Poli Iași – FC Botoșani 1-0, în etapa a 2-a din Superliga. Ieșenii se impun în derby-ul Moldovei

Poli Iași - FC Botoșani 1-0, în etapa a 2-a din Superliga. Ieșenii se impun în derby-ul Moldovei
  • Publicat:
  • Actualizat:
20:50

FINAL DE MECI!

Poli Iași câștigă derby-ul Moldovei, 1-0, grație golului marcat de Bordeianu.

20:40

Min 74: OCAZIE POLI IAȘI!

Vali Gheorghe a șutat, dar Eduard Pap a avut reflex și a respins în corner.

20:08

Min. 61: OCAZIE POLI IAȘI!

După un corner și o deviere nefastă a lui Chică-Roșă, Tailson, aflat pe bara a doua, lovește bara.

19:57

A ÎNCEPUT REPRIZA A DOUA!

19:49

PAUZĂ!

19:37

Min. 37: OCAZIE POLI IAȘI!

Roman lovește bara transversală, însă arbitrul acordă offisde

19:09

Min. 6: GOOOOOOL POLI IAȘI!

Todoroski centrează, la firul ierbii, în centrul careului, de unde Bordeianu reia în poarta lui Eduard Pap.

19:03

A ÎNCEPUT MECIUL!

17:00

ECHIPELE DE START!

Poli Iași: Jesus Fernandez – todor Todoroski, Florin Ilie, Nicolas Samayoa, Rareș Ispas – Julian Marchionu, Mihai Bordeianu, Alin Roman, Ștefan Ștefanovici – Tailson, Adam Harrison.

Rezerve: Ionuț Ailenei, Toma Niga, Cătălin Itu, Luca Mihai, Claudio Da Silva, Robert Miskovic, Guilherme Soares, Goncalo Teixeira, Vali Gheorghe, Matei Tănasă, Denis Ciobanu, David Atanaskoski.

FC Botoșani: Eduard Pap – Friday Adams,, Rijad Sadiku, Andrei Miron, Alexandru Țigănașu – Aldair, Gabriel David, Jaly Mouaddib – Ștefan Bodișteanu, Adi Chică Roșă, Sebastian Mailat.

Rezerve: Luka Kukic, Charles Petro, Romario Benzar, Daniel Celea, Zoran Mitrov, Lorand Fulop, Michael Pavloivic, Gaston Romano, Denis Ștefan, Enzo Lopez.

Poli Iași a câștigat la limită derby-ul Moldovei, 1-0 (1-0) cu FC Botoșani și și-a trecut în cont primele puncte ale sezonului, după un meci pe care l-a controlat în totalitate. Unicul gol al partidei a fost marcat de Mihai Bordeianu, în minutul 7, însă diferența din final putea fi mult mai mare, în condițiile în care ieșenii au ratat câteva ocazii uriașe, între care și două bare.

Prima repriză, dominată clar de Poli Iași

Iașiul a așteptat luni bune în sezonul trecut până să le ofere propriilor suporteri un succes în Copou. De această dată, trupa lui Tony da Silva a profitat de prima șansă, obținând o victorie meritată în fața Botoșaniului, echipă în fața căreia a scos doar un punct în trei meciuri în stagiunea trecută. Poli și-a dominat adversarul de o manieră clară, în special în prima repriză, în afară de golul lui Bordeianu ieșenii irosind alte câteva ocazii clare.

Bordeianu a pus latul din 13 metri pentru un gol de trei puncte

Poli a început meciul în forță meciul și și-a creat o primă mare ocazie de gol încă din minutul 4. Brazilianul Tailson a trecut ușor de Adams în stânga și a șutat din unghi, dar Pap a respins cu piciorul, precum un portar de handbal.

Botoșaniul nu a luat avertismentul în serios, iar Iașiul avea să deschidă scorul trei minute mai târziu, prin experimentatul mijlocaș Mihai Bordeianu. Nord-macedoneanul Todoroski a centrat perfect în centru din banda dreaptă, iar Bordeianu a înscris simplu, cu latul, de la 13 metri, în dreapta lui Pap.

Tailson, ghinionistul serii, a ieșit din nou la rampă în minutul 13, ratând o nouă șansă bună de a dubla avantajul. Aceeași extremă braziliană a fost aproape de gol în minutul 38, însă a șutat în transversală, de la marginea careului. Asistentul a semnalizat ofsaid, dar decizia a fost eronată, astfel că golul ar fi fost validat după consultarea VAR, în cazul în care sud-americanul ar fi înscris. Repriza, una foarte bună pentru Iași, s-a încheiat cu o nouă șansă bună a gazdelor, Alin Roman șutând puțin alături din poziție centrală.

Iașiul a intrat la cabine doar cu un avantaj la limită, după o primă parte pe care a controlat-o autoritar, în timp ce Botoșaniul nu a contat nici în atac, dar nici la mijlocul terenului.

Brazilianul Tailson, o nouă ratare uriașă

Poli Iași a început bine și repriza secundă, iar brazilianul Tailson a irosit o ocazie uriașă, trimițând în bara exterioară, după un corner, deși avea poarta goală în față.

Între timp, Botoșaniul a irosit o mutare, Romario Benzar, intrat pe teren la pauză, fiind schimbat după doar șapte minute din cauza unei accidentări.

Echipa lui Bogdan Andone, suspendat, a arătat că a făcut deplasarea la Iași abia în minutul 67, când Chică- Roșă a reluat cu o lovitură de cap din șase metri, dar spaniolul Jesus Fernandez a respins bine, în lateral. Nu în centru, așa cum a făcut-o la golul lui Sepsi, din runda anterioară.

Poli nu a mai forțat pe final, încercând să conserve fragilul avantaj și a reușit să absoarbă fără probleme ușoara presiune pusă în ultimele minute de botoșăneni. Ba chiar Iașiul putea închide conturile dacă Vali Gheorghe, intrat în teren în minutul 70, era mai inspirat singur față în față cu Pap.

Final încins după ce Țigănașu l-a îmbrâncit pe Tony da Silva

Destul de pașnic în teren, derby-ul dintre Poli și FC Botoșani s-a aprins brusc pe final, după ce Alex Țigănașu l-a îmbrâncit pe antrenorul gazdelor, Tony da Silva, care s-a dezechilibrat și a căzut la pământ. Jucătorii celor două echipe s-au încăierat câteva zeci de secunde și au fost la un pas de o bătaie generală, însă în cele din urmă arbitrul Florin Andrei a gestionat bine faza și nu a eliminat niciun jucător. Ba chiar Tony da Silva s-a împăcat rapid cu Țigănașu, declarând la final că în fotbal se întâmplă astfel de faze, în tensiunea unui joc.

Poli Iași câștigă cu 1-0 și obține primele puncte în acest sezon, iar în etapa viitoare va juca tot în Copou, cu nou-promovata Gloria Buzău. De cealaltă parte, Botoșaniul rămâne fără punct și după etapa a doua, fiind ultima în ierarhia intermediară.

Debut olimpic de meci

Lovitura de start a partidei a fost dată de Ioana Babiuc, cel mai bun arbitru femeie de judo din lume. Ioana Babiuc, 49 de ani, va arbitra la Jocurile Olimpice de la Paris, fiind singurul arbitru din România care va oficia în concursul de judo.

Babiuc, care este și antrenoare la CS Politehnica Iași și CSS Unirea Iași, a mai arbitrat la Olimpiada de la Londra, în 2012 și la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, în 2021.

Știrea inițială:

Meciul Poli Iași – FC Botoșani are loc în a doua etapă din Superliga, sezonul 2024 – 2025, iar partida este Live Video Online pe www.prosport.ro.

De asemenea, duelul programat în Copou poate fi urmărit și la televizor pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Poli Iași – FC Botoșani Live Video Online în etapa a 2-a din Superliga

Poli Iași și FC Botoșani se duelează în cea de-a doua etapă din Superliga. În prima rundă, gruparea din Copou a pierdut pe terenul lui Sepsi, scor 0-1, în timp ce formația lui Bogdan Andone a fost învinsă de Oțelul Galați, scor 2-3.

Tony da Silva, antrenorul lui Poli Iași, a răbufnit din cauza condițiilor de joc și a căldurii inumane de la ora disputării meciului.

„Eu îmi asum vina. Am văzut o echipă bine pregătită. Nu e ușor să joci cu o astfel de echipă. Noi vrem cei mai buni jucători. Căldura a fost inumană. Pentru binele spectacolului, sper ca LPF să aibă grijă de jucători.

A venit ambulanța pentru un spectator. Pentru Sepsi și Poli Iași sper să aibă grijă și să nu mai jucăm cu această căldură. Erau 40 de grade. Eu sunt mort. Asta e, mergem înainte.

Noii jucători trebuie să se pregătească. Anul trecut, fotbaliștii mei au avut cojones și ne-am salvat. Ne dorim multe și anul ăsta și sperăm să reușim!”, a declarat Tony da Silva, la flash-interviu.

La primul meci, Bogdan Andone a avut cuvinte jignitoare la adresa brigăzii de arbitri, astfel a văzut cartonașul roșu și a fost trimis în tribune. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a intervenit și i-a dictat o suspendare de patru etape, dar și o amendă de 6.000 de lei.

Andone spunea că meciul cu Poli Iași este unul extrem de important, mai ales că cele două echipe au început cu stângul în noul sezon de Superliga.

„Un joc important, mai ales că ambele echipe au pierdut în etapa anterioară. Sper să ajungem bine din punct de vedere fizic, în primul rând, pentru că au trecut abia două zile de la joc și încă nu am făcut niciun antrenament, doar refacere cu băieții care au jucat la meci. Este extrem de important să se recupereze fizic și mental pentru joc, să ajungă motivați și să aibă prospețime la ora jocului”, a declarat Bogdan Andone.

Se consideră a fi un om ambițios și foarte pasionat de sport. A fost campion național de rugby în 7 la categoria U20 și component al selecționatelor regionale, dar pasiunile pentru sport și presă l-au purtat spre Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, al cărei student este ... citește mai mult
Are o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă, în care activează din anul 1999. Este corespondent ProSport la Iași din anul 2004, iar în decursul anilor a mai colaborat cu Agenția de Știri NewsIn, ziarele Libertatea și România Liberă și Radio Sport Total FM. Pe plan local, ... citește mai mult
Răzvan Lunga / Autor
Se descrie ca fiind un băiat vesel, pasionat de fotbal și este cel mai tânăr membru din echipa ProSport. Răzvan studiază la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a absolvit Liceul Teoretic Victoria din București. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut…
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am șanse la medalie”
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am…
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
Gică Hagi, prima întâlnire cu ginerele lui, după ce grecul a cerut-o în căsătorie pe fiica sa. Cum s-a comportat Regele cu iubitul Kirei Hagi. În poze par foarte zâmbitori!
Gică Hagi, prima întâlnire cu ginerele lui, după ce grecul a cerut-o în căsătorie pe fiica sa. Cum s-a comportat…
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Ţara din Europa care a dublat taxele pentru turişti. Cât trebuie să plăteşti pentru o zi
Ţara din Europa care a dublat taxele pentru turişti. Cât trebuie să plăteşti pentru o zi
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Ce pensie primește un român, dacă a lucrat 16 ani cu carte de muncă și 7 ani fără
Ce pensie primește un român, dacă a lucrat 16 ani cu carte de muncă și 7 ani fără
E doliu naţional! Am mai pierdut o legendă: A fost un colos al istoriei noastre
E doliu naţional! Am mai pierdut o legendă: A fost un colos al istoriei noastre
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul în română
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul…
×