Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a susținut o conferință de presă în care a analizat diverse faze controversate de arbitraj din Superliga, inclusiv faultul lui Răzvan Onea, fundașul dreapta în vârstă de 24 de ani de la Rapid, asupra lui Florinel Coman, extrema stânga în vârstă de 25 de ani de la FCSB.
Meciul dintre Rapid București și FCSB s-a disputat duminică seară, în Giulești, în cadrul etapei a cincea a play-off-ului din Superliga, iar vișiniii au învins cu scorul de 1-0, după golul marcat de către Alexandru Albu, în minutul 21.
Încă din minutul 4 al acestei întâlniri, Rapid putea rămâne în inferioritate numerică, după o intrare dură a lui Răzvan Onea asupra lui Florinel Coman.
Roș-albaștrii și-au exprimat îndelung nemulțumirea privind decizia arbitrului Horațiu Feșnic care a arătat doar cartonașul galben. De asemenea, mai mulți oameni de fotbal din România și-au exprimat opinia cu privire la acea fază și au explicat de ce arbitrul ar fi trebuit să îl elimine pe Răzvan Onea.
Kyros Vassaras a explicat că arbitrul Horațiu Feșnic putea să acorde atât cartonaș galben, cât și cartonaș roșu, iar sistemul VAR nu l-ar fi contrazis.
„Este un atac imprudent, cu contact jos, la nivelul ghetei. Nu este un contact întreg, doar îl atinge. Nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu. Uitați fotografia cu ce s-a întâmplat la acea fază. Ăsta a fost contactul, fără forță excesivă, dar la viteză mare.
Nu sunt elemente clare ca arbitrajul video să intervină. Ce criterii lipsesc? Piciorul întins – nu. Contact asupra gleznei cu crampoanele – nu. Nu sunt criterii clare și arbitrul video nu poate să intervină. Dacă arbitrul acordă cartonaș roșu, arbitrul video va confirma”, a spus Kyros Vassaras, la conferința de presă.
Întrebat de ce mai avem VAR în Superliga dacă nu intervine în momentele controversate, Kyros Vassaras a explicat situația.
„Sunt multe declarații făcute în ultima vreme. Înțeleg că este o situație aprinsă, suntem în finalul de campionat. Un lucru este clar: nu există direcții pentru sau împotriva vreunei echipe, este foarte grav să spui așa ceva.
De ce avem VAR? Am răspuns la asta de la începutul sezonului. VAR-ul există pentru a interveni doar în situațiile grave, clare, de interpretare greșită. VAR-ul nu poate rezolva toate problemele din fotbal. VAR-ul se bazează pe câteva principii, care trebuie aplicate în fiecare meci”, a spus Kyros Vassaras, în debutul conferinței de presă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER