Pe cine a amendat Mircea Rednic înainte de UTA – U Cluj și ce mesaj îi transmite preferatului său: „Gata cu roșiile!”

Redactor:
Călin MNERIE
Pe cine a amendat Mircea Rednic înainte de UTA – U Cluj și ce mesaj îi transmite preferatului său: „Gata cu roșiile!
  • Publicat:

Câștigătoare a play-otului ediției precedente a SuperLigii, UTA și-a propus mai mult în acest sezon, iar asta nu poate însemna decât calificarea în play-off.

De altfel, chiar Alexandru Meszar și Mircea Rednic nu s-au ferit să vorbească despre obiectivul locului 6, așa că arădenii trebuie să se replieze imediat după remiza cu Rapid (1-1) și eșecul (2-4), de la Craiova, cu Universitatea.

Mircea Rednic, despre jucătorii pe care i-a dorit la UTA

Nici partida din runda a treia, de pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, de luni, de la ora 19.00, nu scade mult gradul de dificultate, cu atât mai mult cu cât și trupa de pe Someș arată bine în startul noului sezon cu cele patru puncte strânse din duelurile cu campioana FCSB și Hermannstadt. În plus, Mircea Rednic știe că are ceva lipsuri la nivel de lot. Mai precis, e cu fundașii centrali numărați și îi lipsește atacantul de forță, de careu, dar tehnicianul afirmă: „Independent de probleme, trebuie să rezolvăm meciul de luni, în compania unei echipe importante. Vorbim de U. Cluj, care schimbă și ea mult, dar nimeni nu zice nimic…În fiecare perioadă de transferuri sunt 10-12 jucători noi. Au buget mai mare decât noi, ne-au luat trei jucători din zbor, pe Rață, Popescu și Blănuță. Mititelu își dăduse acordul ca Blănuță să vină la noi, dar l-a influențat Rață. Asta e, vrem să câștigăm, mai ales că după două meciuri avem un singur punct, poate meritam încă două…Iar pentru noi acum încep – practic – jocurile cu echipele ce vreau în play-off, căci Rapid și Craiova vor campionatul și cupa”.

Mircea Rednic, despre obiectivul din meciul cu U Cluj

Pentru prima oară de când o antrenează pe UTA, Mircea Rednic poate pregăti de la A la Z o confruntare cu U Cluj pe teren propriu. Înainte de cea din sezonul trecut, „Puriul” încă se refăcea după operația la inimă, iar de atunci cele două formații s-au mai duelat doar la Cluj. Iar arădenii le-au luat 4 puncte „șepcilor roșii”, trei în sezonul regular și unul în play-out, încurcându-le serios planurile de play-off. Acum, U Cluj a luat-o de la capăt și e una dintre contracandidatele arădenilor pentru poziția a 6-a.

„Clujul își dorește play-offul, dar și noi vrem asta, așadar suntem echipe cu același obiectiv. Prin urmare, e un examen foarte important, sunt sigur că mai ales acasă, cu atmosfera de la meci, băieții sunt pregătiți. Trebuie luăm cele trei puncte, nu contează maniera, dacă facem sau nu spectacol, doar să luăm punctele pentru a ține aproape de celelalte echipe. important la început de campionat să nu mai facem greșelile din trecut și să luăm cât mai multe puncte. Mai ales că după aceea urmează meciuri condiderate mai ușoare”, a mai precizat Rednic.

Chiar dacă în acest an calendaristic UTA nu a pierdut cu U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău are avantaj în duelurile cu prietenul și fostul său coleg Mircea Rednic, după meciurile câștigate în 2023 cu același scor: 1-0. Primul pe „Cluj Arena”, în semifinala Cupei României și cel de-al doilea la Arad, în toamna anului trecut.

„E o plăcere să mă văd cu Neluțu, în ultimele două săptămâni nu am mai vorbit. Avem și amintiri plăcute de la jocurile cu U Cluj, dar și mai puțin plăcute. Am pierdut ultimul de acasă cu ei, cu 1-0, dar eu nu am fost pe bancă. Eram după infarct, de aia am pierdut, e clar”, spune pe un ton glumeț antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Rednic nu-l are la dispoziție pe Andrei Dumiter, care se tratează de pubalgie la București, dar face apel – în stilu-i caracteristic – la Cristian Mihai, descoperirea sa la mijlocul terenului începând cu sezonul trecut.

„De două meciuri Mihai e la fermă, la taică-so și i-am zis: ‘Gata, cu roșiile!’ Să vină la treabă, la fotbal, să joace simplu și eficient acolo, să nu mai filosofeze. I-am spus să nu creadă că după un sezon de primă ligă foarte bun e deja mare mijlocaș, el trebuie să joace simplu și cât se poate de corect”, a fost mesajul public al „Puriului” pentru mijlocașul central arădean.

