Neil Lennon, omul pe care acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, îl vrea la echipă, a fost refuzat nu cu mult timp în urmă de un club din Superliga aflat la retrogradare.
Principalul favorit să preia Rapid în sezonul viitor, nord irlandezul Neil Lennon, a fost refuzat de o echipă din Superligă care luptă pentru salvarea de la retrogradare.
Dan Sucu este decis să aducă un antrenor străin pe banca Rapidului, în contextul în care cel mai titrat tehnician român, Mircea Lucescu, nu pare interesat de subiect. Cel mai recent nume este al nord-irlandezului Neil Lennon.
Acesta a fost în discuții cu FC Voluntari după ce gruparea ilfoveană a renunțat la serviciile lui Nicolae Dică, la finalul sezonului regulat. Părțile se înțeleseseră asupra unui salariu lunar de 12.000 de euro, dar până la urmă oficialii grupării au renunțat. Motivul ar fi fost legat de faptul că nord-irlandezul se confruntă cu depresie cronică, scrie iAM Sport.
Lennon este al doilea tehnician din Irlanda de Nord la care se oprește Dan Șucu. Zilele trecute, în cărți fusese și Martin O’Neill, care a pregătit echipe ca Norwich, Leicester, Aston Villa, Sunderland, naționala Irlandei, Nottingham și Celtic.
Neil Lennon a dezvăluit, în trecut, trăirile și stările pe care le avea când a început să se confrunte cu depresia cronică, o boală care este incurabilă.
„Prima dată a durat trei luni, pentru că nu știam ce este, dar acum, dacă se întâmplă din nou, deși tot este greu de traversat, ai o înțelegere mai bună și asta e chiar important pentru orice individ.
Aveam 29 de ani și eram la Leicester. Câștigaserăm Cupa Ligii, ne clasaserăm pe locul 10 în acel sezon. Din următoarea stagiune, ceva nu era bine.
Asta e problema cu depresia, când te afectează inițial, nu știi ce ți se întâmplă de fapt. Eram tânăr, pregătit, sănătos. Aveam multe lucruri bune în viață, aveam un caracter extrovertit, dar dintr-o dată am devenit introvertit și rușinos, până în punctul în care nu voiam să fiu lângă oameni”, a spus el, potrivit BBC.
Tehnicianul a spus și metoda care-l ajută să se simtă mai bine. Cel mai important este dă stai de vorbă cu oameni, profesioniști în domeniu, psihologi, dar nu neapărat. De asemenea, o persoană care trece prin așa ceva trebuie să aibă grijă de sănătatea ei, să mămânce cum trebuie și să facă mișcare, chiar dacă nu are energie pentru așa ceva.
Lennon recunoaște că ajunsese într-o formă a bolii în care nu se mai bucura de nimic în viață. În primul rând își pierduse pofta de mâncare. Alt simtom a fost că nu putea să doarmă. Se trezea din oră în oră și avea în cap numai gânduri negative. Când a fost diagnosticat cu depresie cronică, avea săptămânal ședințe de terapie cu un pisholog, iar psihoterapeutul i-a prescris anti-depresive.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER