Prezent în emisiunea EXCLUSIV DINAMO de la ProSport, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar SC Dinamo 1948 SA, a făcut o serie dezvăluiri în legătură cu deciziile luate de Asociația Peluza Cătălin Hîldan, acționar în cadrul societății care administrează clubul cu o cotă socială de 12,06%. Zăvăleanu s-a arătat surprins de decizia APCH de a ceda 8% din acțiuni către Red&White și spune că este dezamăgit total de atitudinea președintelui Elyass Bucurică.
https://www.youtube.com/watch?v=ryF5c8vF26A&t=2577s
Răzvan Zăvăleanu a avut o reacție neașteptată, miercuri, în emisiunea EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Reprezentantul administratorului special a surprins atunci când, întrebat fiind de relația de colaborare pe care o are cu Elyass Bucurică – președintele Asociației Peluza Cătălin Hîldan și liderul Peluzei Cătălin Hîldan- , s-a arătat total dezamăgit de atitudinea ultrasului care conduce asociația ce administrează programul Doar Dinamo București.
De precizat că, în trecut, dar și în prezent, RTZ și APCH au făcut front comun în instanță, iar în primul plan de reorganizare modificat și respins de judecătorul sindic, redactat și prezentat de administratorul judiciar, APCH urma să devină, prin convertirea creanțelor în cote sociale, acționarul majoritar în SC Dinamo 1948 SA.
„Practic, noi nu am discutat cu trei persoane din PCH, nu o să fac public lucrul ăsta (n.r. când a fost întrebat despre cine este vorba), evident Elyass a fost vocea cea mai puternică) și am discutat de fiecare dată… nicio voce nu era mai puternică decât a sa și am crezut în promisiunile lui foarte tare, probabil că și el în ale noastre, noi le-am îndeplinit, din păcate, în acest moment, relația noastră cu el este zero. De o bună bucată de timp, de altfel au fost făcute tot felul de lucruri, pe care o colaborare firească cerea a ne fi aduse la cunoștință, însă am fost puși, în mai multe situații, în ipostaze în care nu am știut absolut nimic din ceea ce se întâmplă, au fost ascunse anumite lucruri de noi. Nu, nu neapărat acum, după venirea Red&White, chiar și înainte, când erau discuții despre intrarea Red&White în acționariat, cert este că, dincolo de înțelegerile noastre inițiale, n-am mai fost puși în temă cu absolut nimic și, ulterior, colaborarea și discuțiile s-au blocat 100%. Și nu e vina noastră, pentru că eu trec peste orice fel de orgolii când este vorba despre Dinamo, dar, pur și simplu, Elyass a ales să nu mai răspundă la niciun telefon, la niciun mesaj și cam acolo s-a terminat totul, lucru care constituie o dezamăgire imensă pentru mine, pentru că îmi amintesc foarte bine prima noastră discuție, în care am vorbit despre scopul nostru, acela de a salva Dinamo și despre faptul că vom avea sprijinul suporterilor, al APCH-ului și nu în ultimul rând al lui Elyass Bucurică pe parcursul întregii proceduri. Noi suntem aceiași, ne urmăm aceeași linie, am urmat-o întotdeauna, cred că avem un merit important pentru posibila ieșire din insolvență a lui Dinamo. Repet, sunt extrem de dezamăgit, nu știu ce stă în spatele unei așa zise retrageri, pentru că Elyass nu s-a retras, doar aparent… îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva”, s-a dezlănțuit Răzvan Zăvăleanu.
Reprezentantul RTZ a vorbit și despre posibilele motive pentru care Bucurică, președintele APCH, are această atitudine:
Evident că noi am reproșat anumite lucruri și, niciodată, explicațiile nu au fost mulțumitoare, pentru că am pornit la drum ca niște parteneri care trebuiau să-și spună ceea ce avea de spus pentru a rezolva situație lui Dinamo. Nu s-a mai întâmplat treaba asta, nu este niciun fel de problemă, este cumva haios că el are încredere, crede eu, foarte mare în noi în continuare și este liniștit din punctul ăsta de vedere și poate de asta nu simte nevoia să mai discute cu noi”.
Răzvan Zăvăleanu nu s-a ferit să critice, deși de la momentul tranzacției au trecut 9 luni, mișcarea prin care APCH a cedat 8% din acțiunile deținute în SC Dinamo (21.06%) către Red&White. Reprezentantul RTZ spune că a rămas surprins de acea mișcare. „Nu cred că a existat nicio chestie concretă făcută cu Clubul Sportiv Dinamo (n.r. subiectul legat de cedarea cotei de 8% în baza unei înțelegeri între APCH și Red&White în vederea cedării acțiunilor, ulterior, către CS Dinamo), eu îmi amintesc și dacă cineva mă poate contrazice să o facă, la intrarea Red&White în acționariat s-au creat niște pachete de acțiuni care au fost oferite posibililor acționari. Și din calcule reieșea că mai au nevoie de acei 8% astfel încât pachetele să fie echivalente. Eu cred că ăsta e motivul real. Nu spun lucrurile astea dintr-o perspectivă personală, le spun din ceea ce știu, din discuțiile care au avut loc la momentul respectiv. Pentru mine a fost extrem de surprinzător că PCH-ul a cedat acțiunile respective în modul în care le-a cedat, mai puneți, astăzi, la vot și vedeți cum se votează. A fost așa un vot peste noapte (n.r. VEZI FOTO JOS). Pentru mine a fost uimitor, pentru că pe parcursul discuțiilor pe care le-am avut cu diverși oameni de afaceri pentru achiziționarea clubului, s-a insistat de către APCH, prin Elyass, foarte tare pe ideea că nu se vor ceda acțiuni dinspre PCH către potențialul investitor. Și evident că m-a surprins că au fost cedate aceste acțiuni (n.r. către Red&White), m-a surprins și modul în care au fost împărțite ulterior, dar asta nu are o relevanță din punctul de vedere al procedurii insolvenței, dar are o relevanță la contextul din jurul echipei Dinamo, însă, din ce știu, nu existat nicio înțelegere cu Clubul Sportiv Dinamo”, a concluzionat Răzvan Zăvăleanu.
Aprobarea „Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare” a transformat Asociației Peluza Cătălin Hîldan în cel mai important creditor din procesul de insolvență al debitoarei SC Dinamo 1948 SA. Aprobarea planului a dus la o situație nouă. Astfel, Comitetul Creditorilor, în care APCH deținea poziția de președinte, va fi dizolvat după ce trei membri cu drept de vot din cei cinci au fost eliminați prin radierea chirografarilor de la masa credală. Este vorba de Parc Hotel SA, Centrul Medical Unirea și Iuhasz Marian. Celălalt membru din Comitetul Creditorilor este Direcția Generală a Finanțelor Publice București, care se află, precum APCH, la categoria „Creditorilor beneficiari ai unor clauze de preferință”. APCH deține creanța cea mai mare și, conform legii, poate vota fără să mai fie nevoie de părerea celuilalt creditor, în speță DGFPB.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER