Patrick Pășcălău a debutat pentru UTA în meciul contra campioanei! Ce sfaturi îi dă Keseru tânărului atacant
După Fabiano Duarte Cibi și Rareș Pop, UTA a mai debutat în Superligă un fotbalist născut în anul 2005. Patrick Pășcălău a intrat pe gazon în disputa din deplasare, cu CFR Cluj, în încercarea de egala situația pe tabelă pentru echipa sa. Atacantul de 17 ani a fost implicat în faza la care Milosevic a cerut penalty după contactul cu portarul Sava, Kolinger suflându-i mingea în momentul în care se pregătea să reia spre poartă.
Patrick Pășcălău a debutat pentru UTA în meciul contra campioanei! Ce sfaturi îi dă Keseru tânărului atacant
Până la urmă, ziua de 2 martie 2023 rămâne una de referință în cariera tânărului fotbalist născut la Lipova.
„A fost un moment special pentru mine, putea fi și frumos dacă ne-am fi întors măcar cu un punct de la Cluj. Am avut și acea situație, mă pregăteam să dau cu latul la poartă, dar fundașul advers a fost mai rapid decât mine. Îi mulțumesc domnului antrenor Balint pentru încredere, cred că aș fi debutat și mai repede, cu Farul, dacă nu ar fi fost acea schimbare a lui Benzar din minutul 12. Nu-mi rămâne decât să muncesc și mai mult la antrenamente, iar când se apelează la mine să dau totul și să vin și cu realizări. Sunt conștient că am concurență mare ca junior, alături de Rareș sunt și fotbaliști mai mari și experimentați decât mine (n.a. Isac și Șteau), dar sunt convins că domnii antrenori vor apela mereu la cine merită să joace”, susține Pășcălău.
Ultimul meci oficial cu Dumbrăvița a fost tot la Cluj, cu CFR-ul: „Lucrurile s-au așezat bine pentru mine, m-am întors acasă”
Pentru tânărul fotbalist, cercul s-a închis cumva pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”. Pe 10 noiembrie, Patrick Pășcălău rata o ocazie mare pentru Dumbrăvița în meciul de Cupă contra CFR-ului, după care antrenorul Cosmin Stan l-a uitat definitiv în afara lotului divizionarei secunde. Despărțirea din iarnă a venit natural și după ce nu s-a concretizat nici relațiile cu Poli și Ripensia, arădeanul a revenit acasă, la clubul de la care plecase achitându-și grila de formare în ianuarie 2022.
„Se poate spune că tot răul spre bine. Sigur că nu doream să ratez acea ocazie cu CFR-ul, până la urmă l-am avut în față pe Bălgrădean, dar lucrurile s-au așezat acum foarte bine pentru mine. Sunt din noua acasă, la UTA și sper să contribui la îndeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare. Totodată, eu zic că avem șanse să ne batem pentru trofeu în Liga de Tineret, dorința mea e să-mi ajut colegii și acolo”, adăugă Pășcălău.
Keșeru l-a luat lângă el: „Vorbește mult cu mine, îmi dă sfaturi tactice”
Acesta nu este intimidat de concurența cu cei trei atacanți de careu mai experimentați decât el, iar de la unul dintre ei chiar învață meserie. „Îi apreciez foarte mult pe Milosevic, Postolachi și Keseru, sunt fotbaliști buni, puternici, dar eu încerc să profit de calitățile mele. Dintre toți, Claudiu Keseru mă și ajută foarte mult la antrenamente, vorbește în permanență cu mine, îmi dă sfaturi tactice, în special legate de poziționare, plasament. E un atacant ce a făcut istorie în Champions League și la echipa națională, e un privilegiu să-l am lângă mine”, mai afirmă Patrick Pășcălău.
Primul antrenor al lui fotbalistului născut pe 10 decembrie 2005 a fost Ioan Stoica, la Șoimii Lipova. La Atletico, Pășcălău a fost antrenat de Bogdan Oneț și Francisc Tisza, iar când a trecut la UTA de Dinu Donca și Adrian Ungur. A fost singurul marcator al UTA-ei în finala Ligii Elitelor U17, pierdută (1-5) cu Viitorul lui Hagi în vara lui 2021.