Craiova şi Sibiul se dezvăţaseră să câştige o dată cu venirea toamnei, dar au avut răbdare, nevoite sau nu, cu cei doi antrenori, Gâlcă şi Măldărăşanu, care au prins astfel paltonul. Ambele echipe îşi agăţau speranţa de a-şi regăsi forma de evoluţiile din runda precedentă, deşi niciuna nu câştigase, oltenii remizând acasă cu FCSB, iar Hermannstadt nu luase nimic din Giuleşti.
Ştiinţa l-a pierdut pe Cicâldău când abia îl regăsise, iar capriciosul Mitriţă a fost rezervă, la fel ca în tur cu Hermannstadt. Nu mai puţin de 7 străini au fost titulari la Ştiinţa, 4 fiind vorbitori de spaniolă, limba familiară lui Gâlcă.
Sibiul a venit cu întăriri, dar în lojă, viitorul preşedinte, Daniel Niculae, fiind prezent pe „Ion Oblemenco”. În tribune, numai vreo 3 mii de olteni şi 20 de sibieni zgribuliţi şi-au confirmat devotamentul pentru culori, frigul şi dezamăgirile ţinându-i acasă pe majoritatea suporterilor.
În zece minute de posesie, Craiova nu şi-a creat vreo ocazie, în schimb, sibenii au punctat la prima trecere în jumătatea adversă. Chiţu a speculat cu capul centrarea lui Goncalves, dar şi ezitarea lui Screciu.
Oamenii lui Măldărăşanu au ţinut puţin de avantaj, aşa că tribunele n-au avut răgaz să declanşeze murmurele de nemulţumire. Găman nu l-a simţit pe Paradela strecurându-se să-i „fure şunca din fasole” şi l-a degajat pe cubanez în locul mingii.
Koljic a fost precis de la 11 metri, acesta fiind al patrulea penalty primit de Universitatea Craiova în ultimele trei meciuri de campionat. Numai că aceste 5-6 minute au rămas cele în care am şi văzut ceva fotbal în prima repriză, plus incursiunea lui Ianis Stoica, anihilată de Maldonado. O porţie cam mică, ţinând cont de aşa-zisa „disperare” a echipelor de a se reabilita.
La pauză, Costel Gâlcă a reacţionat urcându-l la mijloc pe Screciu şi apelând la Mitriţă, iar acesta a bifat imediat un assist. Hondurianul Denil Maldonado a plasat excelent mingea centrată în careu şi probabil l-a decis pe Mihai Rotaru să-i achite clauza de cumpărare definitivă.
„Adulmecând” naţionala, unde Mircea Lucescu a apelat din nou la el, Mitriţă a prezentat varianta sa pozitivă şi tot el a fost şi la originea golului de 3-1, din şutul său respins de Căbuz, mingea sărind direct pentru reluarea imparabilă a lui Bancu. „Piticul” nu s-a oprit şi l-a invitat cu o pasă ideală pe Jovo Lukic să spargă gheaţa la Universitatea, dar bosniacul confirmă deocadamtă porecla „Mamut 2″, finalizând modest.
Exasperat de seria de meciuri fără victorie, Maruius Măldărăşanu a renunţat la un stoper şi a mai trimis în teren un vârf, dar n-a reuşit să schimbe nimic. Faţă de Mitriţă, Ivan a intrat pe teren mai mult să-şi încurce colegii, el fiind mai periculos pentru poarta Craiovei, când l-a servit pe Sergiu Buş dintr-un luft la o lovitură de colţ.
Universitatea Craiova se impune meritat, obţine prima victorie după o lună şi jumătate, îşi împacă fanii şi intră în pauza de naţionale pe locul 2 în clasamentul Superligii.
Au marcat: Koljic 19, Maldonado 50, Bancu 65 / Chiţu 12.
Universitatea Craiova: L. Popescu – I. Lopez, Maldonado, Screciu, Bancu – Oshima (46 Zajkov), Mekvabishvili – Baiaram (88 Bană), Paradela (77 Ivan), Mora (46 Mitriţă) – Koljic (63 J. Lukic). Antrenor: Costel Gâlcă
Hermannstadt: Căbuz – Antwi, V. Găman, Bejan (66 S. Buş), Ionuț Stoica, Tiago Goncalves – Ivanov, Kujabi (66 Biceanu), Balaure (86 Dr. Iancu) – Chițu (90+2 Gîndilă), Ianis Stoica (86 R. Popescu). Antrenor: Marius Măldărăşanu.
Arbitru: Horia Mladinovici.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER