„Bijuteria” din Ardeal care produce mai mulți bani decât Arena Națională se va transforma radical, la inițiativa autorităților județene.
Cluj Arena organizează peste 90 de evenimente anual, dintre care numai 32 sportive, și generează încasări de aproape șase milioane de euro.
Cluj Arena se va transforma, grație unui proiect realizat de Consiliul Județen Cluj. Autoritățile doresc să realizeze modificări în interiorul arenei pentru a genera venituri mai mari. Mai precis, să amenajeze o zonă cu restaurante, magazine și zonă de agrement.
„Nevoia de a susține activitățile sportive pentru cluburile din județ, prin păstrarea tarifelor la un nivel accesibil, ne pune în situația de a ne gândi la alte modalități de a obține bani suplimentari”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, prin intermediul unui comunicat pe Facebook.
Autoritățile județene doresc să construiască și o zonă de conferințe, evenimente și un muzeu dedicat „șepcilor roșii”.
Veniturile generate transformă arena în cea mai profitabilă din România. Comparată cu Arena Națională, Cluj Arena a avut un cost de construcție mai mic decât un sfert al stadionului din Capitală.
„Realizând o comparație, rezultatele din anul precedent ale Arenei Naționale din București au fost mult sub cele ale Cluj Arena, respectiv doar 39 de evenimente organizate și încasări de sub 5 milioane de lei.
Cifrele sunt cu atât mai relevante dacă se are în vedere faptul că pentru edificarea Cluj Arena costurile au fost de 44 milioane de euro, în timp ce construcția Stadionului Național a avut un cost total estimat de 207 milioane de euro”, arată în comunicatul emis de Consiliul Județean Cluj.
„Studenții” nu își pot disputa meciurile de acasă în aproprierea perioadei în care se desfășoară festivalul de muzică Untold. Stadionul trece printr-un proces, de câteva săptămâni, prin care este amenajat pentru festival, iar, ulterior, din nou pentru fotbal. Echipa este nevoită să joace meciurile de acasă pe altă arenă, iar Universitatea Cluj alege Stadionul Municipal din Mediaș.
Suprafața de joc suferea daune considerabile în urma festivalului, însă, de anul trecut, firma care se ocupă cu mentenanța stadionului a schimbat sistemul de protecție al gazonului.
„La gazon s-au făcut verificările și testările pentru planeitate și elasticitate înaintea evenimentului, ca să ne asigurăm că acestea corespund din punct de vedere al solicitărilor sportive. Am făcut și operațiuni de aplicare de fungicid, care ar trebui să prevină putrezirea gazonului în cazul unor ploi foarte bogate cantitativ”, a spus Mircea Crăciun, directorul firmei Eco Green Construct, potrivit Ziua de Cluj.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER