UTA este pe cale să încheie anul cu un singur transfer, cel al atacantului brazilian Willie Barbosa și două despărțiri, cele ale atacantului Orhan Ademi (31 de ani) și mijlocașului Florentin Matei (29 de ani).
Conducerea clubului arădean a mai negociat alte două-trei posibile „divorțuri”, plecând de la reduceri salariale, dar – până la această oră – nu e nici albă, nici neagră.
Și achizițiile se fac greu, pentru că – evident – depind de cine (mai) pleacă, dar și de faptul că jucătorii buni sau cel puțin peste ceea ce are formația arădeană în momentul de față sunt greu de găsit.
Cert este că antrenorul Laszlo Balint ține în permanență legătura cu Alexandru Meszar și ceilalți „oficiali” ai clubului implicați în negocieri și nu vede cum s-ar mai putea întâmpla ceva la nivel de lot de jucători până la cumpăna între ani.
„Sigur, mi-aș fi dorit să fim puțin mai avansați cu campania de achiziții, dar, pe de altă parte, anticipam dificultățile pe care le avem. Sunt încă negocieri inclusiv la capitolul plecări, cu mențiunea că nu e vorba despre nemulțumiri din partea mea din punct de vedere al implicării băieților respectivi în procesul de pregătire, ci despre un anumit echilibru salarial.
Este posibil chiar să nu mai plece nimeni dintre seniori, depinde de niște negocieri în care eu nu doresc să mă implic, pentru simplul fapt că nu am fost aici când s-au stabilit unele chestiuni, în vară. În ceea ce privește sosirile, lumea trebuie să știe că ne-au fost propus zeci, poate peste 100 de fotbaliști, pe care i-am analizat, dar discuții avansate purtăm doar cu trei, maximum patru dintre ei, în toate compartimentele posibile.
Toți sunt străini, pentru că jucătorii români de calitate costă și deloc puțin. Am văzut și eu că au apărut unele nume și în presă, dar țin să îl dezmint pe cel al lui Brucic, de la CFR Cluj, sau pe cel al fundașului lituanian (n.a. Pijus Sirvys). E adevărat, avem nevoie de un apărător dreapta, pentru că s-a văzut ce probleme am întâmpinat când a lipsit Marko (n.a. Vukcevik), dar căutăm ceva de calitate. Altfel, mai bine rămânem cu copii de la academie”, a explicat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.
Probabil, în Antalya nu vor mai pleca nici Maxim și Negoescu, fotbaliști de 19 ani pentru care se caută o variantă de împrumut/vânzare. Automat, Mociu, Bota, Șteau, Cibi, Isac și Pop rămân variantele de fotbaliști Under din lotul ce a încheiat prima parte a sezonului, dar – probabil – va mai apărea cel puțin o variantă nouă. Altfel, Balint se bazează foarte mult pe revenirile în lot ale fundașilor centrali Chindriș și Erico, accidentați încă de la începutul lunii noiembrie.
„Țin în permanență legătura atât cu doctorul, cât și cu preparatorul fizic, care-mi spun că cei doi sunt bine. S-au ținut de programul de antrenamente personalizat primit în vacanță, au trimis și poze în acest sens, eu sper să reintre în grup începând cu cantonamentul din Antalya. Sunt doi fotbaliști buni, care ne oferă garanții și diverse soluții tactice”, a adăugat Balint.
Stafful tehnic al „Bătrânei Doamne” a sunat adunarea pentru seara zilei de 2 ianuarie și nu a făcut concesii.
„Chiar aș vrea să le mulțumesc băieților pentru că au înțeles cât este de important să fim cu toții împreună încă de la primul antrenament al anului. Sunt unii care se pun pe avioane pe 1 ianuarie, tocmai pentru a ajunge la timp la Arad și a se conecta rapid și 100% la ceea ce avem de făcut în scurta, dar intensa perioadă de pregătire până la meciul de la Craiova, de pe 22 ianuarie. Le-am spus asta deja și ei o știu prea bine, trebuie să băgăm cu toții capul în pământ și să muncim pentru obiectivul nostru, menținerea în Superligă”, mai afirmă principalul „roș-albilor”.
Lotul pentru Antalya e făcut și el, cu mențiunea că ar mai putea suferi modificări în cazul în care unele negocieri se vor încheia, atât la capitolul plecări, cât și la cel al sosirilor.
„Este posibil să plecăm 23 sau 25 în Turcia și să venim 27. După cum arată lucrurile astăzi, probabil restul achizițiilor vor ajunge doar în Antalya, cu toate că sunt ceva speranțe și pentru datale de 3-4 ianuarie. Suntem în permanență pe telefoane, probabil ne vom opri puțin de Revelion, pentru a ne spune în gând dorințe, iar cea mai mare e legată, pe lângă sănătatea familiilor și apropiaților noștri, de salvarea acestui sezon la UTA”, a încheiat Balint.
În cea de-a patra zi a noului an, arădenii vor zbura cu un charter, de la București, alături de alte formații din Superligă, cel mai probabil U. Cluj, FC Voluntari și Chindia. Pentru acest stagiu de pregătire, utiștii au ales un hotel recent renovat, Side Star Resort, dotat cu un teren de iarbă de diminensiuni regulamentare. Însă, Benga și colegii săi pot folosi fără probleme și o bază sportivă aflată la doi-trei kilometri distanță, dotată cu nu mai puțin de șase suprafețe de joc „biliard”.
Primul test al UTA-ei în Antalya va avea loc pe 8 ianuarie, de la ora 17 (16 în România). Partenerul de întrecere al arădenilor este o fostă campioană a Germaniei și anume TSV 1860 Munchen. Bavarezii au câștigat Bundesliga în îndepărtatul an 1966, dar și-au trecut în palmares și două cupe ale Germaniei, în anii 1942 și 1964. Astăzi, TSV e doar în a treia ligă germană, pe locul 6. În Bundesliga nu a mai jucat din sezonul 2003-2004, iar în 2. Bundesliga, din stagiunea 2016-2017.
Pentru al doilea amical al stagiului de pregătire, programat pe 13 ianuarie, UTA a apelat la o formație din prima ligă a Kazakhstanului. Kyzylzhar a încheiat sezonul pe locul 10, pentru ca în campionatul precedent să fie a patra forță a fotbalului kazah. Prin urmare, în vară au jucat în preliminariile UEFA Europa Conference League, eliminându-i pe croații de la Osijek în turul 2 (1-2 și 2-0), după care au fost scoși din cursă de APOEL Nicosia (0-1 și 0-0).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER