Întâlnirea de la Primărie organizată în această dimineață pe această temă a avut o desfășurare interesantă. Mircea Rednic s-a așezat la prezidiu alături de primarul Călin Bibarț, vicele Lazăr Faur și un angajat al primăriei, iar reprezentanții clubului UTA, ai Suporter Club UTA, firmei Sport Fields sau ai Reconsului au luat cumva „lumină” de la ei.
Clubul UTA a dorit din start ca lucrările de schimbare a gazonului și infrastructurii de sub el să aibă loc în primăvara/vara lui 2024, în așa fel încât suporterii să fie privați de maximum două-trei partide oficiale din finalul prezentului sezon. Chiar dacă – teoretic – aveau în Mircea Rednic un susținător al acestei idei, partener al primarului, propunerea grupării „roș-albe” nu a fost acceptată și se merge înainte cu montarea noului covor de iarbă hibrid în această toamnă. Conform contractului, firma Sport Fields e obligată să termine lucrarea cel târziu în martie 2024, dar ea s-ar fi angajat ca totul să fie predat la „cheie” undeva înainte de Crăciun, când UTA ar trebui să o găzduiască pe campioana Farul la Arad.
Până la urmă și reprezentanții suporterilor, Claudiu Negru și Sebastian Bulumac s-au convins de oportunitatea schimbării rapide a gazonului și asta pentru că nu ar mai dori ca la iarnă să revadă imaginile cu gazonul mocirlos din Calea Aurel Vlaicu. Cei doi au arătat, cumva, cu degetul spre conducerea clubului UTA care ar fi trebuit să aibă deja pregătită o variantă bună de rezervă, știind din timp ceea ce intenționau să facă autoritățile locale.
Cert este că angajații Sport Fields vor intra pe arena „Francisc Neuman” după partida de vineri, cu U, Cluj. Vor deschide câteva fronturi de lucru, dar de gazon nu se vor atinge efectiv decât după meciul cu FC Voluntari, ce e programat sâmbătă, 30 septembrie. În paralel, clubul UTA va trebui să bată în cuie stadionul ce o va găzdui pe echipa lui Rednic în perioada 1 octombrie – 15 decembrie, dacă nu și mai mult, în funcție de ritmul în care vor decurge lucrările de înlocuire a vechiului gazon. În această săptămână a apărut și varianta „Iuliu Bodola”, din Oradea, după ce FC Bihor e obligată să-și închirieze o instalație de nocturnă pentru meciurile de Cupa României, cu FSCB și Dinamo. Pe de altă parte, arădenii au deja și o înțelegere de principiu cu Transgazul pentru închirierea arenei din Mediaș. Doar că gazonul de acolo nu prea este pe placul lui Mircea Rednic.
Așadar, rămâne așa cum s-a stabilit, Primăria va cheltui cele 12 milioane de lei în această toamnă pentru schimbarea gazonului și infrastructura de sub el, sistemele de irigare, degivrare și drenaj.
„Înțeleg poziția fiecărei părți, atât a staff-ului tehnic, a suporterilor şi a clubului. Depindem de perioada de vegetație, de legislația privind cheltuirea banilor publici, şi pe cât posibil de meciurile echipei. Am decis să luăm în considerare opinia specialiştilor care spun că toamna este perioada optimă pentru schimbarea gazonului. Constructorul a garantat că va finaliza întreaga lucrare astfel încât echipa să revină pe stadion în luna ianuarie”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER