Legea şoc care ar distruge fotbalul din Superliga! Daniel Ghiță a pregătit lovitura decisivă pentru echipele de drept public

Daniel Ghiță a pregătit legea care ar putea distruge fotbalul din Superliga.

Deputatul PSD, Daniel Ghiță, are în plan să schimbe Legea Sportului și le cere autorităților care conduc și reglementează activitatea sportivă din România să respecte Recursul în interesul legii (RIL), valabil din noiembrie 2023.

Daniel Ghiță vrea să modifice Legea Sportului și poate distruge fotbalul din Superliga

Daniel Ghiță, împreună cu Ștefan Popescu, președintele FR Pescuit Sportiv, sunt împotriva felului în care este finanțat sportul în România și aduc o serie de argumente și modificări pentru legea pe care o consideră mult prea veche, deoarece datează din anul 2000.

În cadrul proiectului legislativ ar urma ca federațiile să aibă drept obligație excluderea membrilor afiliați la grupările de drept public. Practic, o parte din echipele din Superliga finanțate de stat ar urma să fie date afară din competiții de către FRF.

„Legea este una dintre cele mai longevive, dar de la apariția ei și până acum, cadrul legislativ a evoluat, inclusiv prin aderarea României la Uniunea Europeană. Aceste cluburi trebuie să facă politica guvernului, adică sport de masă. Iar cele private să facă performanță. Așa spune RIL, iar federețiile trebuie să respecte legea”, a spus Ștefan Popescu, potrivit GSP.

U Cluj, liderul din Superliga, poate fi afectată direct de această decizie

Situația este critică pentru mai multe echipe din Superliga, care sunt finanțate de stat. Printre ele se numără și liderul Superligii, Universitatea Cluj, care este cea mai în formă echipă din campionatul României. Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a primit 2.500.000 de euro de la primăria din Cluj-Napoca în 2024, iar în 2023 a încasat 2.000.000 de euro. O ordonanță redactată de Guvern ar urma să taie serios din bugetul „șepcilor roșii”, deoarece cluburile nu mai pot cheltui în a doua parte a anului mai mult decât au cheltuit în prima jumătate a anului curent.

„Având în vedere obligația Guvernului de a conduce politica fiscal-bugetară în mod prudent pentru a gestiona resursele și obligațiile bugetare, precum și riscurile fiscale de o manieră care să asigure sustenabilitatea poziției fiscale pe termen mediu și lung, precum și predictibilitatea politicii fiscal-bugetare pe termen mediu, în scopul menținerii stabilității macroeconomice a României, ținând cont că pentru România a fost declanșată procedura de deficit excesiv”, potrivit Fanatik.

Publicat: 22 09. 2024, 21:05