Președintele Universității Cluj s-a săturat de greșeli și acuză grav arbitrajele! „Cu un asemenea sistem nu are nici un sens. Un fenomen care până la urmă e controlat de altcineva și toate deciziile importante se stabilesc în alte zone”
Universitatea Cluj se plânge din nou de arbitraj, după ce Istvan Kovacs s-a uitat la faza greșit pe monitorul VAR și Chindia a egalat în ultimele secunde, în urma unui posibil fault în atac.
Președintele Universității Cluj s-a săturat de greșeli și acuză grav arbitrajele
„Cu asemenea brigadă, cu Istvan Kovacs, cu Călin la VAR, cu Chivulete, să nu se sesizeze clar că este un fault la Romario Pires, înainte de golul cu numărul. Este o fază extrem de simplă, pe care o vedem în extrem de multe campionate. Când se face fault în atac fluieră și se termină meciul, dar se pare că împotriva noastră în permanență avem greșeli. Dacă și cu asemenea brigadă există asemenea greșeli atunci nu știu dacă mai are rost să continuăm. Dacă facem un calcul avem între 5 și 7 puncte care ne lipsesc din perspectiva unor erori majore de arbitraj. Cu 5 sau 7 puncte eram undeva pe locul 9 – 10”, a spus Radu Constantea la Prima Sport.
Președintele Universității Cluj nu mai crede în greșeli umane. „Dacă nu se vede acel fault înseamnă că trebuie să ne punem și noi anumite semne de întrebare. Dacă aceste greșeli sunt intenționate sau neintenționate. Dacă are cineva ceva cu Universitatea Cluj, dacă deranjează Universitatea Cluj, dacă a deranjat că a promovat Universitatea Cluj. Da, 100%! (n.r. Se simt o echipă vânată). Am considerat că nu e bine să critici arbitrajele, că se întâmplă să se greșească, sunt și ei oameni, dar deja lucrurile se adună, pierdem puncte importante, nu se consultă VAR-ul la fazele importante. Când avem noi faze în care se poate da penalty nu se consultă VAR-ul. Când ai asemenea arbitraje este extrem de greu să continui să joci, să te lupți. Pentru că este extrem de frustrant și înțeleg și jucătorii și pe toată lumea”, a tunat Constantea care vorbește de un sistem care controlează lucrurile în fotbalul românesc:
„Eu mă gândesc de mult să renunț la fotbalul românesc, dar nu vrea să las echipa fără un management, fără o conducere până la finalul sezonului pentru că nu cred că este corect față de jucători, față de suporteri. Dacă am o variantă mâine în care să vină cineva să mă înlocuiască și să știu că poate să ducă mai departe, fără probleme renunț pentru că cu un asemenea sistem care se perpetuează în fotbalul românesc de atâția ani nu are nici un sens. Sunt bani pierduți pe care și sponsorii și toată lumea îi aruncă într-un fenomen care până la urmă e controlat de altcineva și toate deciziile importante se stabilesc în alte zone. Sunt echipe care sunt avantajate și sunt echipe care sunt dezavantajate. Dacă vă uitați care sunt echipele avantajate vă dați seama și care sunt echipele dezavantajate la fel. Care nu au în spate o susținere puternică acestea sunt echipe dezavantajate. E nevoie de sparring partner în acest ecosistem al fotbalului românesc, care pot fi victime colaterale”.
Radu Constantea lasă să se înțeleagă faptul că anumite echipe din play-out sunt ținute în prima ligă de acest „sistem”: „Vorbim de echipe de play-out. Sunt echipe care perpetuează și sunt de ani mulți în Liga 1 și ele trebuie să rămână în continuare acolo și alte echipe, cum suntem noi, care practic nu avem nici o legătură în sistemul fotbalului românesc, nu ne cunoaște nimeni. E foarte dificil să rezistăm”.