Poli Iași – Rapid București 1-2, în etapa 7 a Superligii. Marius Șumudică revine, iar giuleștenii obțin prima victorie în noul sezon!

Poli Iași - Rapid București 1-2, în etapa 7 a Superligii. Marius Șumudică revine, iar giuleștenii obțin prima victorie în noul sezon!
  • Publicat:
  • Actualizat:
00:05

Min. 90+6: Final de meci!

Centralul partidei fluieră finalul meciului! Marius Șumudică aduce prima victorie a Rapidului în noul sezon!

23:46

GOOOL Poli Iași!

Trupa lui Tony da Silva reduce diferența de pe tabela de marcaj! Teixeira marchează cu o execuție superbă!

23:22

Min. 53: GOOOL Rapid!

Pop șutează din afara careului și duce scorul la 2-0!

22:57

Min. 46: Start de repriză secundă!

A început a doua repriză a partidei din Copou!

22:56

Min. 45+6: Pauză în Copou!

Arbitrul fluieră finalul primei reprize! Giuleștenii conduc la pauză!

22:48

Min. 44: GOOOOL Rapid!

Petrila centrează, iar Pașcanu trimite mingea în poartă cu o lovitură de cap!

22:35

Min. 22: Ocazie Poli Iași!

Gheorghiță șutează puternic, dar mingea este respinsă de portarul Siegrist!

22:18

Min. 19: Ocazie Rapid!

Petrila centrează, mingea ajunge la Cristi Manea, care trimite peste poartă, cu o lovitură de cap!

22:17

Min. 8: Burmaz marchează, dar golul este anulat!

Burmaz a reușit să trimită mingea în poarta moldovenilor, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, în urma analizei VAR!

22:07

Min. 6: Ocazie Rapid!

Burmaz primește o centrare în careu, dar nu reușește să trimită mingea spre poartă!

21:58

Min. 1: Start de meci!

A început partida din Copou!

Rapid a obținut prima victorie stagională, 2-1 (1-0) în Copou cu Poli Iași, în chiar primul meci de la revenirea lui Marius Șumudică pe bancă. Giuleștenii au avut meciul în mână, la 2-0 s-au jucat cu ocaziile, dar au tremurat serios pe final pentru victorie, fiind salvați de portarul Siegrist.

Portarul Siegrist, eroul Rapidului în Copou

Șapte etape a așteptat Rapidul pentru a obține prima victorie din acest sezon. A fost nevoie de venirea lui Șumudică pe banca tehnică, dar și de un portar Siegrist în mare formă. Culmea ironiei, goal-keeperul adus în Giulești de Neil Lennon, omul meciului la Iași, a fost cel care i-a salvat debutul lui Șumi. Siegrist a scos de două ori incredibil de sub transversală, iar pe final a salvat două puncte pentru Rapid, cu o intervenție providențială în fața brazilianului Tailson.

Pașcanu a deblocat tabela, înainte de pauză

Venit de câteva zile pe banca Rapidului, Șumi și-a pus rapid amprenta. L-a titularizat în premieră în acest sezon pe Cristi Săpunaru, aceasta fiind una din cele cinci schimbări făcute în formula de start.

Rapidul a început însă greoi la Iași, semn că Șumi va avea mult de tras pentru a redresa echipa. Giuleștenii au părut apăsați de atmosfera din Copou, unde 9.000 de oameni au sperat într-o nouă minune, după cea din Ghencea.

Alin Roman l-a ”încălzit” primul pe Siegrist în minutul 5, cu un șut de la 20 de metri, iar patru minute mai târziu Burmaz a reușit să înscrie, dar VAR-ul a anulat golul pe motiv de ofsaid. A fost nevoie de șase minute pentru ca arbitrii din camera VAR să ia o decizie.

Manea, cu o deviere la colțul lung, de la prima bară, a ratat de puțin ținta (19), după care Siegrist a obținut prima semnătură pentru titlul de omul meciului. Gheorghiță a prins o torpilă de pe linia de 16 de metri lateral dreapta, dar goal-keeperul Rapidului a scos spectaculos de sub transversală.

După o perioadă în care nu a mai contat în ofensivă, Rapidul a dat lovitura în minutul 44. Petrila a trimis din stânga o centrare plouată, peste toată defensiva Iașiului, iar Pașcanu a finalizat cu capul, de la bara a doua, la colțul lung, de lângă ezitantul Atanaskoski.

Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie uriașă a Iașiului, Claudio Silva ratând din șase metri cu o lovitură de cap.

Repriza golurilor superbe. Și a lui Siegrist

Repriza secundă a început așa cum s-a încheiat prima, cu o nouă ocazie uriașă a moldovenilor. Albanezul Kamberi a tras de la marginea careului (52), balonul a fost deviat de un adversar, dar Siegrist s-a opus din nou egalării, scoțând cu un reflex incredibil de sub transversală. Un minut mai târziu, puștiul Rareș Pop, trimis titular de Șumudică, a majorat avantajul Rapidului cu un șut superb, de la marginea careului, în plasa laterală.

Iașiul a căzut la 2-0 și nu a avut reacție. Rapidul a ținut bine de minge, a controlat jocul, dar s-a jucat cu ocaziile, Ignat (61) și Burmaz (71) ratând ocazii rarisime de a închide meciul.

Iar când jocul intrase într-o perioadă de acalmie, Teixeira a prins a bijuterie de șut în vinclu, din prima, de la 25 de metri și l-a surprins pe bravul Siegrist (78). Două minute mai târziu, Tailson a avut șansa egalării, dar șutul său din șase metri a fost respins cu un refex uluitor de același Siegrist, eroul meciului.

Hassani (85) a avut și el șansa de a închide meciul, dar a ratat singur cu Jesus Fernandez, pentru ca Tailson să rateze din nou egalarea în ultimul minut.

Rapidul respiră după venirea lui Șumudică

Rapid a tremurat serios pe final, a apelat și la trageri de timp, Șumi a aruncat o minge în teren cu prețul unui ”galben”, dar în cele din urmă a obținut primul succes al sezonului. Un 2-1 ce putea fi foarte bine mult mai clar, dar și transformat în final într-o remiză spectaculoasă pentru Iași.

Șumudică aduce liniștea în Giulești, după abia a șaptea etapă, iar Rapidul urcă pe loc de play-off în ierarhia intermediară. De cealaltă parte, Iașiul lui Tony da Silva ratează de puțin remiza, dar pierde onorabil după două etape în care a remizat cu Dinamo și s-a impus pe terenul campioanei FCSB.

Giuleștenii vor juca în etapa viitoare derby-ul cu liderul CSU Craiova, în timp ce Iașiul se va deplasa la Sibiu, pentru disputa cu Hermannstadt.

Avancronica meciului Poli Iași – Rapid:

Poli Iași și Rapid București se vor întâlni vineri, de la ora 22:00, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, pentru duelul din etapa a 7-a a sezonului regulat al Superligii, iar partida va fi transmisă în format Live Video Online pe www.prosport.ro.

De asemenea, duelul va putea fi urmărit la televizor pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Poli Iași – Rapid București Live Video Online în etapa a 7-a a Superligii. Marius Șumudică debutează pe banca giuleștenilor

Marius Șumudică debutează ca antrenor al giuleștenilor în „era” Dan Șucu, după ce l-a înlocuit recent pe nord-irlandezul Neil Lennon. Speranțele suporterilor din Giulești se leagă de numele său, întrucât noul tehnician al clubului are misiunea de a redresa clubul, care trece printr-o perioadă nefastă. Până la sosirea lui Marius Șumudică în Grant, Rapid București nu a reușit să obțină nicio victorie în acest sezon, fiind singura echipă din campionat intern care nu a „gustat” succesul.

Tony da Silva, antrenorul gazdelor, a fost atent la mișcările de trupe de la Rapid București și se așteaptă ca giuleștenii să vină la Iași cu un moral mai bun. Tehnicianul portughez l-a lăudat pe Marius Șumudică pentru cariera sa de antrenor, însă nu crede că sosirea lui „Șumi” la Rapid București este o amenințare pentru echipa lui. Tony da Silva a subliniat că formația din Copou va evolua cu gândul la victorie.

„Am văzut că (n.r. Rapid) au schimbat și ei antrenorul. Din punct de vedere motivațional va fi o schimbare, toți jucătorii vor să arate ceva noului antrenor. Eu mă bucur să-l revăd pe Marius Șumudică. Viața lui a fost asemănătoare cu a mea. Și el a fost în Portugalia, și el a învățat limba portugheză și e respectat acolo.

Ce a făcut el în Portugalia încerc să fac și eu aici, vreau să fiu și eu respectat aici. Noi doi ne asemănăm mult și îi doresc tot succesul din lume lui Marius Șumudică. Îi doresc toate cele bune, mai puțin vineri. Vineri vreau să câștig. Eu mă văd mult în mentalitatea lui de învingător.

