Thomas Neubert (43 de ani) este renumit ca fiind un preparator fizic foarte dur, dar potrivit spuselor unui fost fotbalist de la FCSB, se pare că neamțul a transformat antrenamentele în adevărate tabere de pregătire militară.
Fotbaliștii au fost testați la limitele extreme ale rezistenței fizice, iar unii dintre ei au cedat după sesiunea de pregătire.
Adi Popa, fotbalist aflat fără angajament în prezent, a evoluat pentru FCSB în două intervale, 2012 – 2017 și 2019 – 2020. În perioadele petrecute la echipa roș-albastră, mijlocașul în vârstă de 35 de ani a avut ocazia să lucreze și cu unul dintre cei mai renumiți preparatori fizici din fotbalul românesc, neamțul Thomas Neubert.
Acesta s-a consacrat pentru metodele inovative de antrenament pe care le propune, dar și pentru testele fizice spartane la care îi supune pe fotbaliștii cu care lucrează.
Pus în postura de a rememora sesiunile de pregătire pe care le-a efectuat sub comanda preparatorului german, Adi Popa și-a adus aminte de câteva episoade dramatice, în care unii dintre colegii săi vomitau pe teren la finalul antrenamentelor:
„Au fost antrenamente foarte, foarte grele. Ca să fie pe înțelesul tuturor, și a celor care nu practică fotbal: dacă tu poți să duci 100%, noi lucram la 120%. Ceea ce e inuman! Organismul se adaptează și încearcă, dar apoi e normal să apară accidentările.
Eu am stat bine la alergare și viteză și m-am adaptat. Trebuie să faci sacrificii pentru rezultate, dar antrenamentele au fost foarte grele. Eu nu am vomitat, dar am văzut mulți colegi care au făcut-o. Mai ales vara, când era cald și terenul uscat, iar sania nu aluneca”, a declarat Adi Popa, citat de gsp.ro.
În continuare, Adi Popa a dezvăluit și câțiva parametri pe care Thomas Neubert îi stabilise la FCSB în perioada în care se afla și el la echipă. Mijlocașul a exagerat, cel mai probabil, deoarece a transmis că jucătorii trebuiau să sprinteze pe 100 de metri în 9 secunde.
„Dacă obiectivul era să faci 100 de metri în 10 secunde, noi trebuia să îi facem în 9 secunde. Organismul nu putea, dar trebuia să încercăm. Tot timpul împingeam limita. Și la greutăți. Dacă noi puteam ridica 70 de kilograme, încercam cu 80. Am avut momente când simțeam că nu mai pot.
Toți trebuia să acceptăm metodele lui Neubert. Concurența era foarte mare și puteai fi imediat înlocuit. Cum a fost și cu Ajax, când Pintilii și Bourceanu erau suspendați și am jucat cu Prepeliță și Filip, care au evoluat foarte bine și ne-am calificat. Eram toți atât de bine pregătiți că nu conta cine juca”, a adăugat Adi Popa.
Recordul de viteză pe 100 de metri este deținut de Usain Bolt. În 2009, legenda atletismului jamaican a încheiat „proba regină” în 9.58 secunde.
În încheiere, Adi Popa a comparat antrenamentele efectuate sub comanda lui Thomas Neubert cu cele din Anglia. Mijlocașul s-a aflat sub contract cu Reading din 2017 și până în 2020.
„Antrenamentele de la Reading nici nu se comparau, ca dificultate, cu cele de la FCSB.
În Anglia nu am făcut o alergare! E total diferită pregătirea. Ne antrenam numai și numai cu mingea. Aveam dueluri, intensitate, ne antrenam în regim de joc.
Primele și singurele mele accidentări le-am avut la Reading. Am avut o ruptură de ligamente la gleznă și o ruptură musculară, am stat 6 luni adunat”, a completat Adi Popa, conform sursei citate mai sus.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER