Marius Șumudică, reacție șoc după ce Berto, de la U Cluj, a fost prins dopat: „Știu și eu ce se întâmplă în fotbal! Noi nu suntem cu injecții”
Marius Șumudică a avut o reacție pe măsură după ce Berto, jucătorul lui U Cluj, a fost prins dopat.
Rapid a câștigat ultimul meci al etapei a 15-a din Superliga, scor 1-0, cu FC Hermannstadt, iar Marius Șumudică a discutat despre situația lui Berto, de la U Cluj, care a fost prins dopat pe parcursul zilei de vineri, 6 septembrie. Șumudică a spus că există mai multe echipe care apelează la astfel de metode, lăsând un mare semn de întrebare în urma declarației sale.
Marius Șumudică, declarație șocantă, după ce Berto, de la U Cluj, a fost prins dopat
Marius Șumudică a făcut o declarație cutremurătoare la finalul partidei cu FC Hermannstadt, spunând că sunt mai multe echipe care apelează la injecții pentru a-și recupera jucătorii. De altfel, antrenorul lui Rapid a menționat că jucătorii lui iau doar magneziu, fără să apeleze la metode ilegale.
„Noi nu suntem cu injecții, noi le dăm un magneziu. Știu că există și în Liga 1 echipe care apelează la asta. Eu sunt ferm convins că au metode de recuperare mult mai rapide, știu și eu ce se întâmplă în fotbal.
De fiecare dată voi trage de ei până vor leșina pe teren, vreau să câștig toate meciurile”, a spus Marius Șumudică, după Rapid – Hermannstadt 1-0.
Ce pedeapsă riscă Berto, după ce a fost prins dopat
Președintele ANAD, Ștefan Rohnean, a explicat ce pedeapsă riscă Berto, după ce a fost prins dopat și a produs un adevărat cutremur în fotbalul românesc. Berto, potrivit spuselor lui Rohnean, ar risca între o mustrare verbală, cea mai mică sancțiune, și o suspendare de 2 ani, cea mai mare pedeapsă.
„Mă surprinde că a ajuns deja la dumneavoastră și că astfel de cazuri apar în presă înainte de a fi definitive. Sunt suplimente care pot fi contaminate și, când vorbim de furosemid, am mai avut un caz al unei atlete (n.r. – Florentina Iușco, înainte de JO 2024), a mai fost și celebrul caz al Simonei Halep, dați-mi voie să nu vă răspund la toate întrebările astăzi pentru că trebuie să vedem unde va duce cazul, dacă vorbim de un supliment contaminat sau dacă vorbim pur și simplu de un altfel de caz.
Pedeapsa poate să fie începând de la mustrare, depinde foarte mult de unde a plecat contaminarea, dacă sportivul și-a luat toate măsurile de precauție și, în cazul în care contaminarea a fost fără o culpă a sportivului, sigur că poate fi redusă până la mustrare. În rest, de la mustrare până la 2 ani, decizia din partea Comisiei de Audiere poate fi oricare. 2 ani ar fi cel mai mult, dar vorbim ipotetic și nu pot să vă confirm nimic despre sportivul de la Cluj.
După cum știți, există posibilitatea ca sportivul să ceară proba B și după ce se finalizează analiza probei B urmează să se confirme că există un caz de dopaj. Dacă sportivul renunță la proba B, atunci da, putem să considerăm că avem un caz pozitiv și atunci încep celelalte proceduri, care privesc gradul de vinovăție. Dacă gradul de vinovăție este unul scăzut, poate să ducă la o reducere substanțială a sancțiunii.
Dacă sportivul și-a asumat și v-a informat, este strict problema lui. Noi, până nu avem un caz cert, nu putem comunica în presă. În momentul în care nu va exista o altă opțiune, vom informa și vom ieși cu un comunicat de presă”, a declarat președintele ANAD, conform iamsport.ro.