Nicușor Dan (54 de ani), primarul general al Capitalei, a reacționat prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare cu privire la ultimele informații care au circulat despre construcția noului stadion Dinamo, care va costa nu mai puțin de 172.000.000 de euro.
Edilul a transmis răspicat că proiectul noii arene din „Ștefan cel Mare” nu are nevoie de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), astfel că lucrările nu pot fi blocate, așa cum s-a vehiculat.
Dinamo București va avea în viitorul apropiat un nou stadion ultramodern, care se va ridica la standardele înalte ale UEFA și va avea o capacitate de peste 25.000 de locuri. De altfel, întreg complexul care reprezintă „casa câinilor” va fi modernizat, iar în „Ștefan cel Mare” vor fi amenajate și săli de box, de gimnastică, de judo, de luptă sau de haltere. În ceea ce privește investiția totală, aceasta se va ridica la suma de 172.000.000 de euro!
Fanii așteaptă cu nerăbdare ca lucrările la proiect să înceapă, însă până când buldozerele nu vor intra pe vechea arena, speculații încă mai pot să apară la nivel național. Recent s-a vehiculat că Nicușor Dan ar intenționa să blocheze proiectul stadionului superb prin contestarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), iar informația a stârnit imediat o reacție din partea lui Cristi Borcea: „Sunt sute de mii de dinamoviști. Cu chestia asta, eu zic că pierde primăria. Cu declarația asta, dacă este oficial. Păi, nici neamurile lui care țin cu Dinamo nu-l mai votează”, a spus fostul finanțator de la Dinamo.
Pe scurt, s-a vehiculat că Nicușor Dan nu vrea să acorde avizul pentru construirea noului stadion din cauza mafiei imobiliare. Însă, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări, cel care conduce Primăria Capitalei a reacționat prin intermediul unei postări realizate pe rețelele de socializare și a lămurit subiectul. Nicușor Dan spune răspicat că nu se pune problema ca proiectul noului stadion Dinamo să fie blocat, deoarece acesta nu are nevoie de un Plan Urbanistic Zonal:
Complexele și bazele sportive sunt prevăzute distinct în Planul Urbanistic General (PUG), document aprobat în anul 2000 care este în vigoare în prezent. În plus, stadionul nu se află în zonă protejată, astfel că Primăria de sector este cea care are competență pentru autorizarea construcțiilor de orice natură pentru acest obiectiv. Exemple de acest fel sunt stadionul nou Steaua și stadionul nou Rapid, ambele reconstruite pe același amplasament, fără PUZ, prin autorizare directă. Mai mult, vă aduc aminte ca noul stadion Dinamo trebuia teoretic să fie gata înainte de Euro 2020, când PUZ Sector 2 nici nu era aprobat”, a transmis Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.
Recent, Marcel Ciolacu a scris și el o postare pe rețelele de socializare în care a vorbit despre impactul pe care îl va avea noul stadion din „Ștefan cel Mare” asupra sportului:
Construirea noului stadion ultramodern de 25.000 de locuri va avea un impact major asupra întregului club Dinamo, fiind o şansă uriaşă de a atrage mii de alţi copii către sport! Aceasta este concluzia discuţiei de azi cu foste mari glorii ale clubului şi cu suporterii alb-roşii, la care am fost alături de Rareş Hopincă, candidatul PSD-PNL la primăria sectorului 2. Rareş nu este doar un mare dinamovist, ci şi un om de administraţie cu vizune care ştie că noua arenă este un proiect care depăşeşte graniţele fotbalului”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER