S-a aflat suma exactă pe care Dan Șucu și Victor Angelescu o aduc de acasă pentru Rapid București. Câte milioane de euro sunt obligați să bage
Marian Mihail, în calitate de director executiv al clubului de fotbal Rapid București, a dezvăluit ce sumă de bani trebuie să aducă de acasă investitorii Dan Șucu și Victor Angelescu pentru ca formația giuleșteană să nu intre în faliment.
Aparent, rapidiștii nu produc profit, în ciuda faptului că au realizat câteva vânzări de jucători răsunătoare în ultimii ani. Însă, lipsa de performanțe sportive își spune cuvântul.
Dan Șucu și Victor Angelescu, obligați să aducă 3.000.000 de euro de acasă pentru ca Rapid București să supraviețuiască
Rapid București a revenit în primul eșalon al fotbalului românesc la finalul sezonului 2020 – 2021. Ulterior, giuleștenii au încercat să crească de la an la an, însă mai niciodată nu au atins obiectivele stabilite de conducere și râvnite de suporteri.
Rapid nu a izbutit să cucerească titlul, deși în ultimele două veri a fost obiectivul declarat de conducere, și de asemenea nu s-a calificat în grupele vreunei competiții europene. Astfel, câștigurile financiare nu au fost tocmai ridicate și principala sursă de venit a rapidiștilor a fost reprezentată de veniturile din drepturile TV.
Iar dacă nu ar fi avut doi acționari capabili din punct de vedere financiar, Rapid ar fi putut deja să aibă probleme serioase, lucru sugerat inclusiv de directorul executiv Marian Mihail. Acesta din urmă a transmis că Dan Șucu și Victor Angelescu sunt nevoiți să aducă suma de 3.000.000 de euro de acasă, pentru ca gruparea din Giulești să supraviețuiască.
Acționarii investesc, nu creditează. Un club care nu este o afacere depinde de patron. Dacă se supără și pleacă, clubul dispare, dacă el se îmbolnăvește și moare, la fel. Noi lucrăm cu un deficit de 3 milioane de euro operațional. Cei doi acționari trebuie să vină cu cel puțin 3 milioane de acasă, pentru că sunt 3 milioane estimate pentru cheltuieli curente. Transferurile sunt separat. Ca să rămânem lumina aprinsă la intensitatea pe care o vrem noi, ei vin cu 3 milioane din propriile afaceri”, a declarat Marian Mihail, citat de Fanatik.
Rapid a vândut pe sume mari, dar degeaba. Deficitul e de aproape 7.000.000 de euro, susține Mihail
În ciuda faptului că nu a înregistrat performanțe de ordin sportiv, Rapid București a izbutit în ultimii ani să vândă câțiva jucători pe sume importante. Marko Dugandzic a fost cedat pe 2.000.000 de euro, Ermal Krasniqi pentru aceeași sumă, în timp ce în schimbul lui Rareș Ilie s-a încasat 4.000.000 de euro, iar pentru Albion Rrahmani, Sparta Praga a achitat 5.000.000 de euro.
Cu toate acestea, Rapid a și investit masiv în transferuri în ultimele ferestre de mercato, astfel că banii obținuți din vânzări au fost redistribuiți către aducerea de noi fotbaliști.
În total, deficitul cu care se confruntă Rapid București în prezent este de aproape 7.000.000 de euro, susține directorul executiv al giuleștenilor:
Din orice transfer, în momentul de față, nu încasează niciodată clubul 100%. Nu mai există jucători vânduți fără cheltuieli din urmă, doar să tinzi spre niște cheltuieli mai mici. Avem suma mare de transfer, dăm la o parte cheltuielile, iar restul banilor s-au dus în club. În momentul de față, în balanța de investiții de când am promovat în Liga 1, avem un deficit de aproape 7 milioane. În vară tot 7 milioane deficit aveam, așa și acum. Cam tot ce a intrat din transferurile lui Rrahmani și Krasniqi s-a cheltuit. Am vândut, am și cumpărat”, a completat Marian Mihail, potrivit aceleiași surse.