Internaționalul care a impresionat la Rapid dezvăluie cum s-a adaptat în România și ce-i displace în București: „E singura chestie!”
Mattias Kait, mijlocașul eston în vârstă de 25 de ani, a dezvăluit cum s-a adaptat în București după transferul la Rapid, formație pentru care evoluează din ianuarie 2022.
Mattias Kait, mijlocașul eston în vârstă de 25 de ani, a dezvăluit cum s-a adaptat în București după transferul la Rapid
Internaționalul din Estonia s-a acomodat fără mari probleme în noul său „cămin”, în ciuda faptului că transferul l-a dus departe de familie și în mod special de soția lui, care se află în țara natală, unde și-a continuat studiile universitare.
Kait a dezvăluit și care este principalul factor care îi displace în București: traficul l-a dat peste cap pe jucătorul celor de la Rapid.
„Nu am vreun detaliu favorit în România, să spun că-mi place o trăsătură de caracter sau modul de comportament al oamenilor. Pur și simplu, merg cu valul, cum se spune. Mie îmi place în București, în România, indiferent de anotimp.
Încerc mereu să gândesc pozitiv, să iau partea bună din orice lucru. Avem câine, ne plimbăm în parc mult timp. Da, asta da, îmi place că aveți mai multe parcuri mari, altele mai mici, sunt frumoase, aș zice bine întreținute, ceea ce am observat eu.
Soția mea, din păcate, nu este cu mine, studiază la Universitate în Estonia. Va sosi și ea în curând, din nou, în România. Studiază ceva în Economie, în business. Eu am studiat design interior când am jucat în Slovenia, cu pandemia, nu vrem să depindem doar de fotbal. Cu siguranță, voi aprofunda studiile în viitor.
Am descoperit o țară OK, iar în București se trăiește bine. La fel cum am întâlnit pe unde m-a mai dus fotbalul, în Marea Britanie, Slovenia sau Norvegia. Chiar dacă românii sunt un pic cam repeziți, bam-bam, vor totul repede, înainte de a se întâmpla.
Nu-mi place (n.r.- traficul)! E singura chestie ce nu-mi place. Nu mă enervează claxonatul, cât faptul că trebuie să plec cu o oră mai devreme decât ar trebui, ca să ajung undeva, la antrenament sau la vreo întâlnire. Mulți oameni știu engleză, dacă nu știu, încercăm să ne înțelegem, folosim limba-gimnastică. Dăm din mâini, ne înțelegem noi cumva”, a spus Mattias Kait, potrivit Libertatea.