Portarul Iliev urmează să debuteze pentru UTA, Omondi plătește o amendă

Altfel, Rednic a mai anunțat și titularizarea portarului Dejan Iliev, dar și sancțiunea pecuniară aplicată lui Johana Eric Omondi.

„N-ai voie să riști pe zonă centrală, să faci un dribbling, cu toate că a fost un pic de fault. Omondi proteja, ăsta a dat în piciorul lui Omondi, mingea s-a dus și la revedere. Dar el n-avea voie acolo să riște, mai ales că noi reușisem să dăm gol, era 3-2, mai erau 5 minute de joc. În zona aia, mai ales că se deschiseseră și fundașii centrali, n-ai voie să riști. I-am și spus, ai venit și ți-ai cerut dreptul că ai dat 6 goluri sezonul trecut plus pase și avea o primă de 5.000 de euro. Acuma are și o amendă. A fost omul tău la marcaj plus că sunt niște principii de joc pe care trebuie să le respecți. Eu sunt deschis și mă bat ca jucătorii mei să primească ce au în contract, dar și când greșesc trebuie să plătească. În cee ace privește portarul, la golul 3, al lui Baiaram, care n-a fost un șut wow, ci unul plasat, Popa a fost surprins. În rest nu pot să să-i reproșez, dar, ținând cont că cei de la U. Cluj sunt periculoși la fazele fixe pentru că au doi jucători care bat bine loviturile libere și cornerele, s-ar putea ca Iliev să ne ajute, să fie un avantaj pentru noi”, a mai dat din casă experimentatul technician utist.

Cîmpanu își înfruntă fosta echipă

Mircea Rednic a fost inspirat cu Alexandru Cîmpanu pe care l-a aruncat în luptă la pauza meciului cu Rapid și fotbalistul împrumutat de la Universitatea Craiova a marcat primul gol stagional al UTA-ei.

„Ne așteaptă un meci foarte important, cu o echipă care arată foarte bine în acest început de sezon, sper să vină și prima victorie, să bucurăm suporterii și de-abia așteptăm să vină ziua meciului. Sunt bucuros că mă întâlnesc cu fosta mea echipă, U Cluj. Mă întâlnesc cu foștii colegi și cu Mister Sabău și îi așteptăm aici să-i batem. Au schimbat și ei foarte mulți jucători în ultima perioadă, doar că jucătorii cheie din sezonul trecut sunt aceeași. E un plus că a venit Thiam în față. Nistor, Chipciu, Bic, Mitrea sunt jucători cu experiență, dar au venit și alții precum Boboc, Rață și Cristea. Au schimbat foarte mulți jucători și arată foarte bine pe începutul acesta de sezon. Dar, important este cum suntem noi la ora jocului. E clar că și noi ne dorim să vină prima victorie și avem șansa să o demonstrăm luni, să ne facem suporterii fericiți. Dacă vine această victorie, cu siguranță vor veni și următoarele”, susține Cîmpanu, care și-a propus minimum 14 goluri în acest sezon la UTA.

Călin MNERIE / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au crezut că nu le vede nimeni dar… 50 de vedete sexy cu mâna în chiloţei
Au crezut că nu le vede nimeni dar… 50 de vedete sexy cu mâna în chiloţei
Fără dubii! Presa britanică a spus cu ce scor se va termina România – Lituania
Fără dubii! Presa britanică a spus cu ce scor se va termina România – Lituania
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut…
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am șanse la medalie”
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am…
Cine își aduce aminte de Cristina Rus? Pe vremuri făcea furori în trupa Blondy, acum e cu totul altă persoană. La 43 de ani, blondina e de nerecunoscut
Cine își aduce aminte de Cristina Rus? Pe vremuri făcea furori în trupa Blondy, acum e cu totul altă persoană.…
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliari ridică din sprâncene
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliari ridică din sprâncene
Patru NUTRIENȚI cheie lipsesc din dietele a peste 60% dintre oameni
Patru NUTRIENȚI cheie lipsesc din dietele a peste 60% dintre oameni
Mama singură cu 3 copii, în lacrimi după gestul uriaş pe care l-a făcut pentru ea milionarul român de 28 de ani! Mesajul transmis
Mama singură cu 3 copii, în lacrimi după gestul uriaş pe care l-a făcut pentru ea milionarul român de 28…
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună infidelul când a dat cu ochii de ea
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună…
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors
Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Ce jocuri gratuite sunt oferite de Epic Games Store la început de toamnă
Ce jocuri gratuite sunt oferite de Epic Games Store la început de toamnă
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
Contractul de montare a radarelor fixe, semnat! Unde vor fi amplasate acestea
Contractul de montare a radarelor fixe, semnat! Unde vor fi amplasate acestea
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce…
×