Mihai Rotaru are de gând să dea o lovitură importantă pentru Superliga în această iarnă, la nivel administrativ, cu aducerea unuia dintre cei mai experimentați președinți de club din fotbalul românesc.
După cum se știe deja destul de bine, la Universitatea Craiova această funcție este deținută de câteva luni chiar de către acționarul majoritar al clubului, după înlăturarea lui Sorin Cârțu.
Doar că se pare că Rotaru ar avea în plan să renunțe destul de rapid la prerogativele presupuse de funcția de președinte, chiar dacă în momentul preluării ei a dat de înțeles că ar dori să îndeplinească acest rol pentru o perioadă ceva mai lungă.
Potrivit ziaruldeiasi.ro, Cornel Șfaițer, în prezent președintele Consiliului Director la Poli Iași, în trecut președinte la FC Botoșani sau Sepsi Sf. Gheorghe, ar fi dorit de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova, unde să preia funcția deținută de el în prezent.
Doar că, potrivit sursei citate anterior, oficialul grupării moldovene nu ar fi tentat să dea curs unei astfel de oferte și chiar și-ar fi informat deja apropiații în acest sens.
Această informație vine în contextul în care Mihai Rotaru a reiterat recent ceea ce a spus în mai multe rânduri în spațiul public în ultimele luni, respectiv că își dorește ca în scurt timp să își mai reducă din activitatea depusă la clubul din Bănie și la un moment dat în viitorul apropiat să rămână chiar doar acționar minoritar.
Un prim pas în acest sens a fost deja făcut, întrucât zilele trecute un anumit procent din acțiunile Universității Craiova a fost preluat de către oameni de afaceri din Turcia.
Recent, Mihai Rotaru a făcut un bilanț al activității depuse de el în ultimii 10 ani la Universitatea Craiova, iar concluzia principală a fost că a investit în acest timp nu mai puțin de 20 de milioane de euro.
Am băgat aproximativ 20 de milioane, dar trebuie să facem paritatea. Grosso-modo sunt 20 de milioane de euro. De scos, nu am scos niciun leu. Dacă facem o balanță între veniri și plecări, rămânem pe profit, dar problema sunt costurile operaționale. Dacă punem în balanță venirile plus costurile operaționale, plus veniturile din vânzări de jucători și celelalte surse de venit, drepturi TV, participarea în cupele europene, ticketing, merchandise, marketing, suntem pe minus cu 20 de milioane de euro, doar că în ultimii patru ani înainte de pandemie am fost pe profit, ceea ce spune ceva”, a spus Mihai Rotaru, potrivit digisport.ro.
Am băgat aproximativ 20 de milioane, dar trebuie să facem paritatea. Grosso-modo sunt 20 de milioane de euro. De scos, nu am scos niciun leu. Dacă facem o balanță între veniri și plecări, rămânem pe profit, dar problema sunt costurile operaționale.
Dacă punem în balanță venirile plus costurile operaționale, plus veniturile din vânzări de jucători și celelalte surse de venit, drepturi TV, participarea în cupele europene, ticketing, merchandise, marketing, suntem pe minus cu 20 de milioane de euro, doar că în ultimii patru ani înainte de pandemie am fost pe profit, ceea ce spune ceva”, a spus Mihai Rotaru, potrivit digisport.ro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER