Rareș Ispas va merge în cârje o lună după intrarea criminală a lui Paul Papp: „Medicii mi-au spus că am avut mare noroc, putea să-mi rupă piciorul! Și cineva de pe stradă dădea cartonaș roșu”. Cum l-a sfidat arbitrul Horia Mladinovici. EXCLUSIV

Meciul Petrolul Ploiești – Poli Iași (2-1), primul al etapei a 26-a a Superligii, a fost marcat de una dintre cele mai controversate decizii de arbitraj de la introducerea sistemului VAR în fotbalul românesc. În minutul 20, fundașul Petrolului, Paul Papp, a avut o intrare foarte dură pe tibia fundașului stânga ieșean Rareș Ispas, însă nu a primit decât cartonaș galben din partea arbitrului Horia Mladinovici, aflat aproape de fază.

Curios, nici VAR-ul nu a intervenit, astfel că Paul Papp a scăpat de o eliminare pe care toți oamenii de fotbal au considerat-o mai mult decât oportună.

Rareș Ispas va merge în cârje aproape o lună

După intrarea dură a lui Papp, Ispas a continuat să joace, a și marcat golul de 1-0, dar în minutul 38 a cerut schimbare, durerile fiind prea puternice.

A doua zi după meci, Ispas a efectuat un Computer Tomograf la Iași, iar medicii i-au transmis fotbalistului că a suferit o minifractură de tibie care îl va ține departe de teren cel puțin o lună.

„Sâmbătă am făcut un CT, iar medicii spun că am o minifractură. Din păcate, va trebui să stau trei săptămâni, repaus total. Nu am voie să calc deloc pe picior în cele 3 săptămâni, mi-au dat cârje, iar de luni o să folosesc o orteză. Îmi pare rău că pierd următoarele meciuri, speram să nu fie nevoie să stau, dar pe de altă parte sunt bucuros că am scăpat doar cu atât.

Foarte multă lume și chiar medicii mi-au spus că am scăpat chiar ușor având în vedere cum s-a produs faultul. În mod normal, o intrare de felul ăsta îți rupe piciorul. Putea să-mi rupă piciorul lejer”, a declarat Rareș Ispas pentru ProSport.

„Și cineva de pe stradă dădea roșu la faza asta!” Reacția incredibilă a arbitrului Horia Mladinovici

Fotbalistul Politehnicii Iași nu înțelege cum arbitrul Horia Mladinovici nu a dictat cartonaș roșu, în condițiile în care a fost aproape de fază. În plus, nici VAR-ul nu a intervenit.

„Poți să aduci pe oricine de pe stradă și dă roșu la un astfel de fault. Toată lumea mi-a spus că e greu să scapi fără piciorul rupt. Am avut mare noroc! Sunt bucuros că am scăpat fără operație, doar că nu înțeleg cum a putut să vină chiar așa. Și nu înțeleg de ce nu s-a dat roșu. Au fost reluări foarte clare. Cum am simțit intrarea, intensitatea, am știut că e de roșu. I-am și spus arbitrului și dânsul mi-a spus: «În opinia ta e roșu»”, a continuat Ispas.

„Am avut noroc că nu m-a prins cu toată talpa pe teren. O astfel de intrare nu are ce căuta pe teren”

Fundașul stânga în vârstă de 23 de ani al Politehnicii Iași a explicat care a fost norocul său la acea intrare a lui Papp și spune că nu așteaptă scuzele jucătorului petrolist. Doar că – adaugă Ispas, astfel de intrări nu au ce căuta pe terenul de fotbal.

„Dacă țineam toată talpa pe sol îmi rupea piciorul, clar. M-am aplecat un pic în față și am tras vârful spre mine, ăsta a fost norocul meu. Acum mă bucur că nu mi-a rupt piciorul, pentru că stăteam un an sau eram gata. Parcă a venit intenționat, dar nu sunt supărat pe Paul Papp, nu aștept scuze, nu vreau să-i transmit nimic. Ăsta e fotbalul, e un sport de contact. Dar o astfel de intare nu are ce căuta pe teren”, a completat fotbalistul Iașiului, care și-ar fi dorit să se încheie altfel meciul în care a marcat primul său gol în Superliga: „Când am dat și eu primul gol în Liga 1 m-am accidentat, iar echipa a pierdut. Măcar să fi obținut un rezultat bun. Mai bine nu dădeam eu gol și îi dădea roșu lui Papp, pentru că era un moment important al partidei.

Am vrut să joc în continuare, dar după ce am dat gol am simțit o durere mare, ca un cuțit. Am mai sărit la cap la o fază și când am aterizat am avut dureri puternice. Și atunci mi-am dat seama că nu e prea bine să continui. Acum nu mai am dureri așa mari, doar că e minifractură și nu mă mai pot antrena, nu mai pot juca. Trebuie să fac pauză totală trei săptămâni. Osul nu e deplasat și se reface prin repaus”.

Publicat: 18 02. 2024, 22:29
Actualizat: 18 02. 2024, 22:37