Momentul în care fanilor rapidiști le-au dat lacrimile, pe stadion și în tribune, de la Dan Șucu până la cel mai mic suporter: cine e Mache, ultrasul-simbol, care a venit în scaun cu rotile și a început să plângă în hohote când a auzit celebrul „Un strigăt din vechea Troie, pentru faima lui Dan Coe”

Rapid a reușit să o învingă pe CFR Cluj, scor 2-1, într-o partidă desfășurată în cadrul etapei cu numărul 16 din Superliga României.

Cele mai importante faze ale meciului au fost Live Video Online pe www.prosport.ro.

Pe Giulești, înaintea fluierului de start al centralului Cătălin Popa, oficialii rapidiștilor au ținut să-l ovaționeze pe Ioan „Mache” Mihai.

Momentul în care fanilor rapidiști le-au dat lacrimile, pe stadion și în tribune, de la Dan Șucu până la cel mai mic suporter: cine e Mache, ultrasul-simbol, care a venit în scaun cu rotile și a început să plângă în hohote

Momentul emoționant a avut loc chiar pe terenul de joc. „Mache” sau „Crețu”, cum îl mai cunosc suporterii, a fost primul șef de galerie al Rapidului, iar astăzi înaintea startului meciului, a fost prezent pe stadion.

În scaun cu rotile, Ioan Mihai, fost actor al teatrului „Constantin Tănase”, a fost profund emoționat de momentul creat și chiar a început să plângă când toată galeria a început să scandeze celebrul: „Un strigăt din vechea Troie, pentru faima lui Dan Coe”. Mai mult, cel intitulat „Mache” a primit și un tricou personalizat.

Fost lider de galerie rapidist aplaudat la meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si CFR Cluj, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Rapid Giulesti din Bucuresti, duminica 30 octombrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

„Tata fusese ofițer în garda regilor Carol al II-lea și Mihai. De la el am moștenit dragostea pentru Rapid și ura față de comuniști. Nu dispreț, ci ură! Din ofițer al armatei regale, tatăl meu a ajuns sub comuniști să repare lădițe de lemn la aprozar. El iubea efectiv noțiunea de regalitate, de aceea m-a și botezat Mihai, după Mihai I. Luptase la Cotul Donului, de unde scăpase din încercuire. În 1923, când a apărut Rapidul, el avea 19 ani și locuia în Grant. Era prieten cu unii dintre cei care au înființat Rapidul, iar dragostea asta mi-a transmis-o și mie

Oamenii nu încurajau echipa în mod organizat. După ce am luat primul nostru titlu, i-am adunat și i-am învățat cum să cânte. Veneam la stadion cu texte scrise acasă pe care le cântam pe diverse melodii”, spunea Mihai Iona pentru gsp.

Publicat: 30 10. 2022, 21:27
Actualizat: 30 10. 2022, 23:33