Mircea Rednic, inspirat de Dorinel Munteanu înainte de UTA – Oțelul: „De ce nu?”

Redactor:
Călin MNERIE
Mircea Rednic, inspirat de Dorinel Munteanu înainte de UTA – Oțelul: „De ce nu?
  • Publicat:
  • Actualizat:

Oțelul Galați, liderul neașteptat al SuperLigii după patru runde, se deplasează sâmbătă (ora 19) la Arad, pentru meciul cu UTA.

Echipa lui Mircea Rednic tocmai a câștigat primul său meci stagional, 1-0, la Clinceni, în fața nou promovatei Unirea Slobozia și vrea să lege victoriile. Arădenii contează pe un stadion „Francisc Neuman” plin cu formația lui Dorinel Munteanu, care ar avea o revanșă de luat după acel 1-3, când – practic – s-a decis campioana play-outului.

UTA are patru noi jucători pentru disputa cu gălățenii

Noutățile din tabăra gazdelor de sâmbătă vin în compartimentul defensiv. În primul rând, conducerea UTA-ei a fost nevoită să-l legitimeze de urgență pe Mario Popescu, un portar de 20 de ani care aparținea de FCSB. Și asta pentru că Rednic nu avea rezervă pentru Robert Popa, după accidentarea lui Dejan Iliev. Apoi, „Puriul” îi va duce pe banca de rezerve pe fundașii laterali, Ravy Tsouka și Kouya Mabea și pe apărătorul central, Florent Poulolo. „La Clinceni am avut șase jucători under cu Popa, dar e un lucru bun. Că jucătorii tineri sunt pregătiți și mă pot baza pe ei, dar aș vrea să și mai multe variante, căci schimbările decide soarta jocului. Și de aia mă bucur că cei trei care au venit vor fi pe bancă la meciul cu Galațiul”, a spus Mircea Rednic la conferința de presă ce precede meciul cu „oțelarii”, anunțând și probabila absență a lui Andrei Dumiter. Fostul atacant al lui FSCB s-a întors doar vineri de la tratamentul făcut la o clinică din București și nu ar trebui să fie nici pe bancă cu gălățenii.

Rednic: „Oțelul – o echipă grea, enervant de bună”

UTA are 5 puncte în clasament și nu a câștigat încă în fața propriilor fani în acest sezon, un lucru neobișnuit, dacă luăm meciurile din stagiunea de primăvară, în care arădenii rar au iertat acasă. „Au fost multe lucruri pozitive la întâlnirea cu Slobozia. În primul rând nu am luat gol, în fața unei echipe ce are cam același stil cu cel al celor din Galați. Adică, o echipă muncitoare, agresivă,  care se bate pentru fiecare minge și care fizic stau foarte bine.  și Slobozia la fel. Așadar, a fost un examen bun, un antrenament, în ghilimele, pentru meciul cu Galațiul. Oțelul e o echipă foarte bună, care s-a adaptat la filosofia domnului Munteanu. Toată lumea aleargă, toți ascultă, nu fac prostioare ca ai mei. Noi mai construim, am băgat două milioane în terenul ăsta ca să jucăm cu minge lungă?”, a fost remarca lui Mircea Rednic, care a identificat și principalele pericole din tabăra adversă: „Cisotti e și capitan de echipă, e un tip la care îi simți prezența. Tot timpul e disponibil la efort, are o tehnică foarte bună, e un jucător periculos. În plus de asta, sunt periculoși și la faze fixe. De asta spuneam că pentru noi Iliev e o pierdere, Popa nu are calitatea lui pe ieșiri, iar ei cu Botoșaniul au câștigat din două faze fixe. Oțelul e o echipă grea, enervant de bună”.

Rednic nu crede că Oțelul are neapărat gânduri de răzbunare după eșecul cu 3-1 din primăvară, când s-a jucat – probabil – locul 7, ocupat la final de formația arădeană. „Nu știu dacă Dorinel se gândește la revanșă, pentru că au pierdut aici, el doar se gândește să câștige mereu. N-au un joc, să zici…dar sunt foarte bine organizați și ați văzut că nu cedează, golurile le-au marcat spre sfârșitul meciurilor. E o echipă dificilă, mai mult ca singur Dorinel dorește să câștige pentru că echipa sa e primul loc. Au avut și puțin noroc, dar nici nu mai contează, sunt pe primul loc, înseamnă că jocul lor merge. Dar și pentru noi meciul de sâmbătă e cel mai important, ar fi păcat ca după efortul pe care l-am făcut la Clinceni să nu câștigăm aici, acasă, în fața suporterilor. Adică să nu facem tot ce e posibil să luăm cele trei puncte”, a completat „principalul” arădenilor.

„Puriul” – inspirat de „Munti”: „Dacă am trofeu bat eu la ușa primăriei”

Săptămâna viitoare, cu ocazia „Zilelor Aradului”, Mircea Rednic va primi Titlul Pro Urbe din partea autorităților locale. „Prestigios antrenor cu merite sportive deosebite, pentru dăruirea şi implicarea cu care sprijină sportul arădean de performanţă”specifică municipalitatea în cazul „Puriului”, care – însă – nu simte că a făcut destule pentru oraș.

Oțelul Galați, formația pe care UTA o va întâlni sâmbătă, și-a trecut în palmares un titlu de campioană în 2011, chiar cu Dorinel Munteanu pe bancă, fără a fi printre favorite la acea vreme. Iar Mircea Rednic a acceptat provocarea. „De ce, nu? Normal că îmi doresc, chiar și visez. Văd că sunt chemat de Zilele Aradului, pentru a fi premiat, dar pentru mine locul 7 nu este o performanță. Nici play-offul nu este o performanță. Eu îmi doresc foarte mult, dacă tot am venit aici, un trofeu. Atunci, dacă am un trofeu, merg eu și bat la ușă la Primărie să-mi facă un bust. Normal că-mi doresc, să nu zică lumea, cârcotașii, că a trecut și Rednic pe aici și a luat bani și ce a făcut, cu fiică-sa. Nu a făcut nimic, din contră…”, au fost cuvintele tehnicianului de 62 de ani, care a luat titlul în România cu Dinamo și Rapid.

Munteanu: „ Ar trebui să uităm poziția în clasament, dar acest lucru ne și obligă…”

Formația de pe Dunăre a avut cu trei zile în plus față de UTA să pregătească lunga deplasare din orașul de pe Mureș, iar Munteanu a și legitimat doi noi fotbaliști. Este vorba despre doi fotbaliști din Republica Moldova, „închizătorul” Victor Bogaciuc (24 de ani) și atacantul  Maxim Cojocaru (26 de ani), ambii venind de la Chindia Târgoviște. „Din informațiile mele și din ceea ce am văzut la ei, jucătorii noi sunt jucători de echipă. Asta îmi doresc, să aduc jucători care își doresc să facă performanță la echipa noastră. Ei știu foarte bine ce pretenții am eu aici, de unde au venit, nu trebuie să fie niciun fel de problemă. Eu sper să-i integrez cât mai repede și să ajute echipa, ăsta este obiectivul meu principal. Iar al lor este să stea cât mai mult la această echipă”, susține „principalul” liderului la zi în SuperLigă.

Oțelul Galați are 10 puncte din 12, nu împarte cu nimeni fotoliul de lider și în precedenta deplasare s-a impus cu 2-0 la București, cu FCSB. În urmă cu o săptămână, trupa de pe Dunăre a depășit-o cu 1-0 și pe Hermannstadt, legând trei meciuri fără gol încasat. „Ne așteptăm la o partidă bună, solidă a băieților noștri. Sigur, este o deplasare lungă, dar nu avem nici o scuză pentru felul în care ne vom prezenta, pentru că avem timp la dispoziție să ne odihnim. Ar trebui să uităm poziția în clasament, ne gândim să luăm fiecare joc în parte, să analizăm și să obținem maximum din acest joc, de la Arad. În momentul de față, clasamentul nu mă interesează. Pentru moralul jucătorului este ok, dar acest lucru ne și obligă pe toți să ne concentrăm sau concentrarea noastră să crească de la joc la joc tot mai mult. Și anul trecut și în toate jucurile pe care le-am jucat în SuperLigă, eu am văzut adversari foarte motivați împotriva noastră. I-am văzut  bucuroși dacă au putut să obțină rezultate pozitive și știm că la Arad va fi un meci dificil. Mă gândesc că va fi stadionul plin, dar ăsta nu este un impediment pentru noi ca să ne facem jocul. Depinde foarte mult de implicarea jucătorilor noștri, de atitudinea noastră, de jocul colectiv, pentru că puterea grupului este jocul colectiv”, a mai punctat fostul mijlocaș al „Generației de Aur”.

Delegația Oțelului a plecat de ieri spre vestul țării, fără portarul Dur-Bozoancă (accidentat). Gălățenii au înnoptat la Sibiu și astăzi și-au continuat drumul spre Arad.

Călin MNERIE / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la nuntă, dar nu au vrut să audă de el
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la nuntă, dar nu au vrut…
Anunțul făcut de presa din Turcia, după ce Adrian Mutu a fost sunat pentru negocieri
Anunțul făcut de presa din Turcia, după ce Adrian Mutu a fost sunat pentru negocieri
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Man și Mihăilă au făcut show, dar Parma a pierdut! Notele primite de internaționalii români după remontada lui Udinese
Man și Mihăilă au făcut show, dar Parma a pierdut! Notele primite de internaționalii români după remontada lui Udinese
Ilie Dumitrescu, secretele care îl mențin în formă la 55 de ani. Ce consumă fostul fotbalist zilnic?
Ilie Dumitrescu, secretele care îl mențin în formă la 55 de ani. Ce consumă fostul fotbalist zilnic?
BREAKING Cutremur MARE în România, s-a simţit puternic la Bucureşti. Vom reveni
BREAKING Cutremur MARE în România, s-a simţit puternic la Bucureşti. Vom reveni
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Ce părere are un tânăr din Germania despre România, după ce a vizitat toate cele 44 de ţări europene
Ce părere are un tânăr din Germania despre România, după ce a vizitat toate cele 44 de ţări europene
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
Ce relaţie există între Ion Ţiriac şi singura femeie care i-a fost soţie: Am învățat lecția și am terminat
Ce relaţie există între Ion Ţiriac şi singura femeie care i-a fost soţie: Am învățat lecția și am terminat
Cum arată acum fosta soție a lui Mihai Neșu. De ce au divorțat cei doi după accidentul fotbalistului
Cum arată acum fosta soție a lui Mihai Neșu. De ce au divorțat cei doi după accidentul fotbalistului
Familia Regală a României, în doliu. Este mare tristeţe şi regret: Dumnezeu să-l odihnească
Familia Regală a României, în doliu. Este mare tristeţe şi regret: Dumnezeu să-l odihnească
Soțul Deliei, prima victimă a
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Începe Liga Campionilor. Competiţia se reinventează cu un format ambiţios
Începe Liga Campionilor. Competiţia se reinventează cu un format ambiţios
Ai două anvelope noi? Unde recomandă experții să fie montate: pe spate sau pe față?
Ai două anvelope noi? Unde recomandă experții să fie montate: pe spate sau pe față?
Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său. Cineva a pozat totul și a arătat dovada
Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său. Cineva a pozat totul și…
×