Șoc la Dinamo! Polițiștii investighează posibile infracțiuni de delapidare și înșelăciune. Este vizată Asociația Peluza Cătălin Hîldan. Au fost cerute probe de la club. EXCLUSIV
Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a deschis un dosar penal în care sunt investigate posibile infracțiuni de delapidare și înșelăciune care au legătură cu clubul Dinamo.
Săptămânile trecute, polițiștii au cerut mai multe probe de la SC Dinamo 1948 SA în legătură cu vânzarea biletelor la meciurile „câinilor”, începând cu anul 2020, de către Asociația Peluza Cătălin Hîldan.
Anchetă la Dinamo. Serviciul de Investigare a Criminalității Economice investighează posibile fraude. Este implicată asociația suporterilor
Informație de impact pentru dinamoviști. Este vorba de societatea care administrează echipa din Superliga și care se află în insolvență începând cu toamna anului 2021 și, mai ales, de parte din banii strânși de suporteri pentru salvarea clubului de la faliment.
Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a deschis cercetările, la sfârșitul lunii august, într-un dosar penal în care sunt investigate posibile infracțiuni de delapidare și înșelăciune.
Conform datelor pe care le avem în acest dosar sunt vizate contractele dintre SC Dinamo 1948 SA și Asociația Peluza Cătălin Hîldan – care deține 12,06% din acțiunile SC Dinamo-, prin care APCH a vândut bilete virtuale și nu numai începând cu anul 2020.
În acest sens, ProSport a aflat că la începutul lunii septembrie, polițiștii de la D.G.P.M.B au solicitat predarea mai multor probe legate de comercializarea biletelor de către APCH.
- 5.830.859 lei este valoarea creanței pe care APCH o deține la categoria creditorilor beneficiari ai unor cauze de preferință. Creanța APCH urmează să fie achitată, conform planului de reorganizare modificat, după încheierea perioadei de insolvență!
Polițiștii au date că asociația suporterilor, care gestionează programul Doar Dinamo București, platformă prin care au fost vândute biletele ar fi obținut sume importante de bani, parte dintre acestea fiind virate apoi în contul SC Dinamo 1948 SA sub formă de împrumut.
Avocații contestatorilor au înștiințat judecătorul sindic în legătură cu această practică a APCH. Sesizările au fost respinse
În ultimii ani, în cadrul procesului de reorganizare judiciară (insolvență) în care se află SC Dinamo 1948 SA, avocații contestatorilor Diego Fabbrini, Dorin Șerdean sau Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo au sesizat judecătorul sindic cu privire la biletele virtuale pe care APCH le-a vândut la meciurile care s-au disputat fără spectatori în Pandemie. Atunci, pe rând, judecătorul sindic a respins sesizările părților.
Octombrie, luna proceselor pentru SC Dinamo 1948 SA și APCH
Acest dosar ar putea constitui un nou motiv de îngrijorare pentru suporterii dinamoviști în legătură cu ieșirea din insolvență. În luna octombrie, SC Dinamo 1948 SA are două termene importante în cadrul reorganizării judiciare. Pe 14 se judecă întâmpinarea formulată de Vasile Șiman împotriva măsurilor administratorului judiciar, după ce RTZ i-a refuzat omului de afaceri creanța de un milion de euro solicitată în urma transferului lui Ionuț Șerban de la Sportul la Dinamo.
La două zile distanță urmează, la Curtea de Apel, speța Mircea Rednic, unde părțile se judecă pentru suma de 32.000 euro, bani solicitați de fostul antrenor al „câinilor” după ce a fost demis în decembrie 2021.
Și APCH are pe rol un proces foarte important, după ce Dorin Șerdean și firma Lotus au solicitat dizolvarea asociației. Fanii – acționari au câștigat la fond, la Judecătoria Sectorului 2, însă fostul președinte executiv din „Ștefan cel Mare” a formulat apel.
Contactați în legătură cu informațiile publicate în acest articol, reprezentanții clubului Dinamo nu au vrut să comenteze subiectul.