Eu zic că nu e un dezavantaj pentru noi venirea lui Șumudică. Vor fi 11 contra 11 pe teren. Cred că o să fie un meci foarte frumos. La ei, toată lumea vrea să arate acum, dar și noi vrem să demonstrăm că putem, că avem curaj. În ultimele meciuri am arătat că putem avea încredere în noi și că putem merge la victorie. Eu vreau să câștigăm!”, a spus Tony da Silva, antrenorul lui Poli Iași, la conferința de presă premergătoare partidei.

Echipele de start

Poli Iași: Collado – Soares, Samayoa, Morreira – Gheorghiță, Bordeianu, A. Roman, Atanasovski – Kamberi, V. Gheorghe
Rezerve: Ailenei, F. Ilie, Ispas, Ștefanovici, Itu, Miskovic, Carmo Teixeira, Goncalves, A. Ciobanu, A. Popa, Harrison
Antrenor: Tony

Rapid: Siegist – Manea, Săpunaru, Pașcanu, Braun – Oaidă, Gojkovic – R. Pop, Papeau, Petrila – Burmaz
Rezerve: Aioani, Onea, Blazek, Borza, Iacob, El Sawy, Hasani, Micovschi, Jambor, Vulturar, Mendes, Ignat
Antrenor: Marius Șumudică

Stadion: „Emil Alexandrescu”.
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova). A1: Popescu Adrian (Craiova), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea).
Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei). Arbitru AVAR: Tunyogi Ferencz (Zalău).

Se consideră a fi un om ambițios și foarte pasionat de sport. A fost campion național de rugby în 7 la categoria U20 și component al selecționatelor regionale, dar pasiunile pentru sport și presă l-au purtat spre Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, al cărei student este ... citește mai mult
Are o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă, în care activează din anul 1999. Este corespondent ProSport la Iași din anul 2004, iar în decursul anilor a mai colaborat cu Agenția de Știri NewsIn, ziarele Libertatea și România Liberă și Radio Sport Total FM. Pe plan local, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alertă în penitenciar! Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu, de la Puterea Dragostei, după ce a aflat că soția lui a fost ucisă
Alertă în penitenciar! Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu, de la Puterea Dragostei, după ce a aflat că soția lui…
Victor Pițurcă a văzut în direct faza cu Ianis Hagi și a dat verdictul: ”Nici la liga a cincea!”
Victor Pițurcă a văzut în direct faza cu Ianis Hagi și a dat verdictul: ”Nici la liga a cincea!”
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre…
Patronul american al Parmei are planuri mărețe cu Man și Mihăilă! Anunțul lui Kyle Krause
Patronul american al Parmei are planuri mărețe cu Man și Mihăilă! Anunțul lui Kyle Krause
Oana Turcu a slăbit enorm! Cum arată acum soția lui Cristi Brancu: „În ultimii ani nu m-a preocupat deloc aspectul meu”
Oana Turcu a slăbit enorm! Cum arată acum soția lui Cristi Brancu: „În ultimii ani nu m-a preocupat deloc aspectul…
Simona Halep, prima apariţie alături de noul iubit. Primele reacţii ale fanilor: "Să te bucuri de acest timp!”
Simona Halep, prima apariţie alături de noul iubit. Primele reacţii ale fanilor: "Să te bucuri de acest timp!”
BANCUL ZILEI. Bulă: - Doctore, doctore, toată lumea îmi spune că sunt urât!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Doctore, doctore, toată lumea îmi spune că sunt urât!
"Şacalul", bănuit că a ucis mai multe femei. Gafe colosale făcute de anchetatori, înainte ca Delia să fie omorâtă
Premieră ASTRONOMICĂ! Ce au observat pe suprafața unei stele gigantice?
Premieră ASTRONOMICĂ! Ce au observat pe suprafața unei stele gigantice?
Andreea Bălan a semnat cu Pro TV, după ce a fost dată afară de la Antena 1. Tatăl artistei a confirmat
Andreea Bălan a semnat cu Pro TV, după ce a fost dată afară de la Antena 1. Tatăl artistei a…
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri din România. Legea îi obligă să plătească
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri din România. Legea îi obligă să plătească
"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța.…
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Dinamo Bucureşti debutează joi în noul sezon al Champions League la handbal masculin
Dinamo Bucureşti debutează joi în noul sezon al Champions League la handbal masculin
Este bine să ții piciorul pe frână când stai la semafor, sau nu?
Este bine să ții piciorul pe frână când stai la semafor, sau nu?
Muncitorii din Vaslui săpau pentru a construi un spital, dar când au văzut ce era în pământ și-au făcut cruce. Peste ce au dat
Muncitorii din Vaslui săpau pentru a construi un spital, dar când au văzut ce era în pământ și-au făcut cruce.…
×