ProSport vă prezintă o comparație între Farul și CFR Cluj, echipele care au încheiat sezonul regulat din Superliga pe primele poziții ale clasamentului.
Farul și CFR Cluj au mers umăr la umăr în aceste prime 30 de etape scurse din sezonul 2022-2023. Echipa lui Gică Hagi a reușit să încheie pe prima poziție a clasamentului, la un punct deasupra campioanei en-titre, astfel că pornește în play-off cu acest mic avantaj (care, după înjumătățirea punctelor, devine mai degrabă unul moral).
A treia clasată, FCSB, nu a ținut ritmul și a încheiat sezonul regulat la șase „lungimi” în spatele lui CFR Cluj.
ProSport vă prezintă statistica între întocmită de Comparisonator, iar unele cifre pot să surprindă, date fiind filosofiile diferite ale formațiilor care au încheiat primele 30 de etape în fruntea clasamentului. Farul Constanța a reușit să le ia fața campionilor la unii indecși defensivi, în ciuda faptului că Dan Petrescu este recunoscut drept un tehnician care pune mare preț pe apărare.
Statisticile demonstrează că Farul și CFR Cluj sunt două echipe extrem de echilibrate, ceea ce se poate deduce și privind clasamentul la finalul sezonului regulat. Cele două formații au același număr de goluri marcate, 54 și același număr de goluri primite, 28, fiind despărțite de un singur punct în clasament – în favoarea „marinarilor”.
În ceea ce privește meciurile directe, Farul s-a impus în tur cu 3-1, iar CFR Cluj a avut de câștig în jocul de pe teren propriu, 3-0.
Statisticile întocmite de Comparisonator în ceea ce privește defensiva arată că Farul stă mai bine la mingi recuperate, mingi recuperate în jumătatea adversă de teren, intercepții, acțiuni defensive și acțiuni defensive reușite. În apărare, CFR Cluj este, deci, dominată la cinci capitole, și conduce la numai patru: număr mai mic de baloane pierdute, număr mai mic de baloane pierdute în propria jumătate de teren, număr mai mic de situații în care pierde balonul în propria jumătate de teren iar adversarul trage la poartă din ultimii 20 de metri și la probabilitatea ca adversarul să șuteze pe poartă.
La fel de surprinzător este că CFR Cluj, percepută drept o echipă care se axează mai degrabă pe apărare, o domină pe Farul la mai multe capitole în ceea ce privește jocul ofensiv, printre care numărul de șuturi pe poartă, numărul de mingi trimise spre poartă cu capul, precum și probabilitatea de a marca.
Elevii lui Gică Hagi nu au, însă, concurență în ceea ce privește numărul de driblinguri, numărul de driblinguri de succes, acțiuni ofensive, acțiuni ofensive de succes și șuturi spre poartă.â
Echipa de pe locul 2, CFR Cluj, este superioară la capitolul pase, unde conduce comparația cu Farul la pase lungi, pase lungi de succes, pase în ultima treime de teren sau pase de succes în ultima treime de teren.
Farul are, însă, avantaj la pase cheie și pase de succes.
În ceea ce privește duelurile, CFR Cluj își domină autoritar concurenta în statistici, unde s-a impus în cinci secțiuni din totalul de șase. Dacă Farul s-a impus la numărul duelurilor defensive, elevii lui Dan Petrescu au „câștigat” la dueluri defensive câștigate, dueluri ofensive, dueluri ofensive câștigate, dueluri aeriene și dueluri aeriene câștigate.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER