Laszlo Balint, fără soluții în fața gazonului mizerabil de la Arad: „Singura variantă e să schimbăm stadionul”. Adrian Mutu a fost și el dur
UTA și Rapid au remizat (1-1) pe un „câmp de cartofi” cu pretenții de gazon. Adrian Mutu a spus răspicat că astfel de suprafețe de joc nu ar trebui să existe în anul 2022 în prima ligă din România și e convins că cele două echipe ar fi produs spectacol pe un teren mai bun.
Laszlo Balint, fără soluții în fața gazonului mizerabil de la Arad. Mutu: „Publicul ar fi meritat spectacol”
Antrenorul Rapidului a mai recunoscut că a schimbat componența primului „11″ față de victoria de miercurea trecută cu Petrolul, ținând cont de terenul greu pentru care și-a dorit oameni mai proaspeți, precum Belu Iordache, Grigore, Albu, Ciobanu sau Pănoiu. „A fost un meci de luptă, un meci pe un teren impracticabil, care, sincer, n-ar trebui să existe în 2022 în Superligă, dar asta este situația. Sper ca pe viitor să se facă terenul.
E păcat de stadionul ăsta frumos și plin că n-am avut un gazon pe măsură pentru a putea oferi și spectacol, pentru că între aceste două echipe, dacă ai infrastructură așa cum ar trebui să o avem în 2022, ar fi fost un spectacol frumos pe care publicul arădean ar fi meritat să-l aibă.
Dar, bineînțeles și suporterii noștri, care au fost destul de mulți și au mers nu știu câte ore cu autocarul sau cu trenul sau cu ce au venit…păcat de acest lucru”, a spus Mutu.
Laszlo Balint: „Schimbăm și strategia de transferuri, aducem jucători de luptă”
Dacă înainte de meci, Laszlo Balint nu a vorbit prea mult despre gazonul cu probleme de pe „Francisc Neuman”, la finele disputei a avut un soi de discurs manifest în care a atins toate aspectele. Antrenorul UTA-ei nu a arătat pe nimeni cu degetul, dar și-a expus argumentele pentru care echipa pe care o antrenează merită să joace în condiții mai bune. „Sunt de acord cu Mutu, dar ce putem face? Singura variantă e să schimbăm stadionul și nu vreau asta.
Eram antrenor aici când a fost inaugurat stadionul și au fost probleme de la primul meci. Nu m-am plâns niciodată, nu m-am ascuns în spatele unei scuze, că se pierd puncte din cauza gazonului. Spun doar atât, dacă s-ar face statistică la meciurile jucate de UTA acasă, s-ar spune că echipa a controlat jocul și, din păcate, de prea multe ori s-au pierdut puncte importante la fel ca azi. Nu știu dacă deznodământul era neapărat altul cu Rapid, dar, dacă am fi putut să ținem de minge și construim, am fi liniștit puțin jocul când s-a pus presiune din partea adversarilor.
Avem jucători cu calități capabili să țină de minge, dar nu se poate juca, sunt zone în care – efectiv – băieții se simt ca pe plajă. Portarii îmi spun mereu că la orice șut pe poartă nu pot împinge în piciaore. Apoi, gândiți-vă că un astfel de teren mărește riscul de accidentare pentru jucători. Echipele vin și pleacă cu puncte de aici, noi rămânem și încercăm să ne adaptăm. Poate trebui să schimbăm și stragegia de transferuri, să ducem jucători de luptă, să bubuim mingile. Eu nu vreau asta, vreau ca echipa să joace fotbal, să paseze. Avem jucători capabili de asta, uitați-vă la Ubbink, Cascini, deși la el s-a văzut lipsa de jocuri, Isac, care a făcut meci admirabil. Avem jucători cu calitate tehnică, pe Rareș Pop vrem să îl creștem, la cei pe care vrem să-i transferăm le spunem de fani, de echipă, de tradiție și ei dau pe youtube și văd gazonul aceasta. Rămânem fără argumente, noi vrem să aducem jucători tehnici, dar ne gândim dacă îi putem folosi acasă, în iarnă, când vom juca pe ploaie, poate ninge și până în martie va fi iarnă. Nu vreau să se înțeleagă că acuz pe cineva, eu sunt aici să antrenez echipa în orice condiții, să fac rezultate, mi-am asumat asta. Și când am promovat știam ce probleme sunt cu gazonul, trebuie să facem tot posibilul să ne adaptăm cât se poate de bine, doar că Mutu a spus bine. Dacă vrem să atragem jucători cu calitate, să creștem copii Isac, Rareș Pop, sau alți tineri din Academie, nu o putem face pe acest gazon. De multe ori, meciul de azi a fost un sport de luptă și atunci cred că trebuie să fie un mare semn de întrebare. Repet, nu acuz pe nimeni, nu îmi caut scuze sau alibiuri legate de starea terenului, dar și pentru noi e fustrant”, a subliniat Balint.
Când se schimbă gazonul Arad?
Consiliul Local Municipal Arad a alocat deja 12 milioane de lei pentru a se schimba în totalitate iarba de pe „Francisc Neuman”, dar și sistemele de drenaj, irigare și degivrare, „operațiune” ce ar dura minimum trei luni de zile, condiții în care UTA ar trebui să înceapă sezonul următor pe un alt stadion omologat, adică în alt județ. Asta, bineînțeles, dacă evită retrogradarea din Superligă.