Rapidul a venit pe cai mari în Copou. Cu victorii pe linie în acest an, trupa lui Bergodi era echipa momentului și mulți o vedeau capabilă să ajungă FCSB-ul din urmă. Iașiul i-a readus însă pe giuleșteni cu picioarele pe pământ în Copou. Conduși imediat după pauză, elevii lui Leo Grozavu au revenit au spectaculos și s-au impus cu un incredibil 3-1 (0-0), fiind ajutați și de gafa de începător a lui Cristi Săpunaru.
Având în față un Rapid la turație maximă, mulți ieșeni se așteptau să nu ia multe. Pe de altă parte, Leo Grozavu a avertizat înainte de meci că elevii săi pot da lovitura dacă vor juca cu suflet și cu ambiție. Și aici s-a făcut diferența. Rapid a jucat cu frâna trasă, ieșenii au pus inimă în fiecare acțiune și, ajutați și de șansă la gafa lui Săpunaru, au revenit și au învins mai clar decât sperau echipa momentului.
Prima repriză a fost săracă și asta în primul rând giuleștenilor, care au jucat mult prea precaut, sub pretențiile unei pretendente la titlu. Burmaz a avut șansa deschiderii scorului în minutul 7, dar portarul Ailenei a intervenit salvator, iar opt minute mai târziu Krasniqi a tras slab din poziție bună, în brațele aceluiași Ailenei.
Poli a replicat palid doar prin Luca Mihai (25), care nu a găsit ținta cu un șut de la 25 de metri.
După o primă parte anostă, meciul a curs electrizant după pauză. Iar cei 9.000 de spectatori și VIP-urile de la oficială, în frunte cu Mircea Lucescu, au avut parte de fotbal.
La șapte minute de la reluare, Krasniqi a deschis scorul cu un șut plasat de la marginea careului, după o centrare foarte bună din partea stângă a lui Papeau.
Trei minute mai târziu, Rapidul a comis-o prin cel care ar fi trebuit să dea cea mai mare siguranță echipei, căpitanul Săpunaru. La o fază banală aproape de propriul careu, veteranul stoper al Rapidului a dat pe lângă minge, vulpoiul Sergiu Buș a recuperat, Aioani nu l-a putut bloca, mingea a ajuns la Betayeb care a înscris în poarta goală.
Rapidul a reacționat prin două ocazii bune ale lui Burmaz, dar Leo Grozavu striga în permanență la ai săi să iasă în pressing și să nu facă pasul înapoi. În plus, tehnicianul de pe banca Iașiului a mutat inspirat. Mai întâi a schimbat sistemul la pauză, trecând la unul cu patru fundași, după care i-a trimis în teren pe Allanzinho, Alin Roman și Harrison, care au făcut diferența pe final.
Revenit pe teren după o pauză lungă, Alin Roman și-a demonstrat clasa în doar câteva minute. Mai întâi l-a servit cu un assist inteligent pe Harrison, care a marcat peste Aioani, dar reușita britanicului a fost anulată pentru un ofsaid milimetric. Cinci minute mai târziu, Roman și-a adus echipa în avantaj cu o execuție superbă, sub transversală, din careu și a arătat cât de mult a lipsit Iașiului în primele cinci meciuri ale anului.
Poli nu a mai făcut pasul înapoi, ca în alte meciuri, a continuat să stea sus. Și a dat lovitura finală în al patrulea minut al prelungirilor, pe o contră tăioasă, prin Harrison, la o fază în care Poli a arătat ca o echipă ce se bate la titlu în fața unui outsider.
Victorie uriașă și nesperată a Politehnicii, 3-1, un succes prin care Iașiul respiră în lupta pentru supraviețuire. De cealaltă parte, Rapidul s-a împotmolit în Copou după o serie de cinci victorii la rând, ratând o bună șansă de a rămâne în plasa liderului.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER