Radu Constantea își dorește ca toate cluburile cu pretenții din România să se bazeze pe construcții solide, în ceea ce ar putea fi o adevărată „revoluție” pentru Superliga.
Conducătorul lui „U” Cluj își dorește ca „fondurile publice” să dispară cât mai repede din fotbalul nostru, iar mediul privat să facă diferența, așa cum se întâmplă în ligile puternice din străinătate.
Echipele din Superliga ar putea să fie construite cu totul altfel în următorii ani, după ce a devenit destul de clar că am pierdut contactul cu Europa la nivelul cluburilor, din moment ce nicio formație n-a reușit să pătrundă nici măcar în grupele Conference League.
„U” Cluj știe cum poate arăta viitorul unui fotbal sănătos. Radu Constantea speră ca nicio echipă din „fotbalul profesionist” să „nu mai beneficieze de fonduri publice” în cel mai scurt timp. Pare, la prima vedere, un scenariu greu de realizat, în condițiile în care finanțatorii nu se înghesuie să investească, ori vor să se retragă la un moment dat, așa cum este și cazul lui Mihai Rotaru.
Radu Constantea a dat chiar exemplul lui „U” Cluj, care a avut puterea să ia o de la capăt, după ce vechea societate a ajuns în colaps. Acesta susține că n-are niciun fel de emoție pentru acest pas important, după ce „U” Cluj a fost acuzată că are parte din plin de sprijinul lui Emil Boc pentru a se bate cu granzii din Superliga.
„Rămân consecvent cu ceea ce am declarat constant în ultimii ani și invit cluburile, LPF și FRF la o dezbatere pentru inițierea unui demers ca din sezonul 2025-26 nicio echipă din fotbalul profesionist să nu mai beneficieze de fonduri publice la nivel de seniori.
FC Universitatea Cluj este susținută încă din Liga a 4-a de branduri puternice din mediul privat, locale și internaționale, multe dintre ele listate la bursă, și este pregătită să facă acest pas”, a spus Radu Constantea, pentru ProSport.
Până la realizarea unui plan pe termen lung și în care să fie implicate toate cluburile, „U” Cluj a făcut un prima pas pentru a se desprinde în totalitate de „fondurile publice”.
Anul trecut, Constantea sublinia că „U” Cluj încasează nu mai puțin de două milioane de euro din partea sponsorilor.
Cu ajutorul unor fotbaliști importanți, precum veteranii Chipciu și Nistor, dar și cu Ioan Ovidiu Sabău pe banca tehnică, „U” Cluj a ajuns să se lupte pentru play-off în Superliga, iar anul trecut a prins o finală neașteptată de Cupa României. Asta chiar dacă obiectivul declarat este clasarea pe locurile 7-9.
„Ținta noastră pentru sezonul următor este clasarea pe locurile 7-9 și nu avem un obiectiv special în raport cu CFR Cluj, nu ne raportăm la ei. Ambițiile și obiectivele clubului FC Universitatea Cluj n-au nicio legătură cu cicluri electorale”, afirma Radu Constantea, la începutul acestui sezon, pentru ProSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER