și urmează a fi pedepsiți. Și apoi a venit decizia Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal ce a căzut ca o ghilotină peste gruparea fanion a Aradului. În calitate de oaspete, a împărtășit soarta organizatorului Dinamo, adică s-a trezit cu stadionul închis timp de patru etape, mai precis până la finalul play-out-ului, și pusă să plătească 100 de mii de lei. Cu toate argumentele și dovezile la mână a ceea ce am explicat mai sus pe scurt, conducerea clubului UTA a apelat la Comisia de Recurs, care nu a binevoit să se exprime joi, așa că formația lui Mircea Rednic a fost nevoită să joace fără suporteri meciul cu FC Botoșani, de vineri.
Mircea Rednic: „Sunt fericit și onorat că antrenez această echipă”
Sau fără suporterii obișnuiți, căci pe stadion au avut acces copiii. Până în 14 ani, însoțiți de vreo 500 de adulți. Asta înseamnă, că în tribuna a II-a „Gioni Brosovszky” și în peluza sud au luat loc peste 5 mii de mici susținători în „alb-roșu”. Și astfel s-a scris una dintre paginile frumoase, destul de rare, din fotbalul românesc. Atmosfera a fost atât de frumoasă, atât de pură, încât Mircea Rednic, aproape de a intra în cel de-al 62-lea an al existenței sale era vădit emoționat la finalul disputei pe care băieții săi au câștigat-o cu 1-0, după golul lui Conte, din minutul 37. Spune că nu i s-a mai întâmplat așa ceva niciodată în viața lui și s-a declarat onorat că o antrenează pe UTA.
„În primul rând, vreau să vorbesc despre atmosfera pe care acești copii minunați au creat-o, incredibil. OK, înțeleg că au venit, dar au venit și au strigat. Cred că au venit cu o oră înainte și tot strigau, cred că și acum tot strigă. Probabil sunt pe drum, dar ei sunt tot la meci. Felicitări și celor care au organizat, că nu a fost ușor. Sunt fericit că am reușit să-i facem fericiți pe cei de acasă, care au stat în fața televizorului, dar și pe acești copii minunați, care meritau. Sunt fericit și onorat că antrenez această echipă, care vibrează de la copii de șase-șapte ani până la 14 ani. Au avut comportamentul pe care l-au avut și sunt un exemplu și pentru alții, care în loc să încurajeze echipa vorbesc cum vorbesc și se comportă cum se comportă. Aici, la Arad, e altceva. Aradul trăiește prin fotbal și ar fi păcat… Pedepsele care s-au dat sunt destul de severe. Uitați ce spectacol, ce atmosferă…”, a spus „Puriul”, gâtuit de emoție.
La rândul lor, jucătorii „Bătrânei Doamne” care au dat declarații la finalul meciului le-au mulțumit copiilor pentru că i-au încurajat necondiționat. În puritatea lor, micuții fani nu știu ce înseamnă o pasă greșită, o execuție ratată din careul mic sau greșelile arbitrilor. Bunicii și părinții lor le-au vorbit despre UTA, i-au îmbrăcat în „alb-roșu” și vineri i-au rugat să-i reprezinte pe stadion.