Numai şapte meciuri a rezistat Laszlo Balint în funcţia de antrenor al Universităţii Craiova, bilanţul său fiind: 2 victorii, 3 egaluri şi 2 înfrângeri. Deşi i s-a promis că va rămâne în funcţie dacă va câştiga meciul contra echipei lui Adrian Mititelu şi va trece tururile preliminare din Conference League, Laszlo Balint n-a mai primit răgaz până la returul cu Zorya Lugansk, fiind destituit cu două zile înainte de manşa secundă.
„Universitatea Craiova și domnul Laszlo Balint au pus punct colaborării. Revenim cu noutăți în jurul orei 17:00. Forza Știința! Și nu uitați că joi, în #VulcanulDePeOblemenco, forțăm calificarea, în premieră de la revenirea Științei, în Play-Off-ul UEFA Europa Conference League” este comunicatul Universităţii Craiova.
Deşi rezultatele n-au fost deloc grozave, nu ele au fost principala cauză pentru demiterea antrenorului instalat în vară pe banca Ştiinţei. În primul rând, jocul nu a fost nici pe departe cel dorit în Bănie. Deşi a avut la dispoziţie mai mult de trei săptămâni de pregătire, în stagiul din Austria, Laszlo Balint a agreat un stil defensiv, departe de cel promovat în sezonul precedent de Laurenţiu Reghecampf, deşi lotul era în mare parte acelaşi, iar la Craiova ofensiva este mai importantă de multe ori decât rezultatele.
Apoi, nici pregătirea fizică n-a fost una la nivelul cerinţelor. Chiar dacă există scuza programului încărcat, cu meciuri din trei în trei zile, acesta era cunoscut de mai multă vreme şi echipa trebuia pregătită, atât fizic, mental, precum şi din punct de vedere al componenţei, pentru a face faţă pe ambele fronturi. Nu în ultimul rând, Laszlo Balint n-a fost agreat nici de grup, mai mulţi jucători contestând metodele şi modul de lucru al tehnicianului.
Şi nu este vorba numai de cei doi „exilaţi”, Dan Nistor şi Ionuţ Vînă, care au fost şi pe „lista neagră” a conducerii. Au fost destule voci care au criticat, mai mult sau mai puţin direct, stilul de joc şi antrenamentele lui Gyusi.
Personalitatea lui Laszlo Balint n-a fost îndeajuns de puternică pentru a se impune într-un vestiar destul de greu, cum este cel al Universităţii Craiova. „Reghecampf le făcea grătare jucătorilor, dar când şi când vorbea nu se auzea nici musca, toţi îl urmau, pe când pe Balint nu prea îl ia nimeni în seamă” spun voci din vestiarul Universităţii Craiova.
În sfârşit, un tehnician care nu a avut performanţe, iar anul trecut a fost eliminat din Cupa României de CSO Filiaşi, echipă pe care Universitatea Craiova a învins-o cu echipa satelit, a fost privit din start cu scepticism în Bănie şi nimeni nu a avut răbdare cu el, mai ales după ce startul de sezon a fost poticnit. Paradoxal, Balint a fost demis după cel mai reuşit meci, din punct de vedere al rezultatului, cel împotriva rivalei locale, FCU.
Laszlo Balint are şi scuze pentru eşecul de la Universitatea. Din lotul Craiovei au dispărut jucători pe care se baza partitura ofensivă, respectiv Mirko Pigliacelli, Gustavo şi Nistor.
Cu excepţia lui Baiaram, care oricum, se simte mult mai în largul său ca atacant stânga, iar acest lucru s-a văzut şi în ultimul meci de campionat, Universitatea Craiova nu mai are jucători de creaţie, nici măcar Roguljic, care se simte mai bine în postură de al doilea vârf, apărând bine la finalizare, nefiind un dirijor.
Paradoxal, dar pierderea lui Pigliacelli este resimţită cel mai acut în jocul Universităţii Craiova, jocul bazându-se incredibil de mult, în ultimii ani, pe pasele extrem de precise, pe ieşirile sale şi pe direcţia de joc impusă de portarul italian.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER